Oυκρανία για την απόφαση Πούτιν να βάλει οικονομολόγο υπουργό Άμυνας: «Η οικονομία της θα χτιστεί για τον στρατό»

Η επιλογή ενός οικονομολόγου για το αξίωμα του νέου υπουργού Άμυνας της Ρωσίας δείχνει πόσο μακριά ετοιμάζεται να φτάσει η Μόσχα για να αναμορφώσει την οικονομία της ώστε να εξυπηρετήσει τις πολεμικές της ανάγκες στην Ουκρανία, δήλωσε το Κίεβο.

Με αυτή την δήλωση ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, σχολίασε τον διορισμό του Αντρέι Μπελαούσοφ - έναν 65χρονο πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό που ειδικεύεται στα οικονομικά - στη θέση του υπουργού Άμυνας.

Ο Πούτιν θέλει επίσης ο πρώην υπουργός Άμυνας

Σεργκέι Σοϊγκού να γίνει γραμματέας του πανίσχυρου Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και να έχει την ευθύνη για τη στρατιωτική βιομηχανία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

«Η οικονομία της θα χτιστεί αποκλειστικά για να παράγει για τον στρατό»

«Η Ρωσία βάζει σχεδόν ολόκληρη την οικονομία της σε στρατιωτική τροχιά. Θα είναι μια μιλιταριστική χώρα και η οικονομία της θα χτιστεί αποκλειστικά για να παράγει για τον στρατό», δήλωσε ο Ποντολιάκ στο Reuters.

«Χωρίς αμφιβολία, αυτές οι αλλαγές που βλέπουμε σήμερα είναι απόδειξη του πλήρους μετασχηματισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Με τον ουκρανικό στρατό να υστερεί τόσο αριθμητικά όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού, οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται αργά στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και πιέζουν για μια νέα επίθεση στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκιβ.

Η Ουκρανία επιμένει στην στρατιωτική στήριξη από τη Δύση

Ο Ποντολιάκ δήλωσε ότι ο πόλεμος βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο μετά από 27 μήνες μαχών και ζήτησε αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Επανέλαβε επίσης την έκκληση του Κιέβου για περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη από τους δυτικούς συμμάχους.

Η Ουκρανία χρειάζεται μεγαλύτερη αεροπορική ισχύ, «περισσότερες δυνατότητες σε όπλα μεγάλου βεληνεκούς, περισσότερα πυρομαχικά και βλήματα, επειδή είναι μια καθοριστική φάση του πολέμου που θα διαμορφώσει τον μεταπολεμικό κόσμο», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Oυκρανία, Πούτιν, Άμυνας,Oykrania, poutin, amynas