Εικόνες χάους στη Μαγιόρκα με την κατάρρευση κλαμπ -Είχε μόλις ανοίξει η ταράτσα, ψάχνουν αν έπεσε λόγω βάρους

Σοκ στη Μαγιόρκα, όπου χθες στις 20:45 τοπική ώρα κατέρρευσε εστιατόριο-κλαμπ στην Playa de Palma, με αποτέλεσμα 4 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Διεθνή μέσα μεταδίδουν ότι νεκροί είναι τρεις γυναίκες και ένας άνδρας. Δύο από τους νεκρούς ήταν εργαζόμενοι στο κλαμπ.

Οι τραυματίες υπολογίζονται σε τουλάχιστον 16, ενώ υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους. Τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν στα ερείπια του Medusa Beach Club για ενδείξεις ζωής.

Οι εγκλωβισμένοι στο κλαμπ της Μαγιόρκας, σύμφωνα με τις αναφορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκτιμάται ότι φθάνουν τους 10.

Όπως επισημαίνουν τοπικά και διεθνή μέσα, εκτιμάται ότι η καταστροφή προκλήθηκε από την κατάρρευση της βεράντας του διώροφου κτιρίου, η οποία κατέληξε στο υπόγειο, με αποτέλεσμα μόνο η πρόσοψη του κτιρίου να έχει μείνει όρθια.

Επίσης, η Daily Mail αναφέρει ότι τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης ζήτησαν από τους ντόπιους που συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να δουν τι συμβαίνει να παραμείνουν σιωπηλοί ώστε τα σωστικά συνεργεία να μπορούν να ακούσουν τους ήχους τυχόν παγιδευμένων επιζώντων.

Ειδικοί ψυχολόγοι επιστρατεύτηκαν, εν τω μεταξύ, για να στηρίξουν όσους τραυματίστηκαν.

Η Daily Mail προσθέτει πως το κλαμπ-εστιατόριο είχε παρουσιάσει πριν μερικές ημέρες στη σελίδα του στο Instagram το νέο του μπαρ που είχε ανοίξει στον τελευταίο όροφο του κτιρίου. Συγκεκριμένα, μια φωτογραφία από την ανακαίνιση είχε αναρτηθεί την Τετάρτη με τη λεζάντα: «Εντελώς διαφορετική, νέα ταράτσα».

Η δημόσια τηλεόραση των Βαλεαρίδων Νήσων, IB3, μετέδωσε ότι υπήρχαν άνθρωποι που χόρευαν στη βεράντα που κατέρρευσε στον από κάτω όροφο - αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, μιλώντας στο τοπικό ραδιόφωνο, σύμφωνα πάλι με την Daily Mail, φέρεται να υποστήριξε ότι «η ταράτσα έχει πέσει πιθανότατα λόγω υπερβολικού βάρους», με τα αίτια να εξακολουθούν να ερευνώνται.

Ο ισπανικός ιστότοπος 20minutos.es αναφέρει επίσης ότι η κύρια υπόθεση αυτή τη στιγμή για την κατάρρευση της ταράτσας είναι το υπερβολικό βάρος. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το ισπανικό μέσο, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Πάλμα, Έντερ Γκαρσία, εξήγησε σε δηλώσεις του ότι ερευνάται ως ενδεχόμενο της κατάρρευσης το υπερβολικό βάρος στην ταράτσα του κτιρίου.

Αναλυτικότερα, φαίνεται πως η πτώση της βεράντας του πρώτου ορόφου ήταν τόσο ισχυρή, που το ισόγειο, όπου γευμάτιζαν οι πελάτες, δεν άντεξε το βάρος και κατέρρευσε επίσης, πέφτοντας στο υπόγειο, όπου βρέθηκαν τα περισσότερα θύματα.

Εικόνες και βίντεο-σοκ από την κατάρρευση κτιρίου στη ΜαγιόρκαΣοκάρουν οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων για την κατάρρευση του κλαμπ στη Μαγιόρκα

Οι τουρίστες παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι από την παραλία στο σκοτάδι, καθώς τα σωστικά συνεργεία της ισπανικής πυροσβεστικής έψαχναν μέσα στα συντρίμμια.

Οι ομάδες διάσωσης σήκωσαν τεράστια κομμάτια από τοιχοποιία και σκυρόδεμα από τα ερείπια.

Εστιατόρια και μπαρ δίπλα στο κτίριο που κατέρρευσε αναγκάστηκαν να κλείσουν, ωστόσο άλλα, κοντινά, συνέχισαν να παίζουν δυνατά μουσική και να σερβίρουν ποτά.

Οι γείτονες δήλωσαν ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και στη συνέχεια κραυγές, καθώς το κτίριο κατέρρεε, ανέφερε η La Vanguardia.

Ο Σαντιάγο Αράντα, που την ώρα της κατάρρευσης είχε βγάλει βόλτα με τη σύζυγό του τον σκύλο τους, δήλωσε στην ισπανική εκπομπή La Linterna του COPE: «Είναι άλλο πράγμα να το βλέπεις στην τηλεόραση και άλλο πράγμα να είσαι εκεί... Δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Ήταν μια έκρηξη και εμείς βρισκόμασταν στον απέναντι δρόμο». Με τη φωνή του να τρέμει, διηγήθηκε πώς «κάποιοι έτρεξαν προς την αντίθετη κατεύθυνση και άλλοι προς τη σκόνη» μετά την έκρηξη.

Ο Σαντιάγο είπε στο πρακτορείο ότι έμεινε για να βοηθήσει τους τραυματίες και «να βγάλει τον κόσμο έξω», εκτιμώντας πως «το 90%» όσων βρίσκονταν μέσα εκείνη τη στιγμή ήταν Γερμανοί, «λόγω των κραυγών, του θρήνου και του κλάματος».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εικόνες, Μαγιόρκα, -Είχε,eikones, magiorka, -eiche