Αποτελεσματική και σταθερή κυβέρνηση

Κώστας Πουλάκης

Το αν θα καταφέρει ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση μονοπωλεί σχεδόν την προεκλογική συζήτηση, και δικαίως, καθώς αποτελεί το βασικό διακύβευμα αυτών των εκλογών.

Με δεδομένη την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και το διαρκώς διευρυνόμενο πλειοψηφικό του ρεύμα, αυτό που τελικά θα κριθεί το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου είναι αν η χώρα θα έχει μία σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση, που θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά

της και να διαπραγματευτεί σκληρά και προς όφελος του ελληνικού λαού, ή αν η κυβέρνηση που θα κληθεί να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας στην πιο καθοριστική, ενδεχομένως, στιγμή, θα στηρίζεται σε μία πολυσυλλεκτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ευάλωτη στις διαφορετικές επιδιώξεις και σχεδιασμούς των κομμάτων που θα τη συναπαρτίζουν.

Ούτως ή άλλως, η δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας είναι δεδομένη, αφού ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δεσμευτεί ρητά και δημόσια ότι – ακόμα και αν έχουμε απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία – θα αναζητήσουμε ευρύτερες συμπράξεις σε κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο. Και, επιπλέον, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι από τις 26 Ιανουαρίου το κομματικό κράτος τελειώνει. Δεν θέλουμε να είμαστε κυβέρνηση μιας παράταξης, αλλά κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

Γι' αυτό και η αυτοδυναμία που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά κάποια μικροκομματική επιδίωξη, αλλά αναγκαιότητα για το λαό και τη χώρα. Το δίλημμα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι πολίτες μέχρι την επόμενη Κυριακή είναι το εξής : Αν θέλουν ή όχι να τελειώνουν με τα μνημόνια μια και καλή, αν θέλουν να αφήσουν πίσω τους το παλιό και διεφθαρμένο καθεστώς.

Η πορεία αυτή απαιτεί συγκρούσεις με μεγάλα και ισχυρά συμφέροντα, απαιτεί ρήξεις με κατεστημένες νοοτροπίες χρόνων. Και στην προσπάθεια αυτή, όσο ισχυρότερη είναι η κυβέρνηση, εξοπλισμένη με ηχηρή, νωπή λαϊκή εντολή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η νίκη για τη χώρα και τους πολίτες.

Ο Κώστας Πουλάκης είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορία: Πολιτική
Keywords
Τυχαία Θέματα