«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Βίντεο-σοκ από τον θάνατο μαύρου κατά τη σύλληψή του από αστυνομικούς στο Οχάιο

Έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού θανάτου ενός μαύρου, που φώναζε «δεν μπορώ να ανασάνω» κατά τη σύλληψή του από δύο αστυνομικούς διεξάγουν οι Αρχές στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Φρανκ Τάισον πέθανε κατά τη σύλληψήτου από τους αστυνομικούς Κάμντεν Μπερτςκαι Μπο Σόνεγκε γύρω στις 20:25 το βράδυτης 18ης Απριλίου στο Κάντον του Οχάιοκαι το αστυνομικό τμήμα έδωσε στηδημοσιότητα βίντεο που κατέγραψανκάμερες προσαρμοσμένες στις στολέςτους.

Στις εικόνες ο 53χρονος μαύρος ακούγεταινα λέει συνεχώς

«δεν μπορώ να ανασάνω»την ώρα που οι δύο αστυνομικοί τονσυλλαμβάνουν με έναν εξ’ αυτών ναγονατίζει κάποια στιγμή στην πλάτη του.

Ο 53χρονος σταματά λίγο αργότερα ναμιλά και σχεδόν πέντε λεπτά μετά τιςτελευταίους λέξεις ένας αστυνομικόςελέγχει τον σφυγμό του και διαπιστώνειότι έχει σταματήσει η καρδιά του. Όντανέφθασε αργότερα το ασθενοφόρο ο μαύροςάνδρας ήταν ήδη νεκρός.

«Προσπαθούν να με σκοτώσουν»

Το αστυνομικό τμήμα είχε ενημερωθεί νωρίτερα για ένα τροχαίο ατύχημα και οι αστυνομικοί πήγαν στο μπαρ όπου φέρεται να είχε διαφύγει ο Τάισον.

Στο βίντεο ο μαύρος άνδρας διακρίνεταινα αντιστέκεται στη σύλληψη και ναφωνάζει επανειλημμένα: «Προσπαθούν ναμε σκοτώσουν». Ακούγεται να λέει «φωνάξτετον σερίφη», ενώ οι αστυνομικοί τουζητούν να ηρεμήσει ενώ τον συλλαμβάνουν.

Τον καθηλώνουν στο έδαφος και του λένε«σταμάτα να αντιστέκεσαι» ενώ ένας εξ’αυτών γονατίζει στην πλάτη του γιαπερίπου μισό λεπτό. Το θύμα τους ξαναλέειότι δεν μπορεί να ανασάνει. Ήταν τατελευταία του λόγια.

Γύρω στις 20:29 κι ενώ ο μαύρος άνδραςκείτεται στο έδαφος, οι αστυνομικοίδιακρίνονται να ψάχνουν το πορτοφόλιτου αναζητώντας την ταυτότητά του καινα μιλούν σε άλλα άτομα. Θα περάσουνπάνω από πέντε λεπτά προτού εμφανιστείστα πλάνα ένας άλλος αστυνομικός, πουρωτάει αν αναπνέει ο συλληφθείς. Ελέγχειτον σφυγμό του κι εξαφανίζεται και πάλιαπό το οπτικό πεδίο. Στις 20:37 έναςαστυνομικός ξαναρωτά αν ο συλληφθείςέχει σφυγμό, καθώς δεν τους απαντά. Καιτότε αρχίζουν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ εναναμονή του ασθενοφόρου.

Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε άδεια μετ’ αποδοχών. Ο μαύρος άνδρας είχε αποφυλακιστεί μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα, αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης 24 ετών, όπως δήλωσε ανεψιά του σε τοπικό δίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα