New York Post: O Σόρος χρηματοδοτεί φοιτητές-πρωταγωνιστές του κινήματος κατά του Ισράηλ στα αμερικανικά πανεπιστήμια

Ο Τζορτζ Σόρος και οι σκληροί αριστεροί ακόλουθοί του πληρώνουν ταραξίες που τροφοδοτούν την έκρηξη των ριζοσπαστικών διαδηλώσεων κατά του Ισραήλ σε κολέγια σε όλη τις ΗΠΑ, αναφέρει η New York Post σε εκτενές της ρεπορτάζ.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν όταν φοιτητές κατέλαβαν τον εξωτερικό χώρο της πανεπιστημιούπολης Morningside του Πανεπιστημίου Columbia

και εξαπλώθηκαν γρήγορα και σε άλλα, όπως το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και το Έμορι στη Τζόρτζια. Οπως αναφέρει η New York Post όλες αυτές οι διαμαρτυρίες οργανώθηκαν από παραρτήματα της χρηματοδοτούμενης από τον Σόρος οργάνωσης Φοιτητές για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη (SJP).

Η μητρική οργάνωση SJP έχει χρηματοδοτηθεί από ένα δίκτυο μη κερδοσκοπικών οργανισμών που τελικά χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων, από τον Σόρος, τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή.

Τι αναφέρει η New York Post για τους υποτρόφους του Σόρος

Σε τρία κολέγια, γράφει ακόμη η New York Post, οι διαμαρτυρίες ενθαρρύνονται από ακτιβιστές που είναι «υπότροφοι» μιας χρηματοδοτούμενης από τον Σόρος ομάδας που ονομάζεται US Campaign for Palestinian Rights (USCPR).

«Το USCPR παρέχει έως και 7.800 δολάρια για τους υποτρόφους του στην κοινότητα και από 2.880 έως 3.660 δολάρια για τους «υποτρόφους» του στην πανεπιστημιούπολη, με αντάλλαγμα να αφιερώνουν οκτώ ώρες την εβδομάδα για την οργάνωση «εκστρατειών που καθοδηγούνται από παλαιστινιακές οργανώσεις». Εκπαιδεύονται για να «ξεσηκωθούν, να επαναστατήσουν», σημειώνει η NYP, ενώ αναφέρεται σε ποσά που έλαβε από τον Σόρος το 2017 και το 2019 και σημειώνει ότι έχει τρεις υποτρόφους που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο πανεθνικό κίνημα διαμαρτυριας.

Η New York Post γράφει ακόμη ότι τα χρήματα του Σόρους και των ακολούθων του ήταν καθοριστικά για τις διαμαρτυρίες στο Κολούμπια και αναφέρεται σε συγκεκριμένες ομάδες που κατασκήνωσαν στο πανεπιστήμιο: Students for Justice in Palestine (SJP), Jewish Voice for Peace (JVP) και Within Our Lifetime.

Μια ανάλυση της The Post, όπως ισχυρίζεται το αμερικανικό μέσο, δείχνει ότι και οι τρεις πήραν μετρητά από ομάδες που συνδέονται με τον Σόρος, ενώ χρήματα έδωσε και το Rockefeller Brothers Fund στο JVP.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
New York Post, Τζορτζ Σόρος, Ισραήλ,New York Post, tzortz soros, israil