Αποκάλυψη των Times: Η Χαμάς σχεδίαζε να δημιουργήσει μυστική βάση στην Τουρκία

Μυστική βάση στην Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει η Χαμάς καθώς και να συγκροτήσει αλλού τρομοκρατικούς πυρήνες που θα συντονίζουν επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων σε γειτονικές χώρες, περιλαμβανομένων και κρατών μελών του ΝΑΤΟ, μεταδίδουν οι Τάιμς του Λονδίνου.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από μυστικά έγγραφα που έπεσαν στα χέρια του Ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

και τα οποία είδε ο ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας στην Ιερουσαλήμ. Τα έγγραφα φέρονται να εντοπίστηκαν στην κατοικία του Χαμζά Αμπού Σανάμπ, προσωπάρχη του Γιαχία Σινουάρ, ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα.

Τα έγγραφα περιγράφουν τις προσπάθειες του Ισραήλ να αποκλείσει τη Λωρίδα της Γάζας την περασμένη δεκαετία, κινήσεις που θα έφεραν σε θέση άμυνας τη Χαμάς. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον ανώνυμο συντάκτη του σχεδίου, «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ανάληψη δράσης με μεγαλύτερη προσπάθεια για τη δημιουργία στρατιωτικών κέντρων, που θα αποτελέσουν τη βάση ειδικών επιχειρήσεων, oι οποίες μπορούν να ενισχύσουν την αντίσταση σε στρατιωτικό, διπλωματικό και ηθικό επίπεδο».

Το τριετές σχέδιο της Χαμάς για τη δημιουργία βάσεων σε πολλές χώρες

Το έγγραφο με τίτλο «Δημιουργία Βάσης στην Τουρκία» παραθέτει ένα τριετές σχέδιο με στόχο «την εγκαθίδρυση πολλών στρατιωτικών πυρήνων και ασφαλών καταφυγίων σε πολλές χώρες» και στη συνέχεια την «εκπαίδευση των στρατιωτικών πυρήνων και τον σχεδιασμό σαμποτάζ και δολοφονιών».

Ως στόχοι των δολοφονιών αναφέρονται «αξιωματούχοι και διοικητές της Μοσάντ», της ισραηλινής υπηρεσίας Πληροφοριών καθώς και «επιδραστικών Ισραηλινών πολιτών». Οι δράσεις που αναφέρονται στο σχέδιο περιλαμβάνουν και το «σαμποτάζ ισραηλινών πολεμικών πλοίων» και την «απαγωγή» ανθρώπων.

Οι Τάιμς του Λονδίνου θυμίζουν στο δημοσίευμά τους την υποστηρικτική στάση της Τουρκίας έναντι της Χαμάς, ενώ κάνουν και μια σύντομη αναφορά στη χθεσινή κόντρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την παλαιστινιακή εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση, που η Άγκυρα επιμένει να χαρακτηρίζει «αντιστασιακή».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποκάλυψη, Times, Χαμάς, Τουρκία,apokalypsi, Times, chamas, tourkia