Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο «Κοκός», ηγετικό στέλεχος των χούλιγκαν -Συνεχίζονται οι απολογίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία λήψης απολογιών για τη μεγάλη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη και τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, με βασικό αδίκημα την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Έως τώρα έχουν απολογηθεί 24 κατηγορούμενοι με πέντε να κρίνονται προσωρινά κρατούμενοι. 31 έχουν οδηγηθεί σήμερα στα δικαστήρια, ενώ αύριο θα απολογηθούν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι.

Τρεις τακτικοί ανακριτές, μία ανακρίτρια ανηλίκων και δύο εισαγγελείς γνωμοδοτήσεων έχουν αναλάβει το βάρος να φέρουν εις πέρας τη δικαστική έρευνα.

Σύμφωνα

με πληροφορίες το ένα από τα άτομα που προφυλακίστηκαν είναι ο 31χρονος με το παρατσούκλι «Koκός».

Ο 31χρονος σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, από τα άτομα που υποκινούσαν επεισόδια, ενώ έχει προκύψει και η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις, είτε ως φυσικός αυτουργός είτε ως ηθικός αυτουργός.

Στη φυλακή οδηγείται ο μάνατζερ γνωστού τράπερ που φέρεται να είναι μεταξύ των πέντε ηθικών αυτουργών στην δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος αν και ο ίδιος αρνείται σύμφωνα με πληροφορίες τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται.

Στη φυλακή οδηγείται ακόμα ένας κατηγορούμενος. Πρόκειται για 26χρονο κάτοικο Χαϊδαρίου ο οποίος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Αντιθέτως, ανακριτής και εισαγγελέας άφησαν ελεύθερο ακόμα έναν κατηγορούμενο. Του επέβαλαν τους εξής περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε ΑΤ. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αντιμετώπιζε σωρεία αδικημάτων και σε βαθμό κακουργήματος.

Ελεύθερος ο αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ανηλίκων ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη. Η ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα του επέβαλε υποχρεωτική εμφάνιση σε ΑΤ ανά τακτά χρονικά διαστήματα και του απαγόρεψε να παρακολουθεί αγώνες διά ζώσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος αρνήθηκε τις κατηγορίες και στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι όταν έφτασε στο στάδιο είχε ξεκινήσει ήδη ο αγώνας. «Ξαφνικά, μετά το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Έτσι βγήκα και εγώ έξω για να διαπιστώσω τι συμβαίνει. Στην προσπάθεια μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα. Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα, αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δολοφονία Λυγγερίδη, Προφυλακίστηκε, Κοκός -Συνεχίζονται,dolofonia lyngeridi, profylakistike, kokos -synechizontai