Αφιερωμένο στους μπαμπάδες το σημερινό google doodle -Θυμίζει ζωγραφιά μικρού παιδιού

Αφιερωμένο στην Ημέρα του Πατέρα είναι το σημερινό google doodle, μία αμερικανικής εμπνεύσεως Παγκόσμια Ημέρα που γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.

Το εικονίδιο του σημερινού google doodle

θυμίζει ζωγραφιά μικρού παιδιού. Σε αυτή φαίνεται ένας μπαμπάς με ένα παιδί να παίζουν στο σπίτι.

Δείτε το σημερινό google doodle
Η γιορτή του πατέρα

Γιορτή του πατέρα ή ημέρα του πατέρα ονομάζεται η ετήσια κινητή εορτή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά της επιρροής των πατέρων στην κοινωνία. Όπως αναφέρει η Wikipedia, στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, σε άλλες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει. Θεωρείται συμπληρωματική εορτή μαζί με τη γιορτή της μητέρας.

Η πρώτη γνωστή ιστορικά περίπτωση οργανωμένου εορτασμού της Ημέρας του Πατέρα έλαβε χώρα στο Φέαρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών στις 5 Ιουλίου 1908. Διοργανώθηκε από την Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον, η οποία ήθελε να γιορτάσει προς τιμήν των 210 νεκρών πατέρων που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο στην αποκαλούμενη Τραγωδία του Μόνονγκα μερικούς μήνες πριν στο Μόνονγκα της Δυτικής Βιρτζίνιας, τον Δεκέμβριο του 1907.

Πότε γιορτάζεται η Ημέρα του Πατέρα σε άλλες χώρες

Στην Ευρώπη η μέρα εορτασμού διαφέρει από χώρα σε χώρα. Στην Ιταλία, Ισπανία, και Πορτογαλία, γιορτάζεται στις 19 Μαρτίου, ημέρα του Αγίου Ιωσήφ στην Καθολική εκκλησία. Στη Γερμανία γιορτάζεται την ημέρα της Αναλήψεως και αρχικά συνδεόταν με την οικογενειακή έξοδο στη φύση και τη γιορτή της μπύρας. Στην Αυστραλία γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η οποία είναι η πρώτη Κυριακή της άνοιξης στο νότιο ημισφαίριο. Στην Ταϊβάν, η ημέρα του πατέρα δεν είναι επίσημη αργία, αλλά γιορτάζεται ευρέως στις 8 Αυγούστου, δηλαδή την όγδοη ημέρα του όγδοου μήνα. Αυτό γιατί στα κινέζικα, δημιουργείται λογοπαίγνιο με την προφορά του αριθμού 8 δύο φορές bā-bā (八八), η οποία είναι παρόμοια με τη λέξη «μπαμπάς» bà-ba (爸爸).

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αφιερωμένο, -Θυμίζει,afieromeno, -thymizei