SOS από την επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Τραμπ: Η ανθρωπότητα πιο κοντά από ποτέ σε πυρηνική καταστροφή
Η Τούλσι Γκάμπαρντ, διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, προειδοποιεί ότι η ανθρωπότητα είναι «πιο κοντά από ποτέ στον όλεθρο μιας πυρηνικής καταστροφής».
Στο βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο X, η Γκάμπαρντ ανέφερε ότι τα σύγχρονα πυρηνικά όπλα μπορούν «να σκοτώσουν εκατομμύρια μέσα σε λίγα λεπτά», ενώ ένας επακόλουθος πυρηνικός χειμώνας θα μπορούσε να κρύψει τον ήλιο, «βυθίζοντας τον κόσμο στο σκοτάδι και το ψύχος, σκοτώνοντας καλλιέργειες και οδηγώντας δισεκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα».
Ως
Οι δηλώσεις της γίνονται εν μέσω της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, κατά την οποία το Κρεμλίνο έχει εκδώσει αρκετές πυρηνικές απειλές, ενώ οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας παραμένουν υψηλές σε θέματα όπως η Ταϊβάν, το εμπόριο και η Νότια Σινική Θάλασσα.
Η Γκάμπαρντ δημοσίευσε το βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο X και όχι σε κάποιον επίσημο λογαριασμό της ως διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κάτι που υποδηλώνει ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις και όχι τη γραμμή της κυβέρνησης.
Το βίντεο της διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑΣτο βίντεο διάρκειας 3 λεπτών και 30 δευτερολέπτων, η Γκάμπαρντ δήλωσε:
«Καθώς στεκόμαστε σήμερα, πιο κοντά από ποτέ στον όλεθρο μιας πυρηνικής καταστροφής, οι πολιτικές ελίτ και οι πολεμοκάπηλοι καλλιεργούν απερίσκεπτα τον φόβο και τις εντάσεις μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων. Ίσως επειδή είναι σίγουροι ότι αυτοί και οι οικογένειές τους θα έχουν πρόσβαση σε πυρηνικά καταφύγια, κάτι που δεν θα ισχύει για τους απλούς ανθρώπους. Επομένως, είναι στο χέρι μας, του λαού, να μιλήσουμε και να απαιτήσουμε ένα τέλος σε αυτή την τρέλα».
Η Γκάμπαρντ ξεκίνησε το βίντεο περιγράφοντας μια πρόσφατη επίσκεψή της στη Χιροσίμα, μία από τις δύο ιαπωνικές πόλεις που χτυπήθηκαν με πυρηνικά όπλα από τις ΗΠΑ το 1945.
Είπε: «Η επίθεση αυτή ισοπέδωσε την πόλη, σκότωσε πάνω από 300.000 ανθρώπους -πολλοί πέθαναν ακαριαία, ενώ άλλοι υπέκυψαν σε σοβαρά εγκαύματα, τραύματα, ασθένειες από ακτινοβολία και καρκίνους που εμφανίστηκαν τους επόμενους μήνες και χρόνια».
Τα σύγχρονα πυρηνικά μπορούν να «σκοτώσουν εκατομμύρια μέσα σε λεπτά»Η Γκάμπαρντ σημείωσε ότι τα σύγχρονα πυρηνικά όπλα είναι πολύ ισχυρότερα από εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν στη Χιροσίμα και ότι μπορούν να «σκοτώσουν εκατομμύρια μέσα σε λεπτά» και να προκαλέσουν έναν πυρηνικό χειμώνα, «με καπνό και στάχτη να αποκλείουν εντελώς τον ήλιο, βυθίζοντας τον κόσμο στο σκοτάδι και το ψύχος, καταστρέφοντας τις καλλιέργειες και οδηγώντας δισεκατομμύρια στην πείνα».
Αν και δεν κατονόμασε κάποια χώρα, η προειδοποίησή της έρχεται σε μια περίοδο έντασης ΗΠΑ-Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με δικομματική πίεση στη Γερουσία για αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας.
Πριν ενταχθεί στην κυβέρνηση Τραμπ, η Γκάμπαρντ είχε κατηγορηθεί ότι προωθούσε ρωσική προπαγάνδα, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά.
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Είναι σίγουρη η επίθεση αρκούδας» λέει εθελοντής διασώστης – «Δεν υπάρχει ίχνος» υποστηρίζει ο ιατροδικαστής
- Το σημείο όπου κολυμπούσαν τα δύο παιδιά στον Άραχθο - Με βάθος 5-6 μέτρων και αντικείμενα στο βυθό - Δείτε φωτογραφίες
- Άραχθος: Δάκρυσε ο άνθρωπος που έσωσε τα δύο παιδιά – «Το ένα έβγαζε αίμα από μύτη και στόμα»
- Νεκρός οδηγός στο ράλι Πολωνίας
- Ιωάννα Τούνη: Ο δικηγόρος της απαντά αν θα κινηθεί νομικά για τις φωτογραφίες με τον Στάθη Σχίζα
- Πάρος: «Πήγαμε στην παραλία πρωί και φύγαμε στις 15:00», περιγράφει η μητέρα του βρέφους που πέθανε
- Χανιά: Σπίτι - τρώγλη στη Χαλέπα- Απομακρύθηκαν 15 φορτηγά με σκουπίδια
- Γερμανία: «Μανιφέστο» για προσέγγιση με τη Ρωσία στο SPD
- Katy Perry: Μόλις επιβεβαίωσε τον χωρισμό της από τον Orlando Bloom;
- «Η Παρτίζαν δε δίνει τον Ταϊρίκ Τζόουνς, για τον οποίο ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- Ο προδότης Μητσοτάκης στο Γουδί!
- Nέος Πρύτανης του ΑΠΘ ο καθηγητής Ιατρικής Κυριάκος Αναστασιάδης- «Είναι η ώρα της επανεκκίνησης για το πανεπιστήμιο»
- Αύξηση εγκεφαλικών επεισοδίων μεταξύ των ηλικιών 18-50 -Οι έξι κύριες αιτίες
- Η Heineken θα επενδύσει 2,75 δισ. δολάρια για νέο εργοστάσιο στο Μεξικό με φόντο τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ
- Άραχθος: Έβαλε τα κλάματα ο ήρωας που έσωσε τα δύο παιδιά -«Ήταν πολύ βαθιά -Είμαι ξένος, σκέφτομαι τα παιδιά μου»
- Χάρης Δούκας: Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων του δήμου -Κουμπί έκτακτης ανάγκης και νέα εφαρμογή SafeAthens
- Βρυξέλλες: Αστυνομικός σε κατ' οίκον περιορισμό -Σκότωσε 11χρονο με πατίνι κατά τη διάρκεια καταδίωξης
- Πορτογαλία: Νεοναζί επιτέθηκαν σε ηθοποιούς στη Λισαβόνα
- Τζιτζικώστας: «Να διαμορφώσουμε το μέλλον της ευρωπαϊκής ναυτιλίας με τους δικούς μας όρους»
- Δημήτρης Αναστασόπουλος: Το νέο του βιβλίο, ένας Πρακτικός Οδηγός για την καθημερινότητα όλων των δικηγόρων

- Τελευταία Νέα iEfimerida
- SOS από την επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Τραμπ: Η ανθρωπότητα πιο κοντά από ποτέ σε πυρηνική καταστροφή
- Στην Ελλάδα το νέο Lynk & Co 01 -Όλες οι τιμές
- Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από Οδησσό: Όποιος θέλει να μπει στο SAFE πρέπει να ευθυγραμμιστεί με την Κοινή Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ
- Αύξηση εγκεφαλικών επεισοδίων μεταξύ των ηλικιών 18-50 -Οι έξι κύριες αιτίες
- Ουκρανία: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε εργοστάσιο πυρίτιδας στο Ταμπόφ της Ρωσίας
- Η Heineken θα επενδύσει 2,75 δισ. δολάρια για νέο εργοστάσιο στο Μεξικό με φόντο τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ
- Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,62% στο κλείσιμο, στα 173,78 εκατ. ευρώ ο τζίρος
- Άραχθος: Έβαλε τα κλάματα ο ήρωας που έσωσε τα δύο παιδιά -«Ήταν πολύ βαθιά -Είμαι ξένος, σκέφτομαι τα παιδιά μου»
- Ο προδότης Μητσοτάκης στο Γουδί!
- Κόντρα Μπακογιάννη-Δούκα για βαθμολογία του Δήμου Αθηναίων: «3.4/10, η πόλη εκπέμπει SOS» -«Fake news και τοξικότητα»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ορλάντο Μπλουμ μικροπλαστικά: Αντιδράσεις για τη δαπανηρή θεραπεία καθαρισμού αίματος
- Σκέρτσος για ομιλία Τσίπρα: Αριστερά φληναφήματα περί δήθεν φορολόγησης του πλούτου
- Φερεντίνος για Μάνο Παπαγιάννη: «Συνέχισε μέχρι το τέλος να λέει ψέματα»
- Δασική φωτιά στην Αχαΐα – Οι φλόγες πλησίασαν ξενοδοχεία στα Χανιά
- Μαρινάκης: Ο πήχης της πλειοψηφίας δεχόμαστε ότι είναι οι 151 βουλευτές – Εμείς δεν θα κάνουμε ό,τι έκανε ο Τσίπρας να κυβερνήσουμε με πλειοψηφίες αλα καρτ
- Αυτός είναι ο μακελάρης που σκότωσε 10 άτομα σε σχολείο στην Αυστρία – Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα στη μητέρα του
- Άραχθος: Δάκρυσε ο άνθρωπος που έσωσε τα δύο παιδιά – «Το ένα έβγαζε αίμα από μύτη και στόμα»
- Μογγολία:Ανακαλύφθηκε «ξεχασμένος» πρόγονος του T-Rex - Ο άγνωστος δεινόσαυρος
- Ο μεγαλύτερος αστέρας του TikTok φεύγει από τις ΗΠΑ μετά τη σύλληψή του
- Ο Μητσοτάκης αύριο σε Μολδαβία και Σουηδία