Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ανέβηκε στο 30% η ΝΔ λόγω μέτρων & ανασχηματισμού- Δεύτερη η Πλεύση, τρίτο με πτώση το ΠΑΣΟΚ
Σημαντική άνοδο για ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη, που αποδίδεται στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν αλλά και στην αδυναμία της αντιπολίτευσης, αποτυπώνει δημοσκόπηση της Opinion Poll για το ACTION24.
Στην μεγάλη δημοσκόπηση του ACTION 24 και της OPINION POLL για τις πολιτικές εξελίξεις, που παρουσιάστηκε στο Κεντρικό
Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη δημοσκόπηση του Opinion Poll για το Action 24 σε μορφή PDF
Opinion Poll: Εκτίμηση ψήφουΗ Ν.Δ εμφανίζει μια σημαντική άνοδο της τάξης του 1,9% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα ( 19/3) και φτάνει το 30% στην εκτίμηση ψήφου. Διατηρεί διαφορά 13,5 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο κόμμα που είναι η Πλεύση Ελευθερίας, η οποία εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,6% και φτάνει το 16,5%. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει στην τρίτη θέση με 13% χάνοντας ποσοστό της τάξης του 1,3%.
Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 10,5% (πτώση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση που συγκέντρωνε 11,4%), το Κ.Κ.Ε με 8.4% (από 8,3%) ,ο ΣΥΡΙΖΑ με 6.1% ( 6%), η ΝΙΚΗ 3.2% ( 3,1%) , ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 3% (από 4,1 %). Εκτός Βουλής το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με 2.7% (από 2.4%), το ΜέΡΑ25 με 2,6% (2.3%), η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 1,6% (1,2%). Άλλο κόμμα συγκεντρώνει 2,5%.
Opinion Poll: Πρόθεση ψήφουΣτην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων με λευκά/ άκυρα 2,6% και αποχή 5,3% η ΝΔ συγκεντρώνει 25,2% με διαφορά 11,3 μονάδων από την δεύτερη Πλεύση που συγκεντρώνει 13,9%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 11% και ακολουθούν: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 8,8%, Κ.Κ.Ε 7,1%, ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, ΝΙΚΗ 2,7%, ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 2,5%, ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2,3% , ΜΕΡΑ 25 2,2%, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 1,3%. Άλλο κόμμα 2,1% και αναποφάσιστοι 16%. Η γκρίζα ζώνη στην απλή πρόθεση ψήφου ανέρχεται στο 22.6%.
Φαίνεται σ΄αυτόν τον νέο συσχετισμό και ειδικά στην τάση ενίσχυσης της Ν.Δ να επιδρούν το σύνολο των μέτρων που έχουν προωθηθεί από την Κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό και η αλλαγή κλίματος που υπάρχει μετά το δίμηνο από τα τέλη Ιανουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου περίπου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζει σημαντικά τα ποσοστά του στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός κατά 5,2%, συγκεντρώνοντας 30,4%. Σημειώνεται ότι πλέον έκλεισε την ψαλίδα από την επιλογή «κανένας» που τώρα κινείται στο 31,7% ενώ στην προηγούμενη έρευνα η διαφορά ήταν 33,8% έναντι 25,2% του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ακολουθούν οι Ζωή Κωνσταντοπούλου με 11.3% ( 10.9%) ο Ν. Ανδρουλάκης με 4.9% ( 6.3%), ο Κ. Βελόπουλος με 5.1%, ο Δ. Κουτσούμπας με 3.1%, ο Σ. Φάμελλος με 2.5% ,ο Σ. Κασσελάκης με 1.7%.
Οι θετικές αξιολογήσεις για το κυβερνητικό έργο που φτάνουν συνολικά το 35.9% ( πολύ 15.6%, αρκετά 20.3%). Αρνητική άποψη έχει το 62.9%
Σε σχέση με τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης οι θετικές απόψεις είναι:
Αύξηση μισθών ενστόλων 67.2%Αύξηση κατώτατου μισθού 65.5%Νέο δόγμα οχύρωσης της χώρας και ενίσχυσης του Στρατού 61.1%Οικονομική στήριξη σε συνταξιούχους με 250 ευρώ κάθε Νοέμβριο 60.2%Επιστροφή ενός ενοικίου κάθε Νοέμβριο 60%Η κατάθεση του θαλάσσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού της χώρας 58.7%Τα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων 56.9%Opinion Poll: Πολιτική σταθερότητα θέλει το 74,6%Ταυτόχρονα φαίνεται να επηρεάζει το πολιτικό κλίμα και ότι συμβαίνει στον πλανήτη, με τις γεωστρατηγικές και οικονομικές πρωτοβουλίες Ν. Τραμπ, που τροφοδοτούν ανησυχία και αβεβαιότητα. Αυτό τονώνει την θέληση για την διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας της χώρας . Το 74.6% δηλώνει ότι θεωρεί την διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στην χώρα αυτή την εποχή των διεθνών αναταράξεων πολύ και αρκετά σημαντική. Λίγο δηλώνει το 10.8% και καθόλου το 11.6%.
Η αδυναμία των κομμάτων της αντιπολίτευσηςΣ΄αυτή την συγκυρία αναδεικνύεται αδυναμία της Αντιπολίτευσης να αντιδράσει. Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύουν οι πολίτες ότι κάνει την πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση , το 48.1% δηλώνει ΚΑΝΕΝΑ. Από τα κόμματα που δηλώνονται πρώτη είναι η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ με 20.7% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 8%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 6.6%, το Κ.Κ.Ε με 5.2% , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3.1% , η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ με 1.4% κ.λ.π.
Opinion Poll: Σχεδόν 60 στους 10 λένε όχι σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέας ΑριστεράςΤο 37.3% δηλώνει ότι θα έβλεπε θετικά μια συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ- ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ,με το 59.4% να έχει αντίθετη άποψη. Θετικό είναι το 70.6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο ΠΑΣΟΚ που φαίνεται κυριολεκτικά στα δύο, θετικό είναι το 47.8% με αντίθετη άποψη από το 49.6%. Πάντως το ποσοστό μειώνεται στο 30.5% για όσους θεωρούν ότι είναι ρεαλιστική μια τέτοια προοπτική, με το 66.1%.
Opinion Poll: Το 62,4% του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει θετικά επιστροφή ΤσίπραΤο 26,4% κρίνει θετικά την πιθανότητα επιστροφής του Α. Τσίπρα σε πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, με το 68.4% να την αντιμετωπίζει αρνητικά. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 62.4% το βλέπει θετικά και το 32.1% αρνητικά.
Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση του Opinion Poll για το Action 24 σε μορφή PDFΔιαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μεγάλο ΣοK : Νεκρός ο Γιώργος Σμαραγδής
- Σκόνη από τη Σαχάρα θα σκεπάσει όλη τη χώρα - Οι 4 "κόκκινες" περιοχές
- Άρης Μουγκοπέτρος: Αγκαλιά με την Ιωάννα Παλιοσπύρου μέσα στο Νοσοκομείο
- Το αντικαρκινικό λαχανικό που δυναμώνει την άμυνα και τη μνήμη
- Φωτιά σε συγκρότημα καταστημάτων εστίασης στο Γκάζι – Δείτε βίντεο
- Η «ρήξη» με τη Μαρινέλλα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ο χαμός στη συναυλία στη Χειμάρρα – Οι «αστοχίες» του Χρήστου Μάστορα
- Βραζιλία: Νεκρή 11χρονη σταρ του Netflix –Έπαθε 12 καρδιακές ανακοπές
- ΣτΕ: Συνταγματικός ο τεκμαρτός προσδιορισμός εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες
- Τραμπ: «Η Ρωσία θα πρέπει να εγκαταλείψει όλη την Ουκρανία – Ευρωπαίοι ηγέτες μου ζητούσαν να μιλήσω στον Πούτιν»
- Ανάλυση CNN: Η κλεψύδρα αδειάζει, και ο Τραμπ χρειάζεται εμπορική συμφωνία – απεγνωσμένα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- Ιορδανία: Ξαφνικές πλημμύρες στην Πέτρα- Πνίγηκα Βελγίδα και ο γιος της, εκκενώθηκαν εκατοντάδες τουρίστες [βίντεο]
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ανέβηκε στο 30% η ΝΔ λόγω μέτρων & ανασχηματισμού- Δεύτερη η Πλεύση, τρίτο με πτώση το ΠΑΣΟΚ
- Συνάντηση Γεραπετρίτη με τους πρέσβεις των χωρών της Επιτροπής ASEAN
- Μπελέρης: Ζητώ την αναθεώρηση των αποφάσεων που με φυλάκισαν για 16 μήνες και μου στέρησαν τη Δημαρχία της Χειμάρρας
- Συνάντηση Δένδια με τον Ούγγρο ομόλογο του -Η εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης
- Έφοδοι ΕΛΑΣ σε φυλακές για την υπόθεση της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη: Έρευνες σε Κόρινθο, Κορυδαλλό, Νιγρίτα, Διαβατά
- Ισορροπίες τρόμου μεταξύ Κιέβου-Μόσχας ενόψει της παρέλασης της 9ης Μαΐου
- Ο Νετανιάχου προειδοποιεί πριν την επίθεση στη Γάζα: «Ο πληθυσμός θα μετακινηθεί, για τη δική του προστασία»
- Αυτά είναι τα αυτοκίνητα με τις λιγότερες βλάβες - Ποιες μάρκες είναι οι πιο αξιόπιστες
- Αν Νικόλ Σμιθ: Η 18χρονη κόρη της έβαλε το ίδιο φόρεμα 21 χρόνια μετά -Εντυπωσιακή η ομοιότητά τους

- Τελευταία Νέα iEfimerida
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ανέβηκε στο 30% η ΝΔ λόγω μέτρων & ανασχηματισμού- Δεύτερη η Πλεύση, τρίτο με πτώση το ΠΑΣΟΚ
- Ο Νετανιάχου προειδοποιεί πριν την επίθεση στη Γάζα: «Ο πληθυσμός θα μετακινηθεί, για τη δική του προστασία»
- Βολουδάκη: Άμεσα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για το οικονομικό βοήθημα στους αιτούντες άσυλο
- Επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν: Ανυπομονώ να συνεργαστούμε για να τελειώσει ο γελοίος πόλεμος στην Ουκρανία
- Ουκρανία: Το Κίεβο λέει ότι έπληξε μονάδα drones στο Κουρσκ
- Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν χρησιμοποιεί μαλακτικό -Το απλό κόλπο του για πετσέτες αφράτες σαν σύννεφο
- Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ κουκουλοφόρων στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου -Δείτε βίντεο
- Συνάντηση Δένδια με τον Ούγγρο ομόλογο του -Η εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης
- ΣτΕ: Δεν αντίκειται στο Σύνταγμα ο τεκμαρτός υπολογισμός του φόρου εισοδήματος
- Μητσοτάκης: Θα μιλήσει την Τρίτη στην παρουσίαση της πλατφόρμας αξιολόγησης δημοσίων υπηρεσιών από πολίτες
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Eurovision: Το παρασκήνιο από την πρώτη πρόβα για Ελλάδα – Κύπρο
- Τασούλας: Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο – Συνάντηση με Χριστοδουλίδη
- Ο Νετανιάχου προανήγγειλε εντατική στρατιωτική επιχείρηση στον θύλακα
- Επίδομα βαρηκοΐας: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
- Σε εφαρμογή από σήμερα το Kids Wallet: 69 μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας των ανηλίκων
- Δημοσκόπηση Alpha: Καθιερώνεται δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας - Η εναλλακτική κυβερνητική επιλογή
- Δημοσκόπηση Alco: Άνοδος για τη ΝΔ που προηγείται με 13,1 μονάδες της Πλεύσης Ελευθερίας
- ΣτΕ: Ο τεκμαρτός προσδιορισμός του εισοδήματος είναι συνταγματικά ανεκτός
- Κερατσίνι: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του Σπύρου Σέβου
- Συνάντηση Χριστοδουλίδη - Τατάρ: Τα τρία "όχι" του Τουρκοκύπριου ηγέτη