Ένας πρώην αστροναύτης και δύο κυβερνήτες: Οι τρεις στη λίστα της Κάμαλα Χάρις για την επιλογή αντιπροέδρου
Μέχρι τις 7 Αυγούστου το αργότερο αναμένεται να έχει επιλέξει η Κάμαλα Χάρις τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της και μαζί με του επιτελείο της φαίνεται να έχει καταλήξει σε ορισμένα ονόματα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Αν και η λίστα των υποψηφίων που εξετάζει η Χάρις είναι μακρά, άτομα που έχουν γνώση της διαδικασίας επιλογές λένε ότι έχει προκύψει ένας μικρότερος κατάλογος που περιλαμβάνει τρεις εκλεγμένους αξιωματούχους με πανεθνική απήχηση: τον γερουσιαστή της Αριζόνα, Μαρκ Κέλι, τον κυβερνήτη της Πενσυλβάνια
Οι περισσότεροι στη λίστα της Χάρις είναι λευκοί, άρρενες κεντρώοι υποψήφιοι που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την απήχησή της σε ψηφοφόρους των κρίσιμων πολιτειών καθώς και σε μεγαλοεπιχειρηματίες και χορηγούς και έχουν εξαπολύσει εντυπωσιακές επιθέσεις στον Ντόναλντ Τραμπ. Ζητούμενο είναι επίσης η χημεία της Χάρις με τον υποψήφιο που θα επιλέξει καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι τις πιέσεις που ασκούνται στον υπ’ αριθμόν δύο του ψηφοδελτίου των Δημοκρατικών.
Το επιτελείο της Χάρις περνά από κόσκινο τους υποψήφιους μεταξύ άλλων και για τυχόν παλαιότερες δηλώσεις τους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα, όπως το «άτεκνες κυριούλες, που ασχολούνται με γάτες» που είχε πει ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, Τζέι Ντι Βανς το 2021 υποστηρίζοντας ότι «οι γυναίκες που δεν έχουν παιδιά είναι λιγότερο ικανές για να κυβερνήσουν», μια δήλωση που επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο και έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ.
Βίντεο του Associated Press την Παρασκευή ανέφερε επίσης τους Κέλι και Σαπίρο ως φαβορί για το χρίσμα του υποψήφιου αντιπροέδρου της Χάρις, αλλά περιλάμβανε στη λίστα και τον κυβερνήτη του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ και τον ομόλογό του της Βόρειας Καρολίνας, Ρόι Κούπερ.
Όλους αυτούς ανέφερε ως ονόματα που παίζουν και το CNN προ ημερών μαζί με τους κυβερνήτες του Ιλινόις Τζέι Μπι Πρίτσκερ, του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Ουίτμερ, της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ και του υπουργού Μεταφορών της κυβέρνησης Μπάιντεν, του ομοφυλόφιλου Πιτ Μπούτιτζετζ.
Μαρκ ΚέλιΟ 60χρονος βετεράνος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Κέλι είναι σχετικά νέος στη Γερουσία, αφού εξελέγη γερουσιαστής της Αριζόνα τον Νοέμβριο του 2020. Πριν τη θητεία του στο Κογκρέσο ο Κέλι ήταν αστροναύτης της NASA.
Είναι παντρεμένοςμε την Γκάμπριελ Γκίφορντς, πρώην μέλοςτης Βουλής της Αριζόνα και ακτιβίστριαπου ζητά περιορισμό της οπλοκατοχήςαπό το 2011 που επέζησε δολοφονικήςαπόπειρας . Η πολιτεία του Κέλιπεριλαμβάνεται στα κρίσιμα πεδίααναμέτρησης των προεδρικών εκλογών τουΝοεμβρίου, ενώ συνορεύει και με τοΜεξικό, ενώ ο ίδιος έχει συγκρουστεί μετον Τζο Μπάιντεν σε θέματα που αφορούνστο μεταναστευτικό.
ΤζοςΣαπίροΟ ηλικίας 51 ετών Σαπίρο εξελέγη τον Ιανουάριο του 2023 κυβερνήτης της Πενσυλβάνια, πιθανώς της σημαντικότερης από τις πολιτείες κλειδιά, αφού είχε διατελέσει επί έξι χρόνια γενικός εισαγγελέας της πολιτείας.
Αν και έχει μόλιςενάμιση χρόνο θητεία ως κυβερνήτης,δραστηριοποιείται στην πολιτική σκηνήτης Πενσυλβάνια από το 2005. ΑμερικανικάΜΜΕ τον χαρακτηρίζουν δημοφιλή καιδεινό ρήτορα που τα έχει πάει καλά σεαγροτικές περιοχές, όπου χωλαίνουν οιΔημοκρατικοί.
Τιμ ΟυόλτςΟ 60χρονος Ουόλτς, πρώην δάσκαλος και μέλος της Εθνοφρουράς, είναι κυβερνήτης της Μινεσότα από τον Ιανουάριο του 2019.
Θεωρείται ότι μπορεί να ματαιώσει τις προσδοκίες του Τραμπ να αλώσει την εν λόγω πολιτεία με τη μεγάλη απήχησή του.
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Χτύπησε στο κεφάλι ο Ισίδωρος Κούβελος
- Μα γιατί μας έδειξαν τον αποκεφαλισμό της Μαρίας Αντουανέτας;
- Μέλος των 87 στο Reader: «Φαίνεται πως ο Κασσελάκης φοβήθηκε λόγω των αντιδράσεων του στρατού Πολάκη»
- Βρήκε τον ψηλό που θέλει ο Παναθηναϊκός – Φέρνει και γκαρντ ο Ολυμπιακός
- Λαμία: Απόστρατος αστυνομικός ξυλοκόπησε τον 89χρονο πατέρα του
- Βακτήριο του στόματος «λιώνει» ορισμένους καρκίνους, σύμφωνα με νέα μελέτη
- Τραγωδία στη Φυλή: Ψάχνουν απαντήσεις για τον θάνατο του 57χρονου οδηγού - Γιατί «τσούλησε» το απορριμματοφόρο
- Έφυγαν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου - 100% η πληρότητα στα πλοία
- Πτολεμαΐδα: Ένας νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα – Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 17χρονος
- Μπρουκς: «Θέλουμε μετάλλιο, μεγάλη ομάδα η Ελλάδα»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- H Κλέλια Ανδριολάτου συστήνει την 34χρονη καλλονή αδερφή της -Η εκπληκτική ομοιότητά τους
- Κομψές στην Επίδαυρο η Έλλη Στάη και η Ελένη Κόκκαλη -Το κοινό στοιχείο στα looks τους
- Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ επιστρέφει ως o «κακός» Doctor Doom στη Marvel για τους Avengers
- Αμφιλοχία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αριάδα -Σηκώθηκαν 5 εναέρια πυροσβεστικά
- Στην Ελλάδα και ο Michael Kors -Ξετρελάθηκε με τα ψαροχώρια της Μήλου και τα μεζεδοπωλεία της Ύδρας, δείτε φωτό
- Το φλοράλ φόρεμα από τα Zara που θα φοράτε non stop στο γραφείο και στις διακοπές -Κομψό και αέρινο
- Λοβέρδος: Χρήσιμη για το τραπεζικό σύστημα η συνένωση Attica Bank και Παγκρήτιας
- Π. Μαρινάκης: 6 αλήθειες για το νομοσχέδιο της ψυχικής υγείας -«Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, δεν χωρούν fake news»
- Ένας πρώην αστροναύτης και δύο κυβερνήτες: Οι τρεις στη λίστα της Κάμαλα Χάρις για την επιλογή αντιπροέδρου
- Τρομακτικές ζημιές στην Κίνα από την τροπική καταιγίδα Γκέμι -Δώδεκα νεκροί από κατολίσθηση [βίντεο]

- Τελευταία Νέα iEfimerida
- Ένας πρώην αστροναύτης και δύο κυβερνήτες: Οι τρεις στη λίστα της Κάμαλα Χάρις για την επιλογή αντιπροέδρου
- Κομψές στην Επίδαυρο η Έλλη Στάη και η Ελένη Κόκκαλη -Το κοινό στοιχείο στα looks τους
- Λοβέρδος: Χρήσιμη για το τραπεζικό σύστημα η συνένωση Attica Bank και Παγκρήτιας
- Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Διπλή πρόκριση στα ημιτελικά των 100μ ύπτιο ανδρών με Χρήστου και Μακρυγιάννη [βίντεο]
- Χαρίτσης: Μου άρεσε η τελετή έναρξης -Τόλμησαν να αποδομήσουν ακόμα και 'ιερά και όσια' του εθνικού τους αφηγήματος
- Και η Δυτική Ελλάδα στο μικροσκόπιο, μετά τα κρούσματα πανώλης στην Κορινθία -«Ασφαλή γαλακτοκομικά και κρέας»
- Πώς ο Μασκ θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια δεύτερη θητεία Τραμπ
- Το φλοράλ φόρεμα από τα Zara που θα φοράτε non stop στο γραφείο και στις διακοπές -Κομψό και αέρινο
- Μπέρμποκ για την επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν: «Φρικτό ότι πέθαναν παιδιά που ήθελαν απλώς να παίξουν ποδόσφαιρο»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κωπηλασία σήμερα 28/7 – Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άνετη πρόκριση και για τις Κοντού – Φίτσιου
- Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον ημιτελικό Μπούρμπου και Αναστασιάδου
- Έτσι «τσιμπάνε» τους φοροφυγάδες - Τα 8 στοιχεία που «παρακολουθούν»
- ΣΥΡΙΖΑ: Κόμμα Πολάκη με σκιώδη αρχηγό Κασσελάκη
- Η γελιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ
- Η ανάρτηση-καρφί Μητσοτάκη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024: Η Αθήνα παραμένει κάτοχος του χρυσού
- Βερβεσός: Καταδίκασε τη συμπεριφορά Πολάκη
- Σπάνια φωτογραφία: Αγνώριστος ο Σαμπάνης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 - Ήταν δρομέας
- Ολυμπιακοί Αγώνες: Διπλή πρόκριση στα ημιτελικά στα 100μ ύπτιο
- Κασσελάκης για Πολάκη: Είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο και ανιδιοτελή παρουσία