WSJ: Το μοιραίο λάθος του Σινουάρ -Του είπαν να φύγει για να επιτραπούν διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός και αρνήθηκε
Ο Γιαχία Σινουάρ, ηγέτης της Χαμάς φέρεται να αρνήθηκε μια συμφωνία που θα επέτρεπε τη διαφυγή του με αντάλλαγμα το «πράσινο φώς» για διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.
Ο νεκρός πλέον ηγέτης της Χαμάς απέρριψε την ευκαιρία να επιβιώσει και να εγκαταλείψει τη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα να επιτρέψει στην Αίγυπτο να διαπραγματευτεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Οι Άραβες διαπραγματευτές φέρεται να προσέφεραν στον Σινουάρ τη συμφωνία, την οποία αρνήθηκε, παρά το γεγονός ότι αυτή οδήγησε σε συνέχιση του πολέμου στη Γάζα. Ο Σινουάρ, σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο ήλπιζε ότι ο πόλεμος που πυροδότησαν οι επιθέσεις του στις 7 Οκτωβρίου θα παρέσυρε το Ιράν και τους πληρεξουσίους του σε έναν περιφερειακό πόλεμο με το εβραϊκό κράτος.
Bρίσκομαι σε παλαιστινιακό έδαφος«Δεν είμαι υπό πολιορκία, βρίσκομαι σε παλαιστινιακό έδαφος», φέρεται να είπε ο Σινουάρ στους Άραβες μεσολαβητές σε ένα μήνυμα. η ηγέτης της Χαμάς φέρεται να είχε ποντάρει στον υψηλό αριθμό των νεκρών αμάχων, λέγοντας στους αξιωματούχους της Χαμάς που εδρεύουν εκτός Γάζας να αρνηθούν παραχωρήσεις, καθώς η παγκόσμια πίεση στο Ισραήλ θα ανάγκαζε την ηγεσία του να συμφωνήσει σε δύσκολους όρους.
Τον Σεπτέμβριο, μετά την εκτέλεση έξι ομήρων από τη Χαμάς και την επιχείρηση του Ισραήλ με τους βομβητές στη Χεζμπολάχ, ο Σινουάρ είχε προβλέψει ότι η οργάνωση θα πιεζόταν να κάνει παραχωρήσεις για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με έκθεση που είδε η WSJ. Φέρεται να προειδοποίησε τους αξιωματούχους της Χαμάς ότι, παρά την πίεση που θα δεχθούν για μια συμφωνία, δεν θα πρέπει να κάνουν παραχωρήσεις.
Η εντολή του Σινουάρ για μετά τον θάνατό τουΤα μεταθανάτια σχέδια του Σινουάρ, γνωρίζοντας ότι οι IDF τον πλησίαζαν και βλέποντας ένα μεγάλο μέρος της Χαμάς να διαλύεται από έναν χρόνο πολέμου, φέρεται να άφησε ένα μήνυμα για τους οπαδούς του για μετά το θάνατό του.
Ο ίδιος συνέστησε η Χαμάς να διορίσει ένα συμβούλιο ηγετών για να κυβερνήσει και να διαχειριστεί τη μετάβαση μετά το θάνατό του, δήλωσαν οι διαμεσολαβητές.
Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι η ισραηλινή ηγεσία είχε επιλέξει να μην εξοντώσει τον Σινουάρ πριν από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, παρά τις άφθονες ευκαιρίες. Ισραηλινές πηγές που συμμετείχαν στα σχέδια εξόντωσης του ηγέτη της τρομοκρατίας είπαν στην Wall Street Journal ότι η διαφωνία αξιωματούχων για τις επιχειρήσεις και ο κακός συγχρονισμός οδήγησαν στην επιβίωση του Σινουάρ.
Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου φέρεται να είχε εγκρίνει δύο χτυπήματα για την εξόντωση των Σινουάρ και Μοχάμεντ Ντέιφ - και τα δύο απέτυχαν. Ο πρώην πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ήταν επίσης πρόθυμος να εξοντώσει τον ηγέτη της Χαμάς, ανέφεραν πηγές.
Τα σχέδια δολοφονίας του ηγέτη της ΧαμάςΩστόσο, αξιωματούχοι είχαν διαψεύσει τα σχέδια, υποστηρίζοντας ότι ο Σινουάρ επικεντρώθηκε στη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας και δεν αποτελούσε πραγματική απειλή για το Ισραήλ. Το 2022, ο Μπένετ προσπάθησε και πάλι να πείσει το υπουργικό του συμβούλιο για την ανάγκη επίθεσης στον Σινουάρ - και πάλι οι αξιωματούχοι διέψευσαν ότι η Χαμάς θα μπορούσε να αποτελέσει πραγματικό κίνδυνο για το Ισραήλ.
Στις 7 Οκτωβρίου 2023, οι ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ και σκότωσαν πάνω από 1200 ανθρώπους. Κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους απήγαγαν πάνω από 250 άτομα. Ενώ ορισμένοι από τους ομήρους απελευθερώθηκαν με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του Νοεμβρίου, πάνω από 100 παραμένουν αιχμάλωτοι στη Γάζα,μερικοί από τους οποίους έχουν σκοτωθεί από τους απαγωγείς τους, σημειώνει η Jerusalem Post.
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Φουλ ερωτευμένη η Σοφία Μπους με την αγαπημένη της: «Είσαι ο ήλιος σε ανθρώπινη μορφή»
- Γονείς ανακάλυψαν τη μυστική διαδικτυακή ζωή του 25χρονου γιου τους, αφού πέθανε
- Σύλβια Παπαδάκη για τον πρώην σύζυγό της: Δεν ξέρω πού βρίσκονται τα παιδιά μου - Τι είμαι εγώ, δοχείο μήτρας γεννήσεων;
- ΠΑΣΟΚ: Σύσταση επταμελούς πολιτικού κέντρου – Ποιοι αναλαμβάνουν γραμματέας της ΚΟ και εκπρόσωπος Τύπου
- T. Tσίπρας στο EΡΤΝews: Όταν κλείσει το κεφάλαιο Κασσελάκης είναι αμφίβολο το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ – Έχει ξεκινήσει προετοιμασία γι’ άλλο κόμμα
- H Ματίνα Νικολάου και o Βασίλης Πορφυράκης έδωσαν τέλος στη σχέση τους
- Ανεβαίνουν τα τέλη κυκλοφορίας 2025 με τεράστια αλλαγή φέτος - Οι τιμές
- Βίκυ Κάβουρα: Matchy matchy με την κόρη της στα Καλάβρυτα
- Κατερίνα Καινούργιου: Αποκάλυψε πώς θα είναι ο γάμος των ονείρων της - Και δεν χωρούν πολλοί
- Η Ελλάδα αγοράζει άλλα έξι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale, προκειμένου να φθάσει τα 30 συνολικά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- Ρούτε: Σημαντική κλιμάκωση η αποστολή Βορειοκορεατών στρατιωτών στην Ουκρανία -Τι λέει η Κίνα
- Τα 3 ζώδια που θα περάσουν μια εβδομάδα γεμάτη άγχος, εμπόδια και δυσκολίες
- Συνεργασία Μπέζου-Λαζόπουλου στη σκηνή -Τι ετοιμάζουν προς τα Χριστούγεννα
- Νίκος Χαρδαλιάς από Παρίσι: Η Αττική προβάλλει δυναμικά τα εξαιρετικά αγροτοδιατροφικά της προϊόντα στις διεθνείς αγορές
- Σοκ με την 22χρονη Σιρέλ Γκολάν: Επέζησε της σφαγής της Χαμάς, αυτοκτόνησε έναν χρόνο μετά -Τι υποστηρίζει η οικογένειά της
- EuroLeague: Φενερμπαχτσέ-Παναθηναϊκός AKTOR, Μπάγερν-Ολυμπιακός στο παρκέ του Novasports
- Η εξήγηση του ιερέα που διέκοψε γάμο στην Παιανία λόγω του ντυσίματος της κουμπάρας
- Το υφασμάτινο παντελόνι από τα Marks & Spencer που κυκλοφορεί σε 11 χρώματα -Θα σας λύσει τα χέρια
- Βόλος: Μωρό 22 μηνών έχασε τη ζωή του -Τι είναι η νόσος Krabbe από την οποία έπασχε
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Η προβολή του οινοτουρισμού στο επίκεντρο εκδήλωσης στο Βελιγράδι

- Τελευταία Νέα iEfimerida
- WSJ: Το μοιραίο λάθος του Σινουάρ -Του είπαν να φύγει για να επιτραπούν διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός και αρνήθηκε
- Σταθερός στην 11η θέση ο Τσιτσιπάς -Παρέμεινε στο Νο22 η Σάκκαρη
- Το υφασμάτινο παντελόνι από τα Marks & Spencer που κυκλοφορεί σε 11 χρώματα -Θα σας λύσει τα χέρια
- Ρέθυμνο: Σύλληψη γυναίκας για κατοχή ναρκωτικών
- Γαλλίδα γερουσιαστής κατήγγειλε τη χρηματοδότηση από την ΕΕ μέσω Erasmus ενός τουρκικού ισλαμιστικού πανεπιστημίου
- ITF: Ο ρόλος του σωστού σχεδιασμού των επαρχιακών δρόμων για τη μείωση των τροχαίων
- Η Γη της Ελιάς: Η Αφροδίτη και ο Μιχάλης έρχονται όλο και πιο κοντά
- Ρούτε: Σημαντική κλιμάκωση η αποστολή Βορειοκορεατών στρατιωτών στην Ουκρανία -Τι λέει η Κίνα
- Συνεργασία Μπέζου-Λαζόπουλου στη σκηνή -Τι ετοιμάζουν προς τα Χριστούγεννα
- Νίκος Χαρδαλιάς από Παρίσι: Η Αττική προβάλλει δυναμικά τα εξαιρετικά αγροτοδιατροφικά της προϊόντα στις διεθνείς αγορές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μαρινάκης: «Δεν θα αργήσει η συνάντηση Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη» [vid]
- Αγωγή Λατινοπούλου σε Βελόπουλο - Ζητάει αποζημίωση 300.000 ευρώ
- Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Σταϊκούρας με στοιχεία για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου
- Έλενα Παπαρίζου: Ο ξαφνικός θάνατος που την στιγμάτισε
- Ανακοίνωσαν τον γάμο στον αέρα της εκπομπής Buongiorno – Η φωτογραφία με τη βέρα στο δεξί
- Περισσότεροι από 500 αθλητές στον «5ο Δρόμο της Νίκης»
- Συνελήφθη για πώληση αλκοόλ σε ανηλίκους
- Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι υπερήλικης σε χωριό της Άρτας
- Ταυτοποιήθηκε γυναίκα για απόπειρα κλοπής στην Πρέβεζα
- Αλλαγές στα κοινωνικά επιδόματα για τους δικαιούχους