Eurovision 2024: Δεν κατεβαίνει ο Joost της Ολλανδίας στην πρόβα τζενεράλε του τελικού -Βίντεο με τις αποδοκιμασίες

Ούτε στην πρόβα τζενεράλε του τελικού της Eurovision 2024 θα συμμετέχει ο Joost της Ολλανδίας, όπως ανακοινώθηκε στο Malmo Arena. Πλέον όλα τα σενάρια για το αν θα συμμετάσχει ο Ολλανδός αύριο στον τελικό, να είναι ανοιχτά.

Με την έναρξη της τελικής πρόβας για τον αυριανό (11/5) τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού, από τα μεγάφωνα έγινε γνωστό πως η Ολλανδία δεν θα συμμετέχει και πάλ.

Μόλις έγινε η ανακοίνωση, ο κόσμος ακούγεται να γιουχάρει έντονα.

Σύμφωνα με την De

Telegraph, ο λόγος που δεν του επετράπη η παρουσία στην βραδινή πρόβα της κριτικής επιτροπής, ήταν γιατί ακόμη είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση της EBU, η οποία έως ότου ολοκληρωθεί και καταλήξει σε απόφαση, δεν του επιτρέπει να βγει στη σκηνή.

Καμία δήλωση από τον Joost

Δημοσιογράφος πλησίασε τον τραγουδιστή, μετά την απόφαση, ρωτώντας τον τι έκανε σύμφωνα με την EBU, ωστόσο ο Joost αρνήθηκε να απαντήσει -ούτε καν στο πώς αισθάνεται.

«Να έχετε μια όμορφη μέρα» αρκέστηκε να πει.

Δείτε το βίντεο:

Eurovision: Τι έχει προηγηθεί με τον αποκλεισμό του Ολλανδού από τις πρόβες

Όλα ξεκίνησαν από την συμπεριφορά του Joost, έναντι της τραγουδίστριας του Ισραήλ, Eden την οποία ειρωνεύτηκε. Αρχικά, αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί της, ενώ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου χθες το βράδυ, μετά τον β' ημιτελικό - εκεί που χασμουριόταν και έκανε γκριμάτσες η Μαρίνα Σάττι - ο Joost είχε σκεπάσει το πρόσωπό του με μία σημαία και την έβγαλε μόνο για να προκαλέσει την τραγουδίστρια του Ισραήλ.

Κάποια στιγμή, η Eden ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν νιώθει ασφαλής στο Μάλμε, λόγω των αντιδράσεων κατά του Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα ακόμη και από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, με τον επικεφαλής της συνέντευξης Τύπου να την ενημερώνει πως δεν είναι υποχρεωμένη να απαντήσει.

Τότε, ο Ολλανδός τραγουδιστής, έβγαλε τη σημαία από το πρόσωπό του και ρώτησε με ύφος: «Γιατί όχι; Να απαντήσει».

Η ένταση συνεχίστηκε, καθώς κατά τη διάρκεια της πρωινής πρόβας οι εργαζόμενοι στη Malmo Arena έβγαλαν το πιάνο που είχε επί σκηνής, και όλοι έψαχναν να βρουν γιατί ο Joost δεν εμφανίστηκε στη σκηνή.

Εκεί ήρθε η ανακοίνωση της EBU, που τόνισε ότι ερευνά περιστατικό που αφορά τον Ολλανδό τραγουδιστή, σημειώνοντας πως οι πρόβες του ακυρώνονται «μέχρι νεωτέρας».

«Αυτή τη στιγμή διερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορά στον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεωτέρας. Δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσουμε σε εύθετο xρόνο» αναφέρει η EBU.

Υπήρξαν διάφορες φήμες ως προς το γιατί έλαβε αυτή την απόφαση η EBU. Όπως αναφέρουν ολλανδικά και σουηδικά ΜΜΕ, είναι πως ο τραγουδιστής είχε σοβαρό επεισόδιο με φωτογράφο, με αφορμή το Ισραήλ. Κάποια μέσα ενημέρωσης μάλιστα, λένε ότι οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια.

Ο ίδιος ο Joost αφαίρεσε από τους λογαριασμούς του στα σόσιαλ όλο το υλικό από την Eurovision και εκεί άρχισε μια έντονη φημολογία για αποκλεισμό της Ολλανδίας από τον διαγωνισμό.

Αυτό δεν έχει συμβεί, ακόμη τουλάχιστον, με την EBU να συνεδριάζει απόψε με αφορμή όλα όσα προηγήθηκαν (μαζί και τις αντιδράσεις από την Ισπανία για ακύρωση της συνέντευξης Τύπου της Big-5) και να μην αποκλείεται πλέον ακόμη και ο αποκλεισμός της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα