Τουριστικός μαγνήτης η Ελλάδα
Mε θετικές ενδείξεις μπαίνει στο «ραντάρ» το 2027 για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς το 2026, παρά τις προκλήσεις και τις γεωπολιτικές αναταράξεις, φαίνεται να εξελίσσεται σε ακόμη μία «δυνατή» χρονιά για τον κλάδο.
Οι νέες απευθείας συνδέσεις με τις ΗΠΑ, η επιμήκυνση
Τα πρώτα δείγματα γραφής από τις αεροπορικές εταιρείες και τους tour operators δείχνουν ότι το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στην προσθήκη νέων θέσεων, αλλά και στη γεωγραφική κατανομή τους. Δίπλα στην Αθήνα, στην Κρήτη και στη Ρόδο, που παραμένουν οι βασικοί πόλοι της διεθνούς αεροπορικής κίνησης, μικρότεροι προορισμοί, με πιο περιορισμένο αεροπορικό αποτύπωμα, αποκτούν πρόσβαση σε νέες αγορές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η δραστηριότητα απλώνεται σε μεγαλύτερο μέρος του έτους.
Η Μυτιλήνη, η Καβάλα -και μέσω αυτής η Θάσος- η Κάρπαθος, τα Ιωάννινα και η Κεφαλονιά περιλαμβάνονται στους προορισμούς που κερδίζουν νέες συνδέσεις, ενώ το Σιάτλ και το Ντιτρόιτ προστίθενται στις απευθείας «γέφυρες» της Αθήνας με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Δύο προσθήκεςΤο 2027 φέρνει δύο ακόμη σημεία στον χάρτη των απευθείας συνδέσεων της ελληνικής πρωτεύουσας με τις ΗΠΑ. Η Alaska Airlines κάνει πρεμιέρα στις 12 Μαΐου στη γραμμή Σιάτλ – Αθήνα, την οποία θα εξυπηρετεί τρεις φορές την εβδομάδα έως τον Οκτώβριο. Πρόκειται για την πρώτη απευθείας σύνδεση των δύο πόλεων και, σύμφωνα με την εταιρεία, για τη μοναδική non-stop γραμμή που θα ενώνει την Αθήνα με τη δυτική ακτή των ΗΠΑ.
Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 8 Ιουνίου, στο δίκτυο μπαίνει και το Ντιτρόιτ. Η Delta Air Lines δρομολογεί τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Αθήνα έως τα τέλη Οκτωβρίου, καθιστώντας το Ντιτρόιτ την τέταρτη αμερικανική πύλη της εταιρείας προς την Ελλάδα.
Οι δύο προσθήκες έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς δεν ενισχύουν απλώς τη διαθέσιμη χωρητικότητα από τις ΗΠΑ, αλλά διευρύνουν την ακτίνα της απευθείας πρόσβασης προς την Ελλάδα σε διαφορετικές περιοχές της αμερικανικής αγοράς.
Μεγαλύτερη παρουσίαΕξίσου σημαντική είναι η προσπάθεια να διοχετευτεί η αεροπορική δραστηριότητα πέρα από το στενό παράθυρο της υψηλής τουριστικής περιόδου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Air Canada, η οποία έχει διευρύνει σημαντικά το χρονικό εύρος της παρουσίας της στην Αθήνα. Οι απευθείας συνδέσεις της ελληνικής πρωτεύουσας με τον Καναδά φτάνουν πλέον έως τον Ιανουάριο του 2027, ενώ επανεκκινούν από τον Μάρτιο. Η εξέλιξη αποκτά μεγαλύτερο βάρος αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο Καναδάς αποτελεί πλέον μια αγορά με ισχυρό αποτύπωμα για την Αθήνα.
Κινητικότητα καταγράφεται και από την ευρωπαϊκή αγορά. Η Condor εγκαινιάζει στις 28 Απριλίου τη γραμμή Φρανκφούρτη – Αθήνα, με καθημερινές πτήσεις κατά τη θερινή περίοδο, ενώ η Transavia προσθέτει από τις Βρυξέλλες το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη στο πρόγραμμά της για το καλοκαίρι του 2027.
Η βρετανική αγοράΣτο παιχνίδι μπαίνει και η easyJet με δύο νέες γραμμές από τη Βρετανία. Από τις 27 Απριλίου συνδέει το αεροδρόμιο Σάουθεντ του Λονδίνου με τη Ρόδο δύο φορές την εβδομάδα, ενώ από την 1η Μαΐου ξεκινά εβδομαδιαία πτήση από το Λούτον προς τη Θεσσαλονίκη.
Στην ίδια λογική, η Jet2 και η Jet2holidays έχουν ήδη θέσει προς πώληση για το καλοκαίρι του 2027 πρόγραμμα που καλύπτει 16 ελληνικά αεροδρόμια και 27 προορισμούς, με το ενδιαφέρον να στρέφεται αυτή τη φορά και σε λιγότερο καθιερωμένα σημεία του ελληνικού τουριστικού χάρτη.
Μία από τις προσθήκες που ξεχωρίζουν είναι η Καβάλα, μέσω της οποίας η Θάσος μπαίνει για πρώτη φορά στο χαρτοφυλάκιο της Jet2holidays. Το αεροδρόμιο θα συνδέεται με το Μπέρμιγχαμ και το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου μία φορά την εβδομάδα και με το Μάντσεστερ δύο φορές, ανοίγοντας ένα νέο απευθείας κανάλι από τη βρετανική αγορά προς την περιοχή.
Στο πρόγραμμα προστίθεται και η Μυτιλήνη, με εβδομαδιαία σύνδεση από το Γκάτγουικ. Παράλληλα, από το Λούτον ξεκινούν πτήσεις προς Χανιά, Θεσσαλονίκη και Κεφαλονιά, ενώ στην Κέρκυρα η δραστηριότητα θα ξεκινήσει από την 1η Απριλίου.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται η TUI, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός tour operator, που εντάσσει στο θερινό πρόγραμμά της νέες συνδέσεις από το Γκάτγουικ προς την Αθήνα και τη Μυτιλήνη, ενώ προσθέτει και τη Θάσο στο βρετανικό χαρτοφυλάκιό της για το 2027.
Το άνοιγμα προς μικρότερους ελληνικούς προορισμούς δεν περιορίζεται στη βρετανική αγορά. Από τη Δανία, η Apollo εγκαινιάζει για πρώτη φορά δικό της charter πρόγραμμα από το Σόντερμποργκ, με δύο προορισμούς στην Ελλάδα, τα Χανιά και τα Ιωάννινα.
Νέα είσοδο στη δανέζικη αγορά πραγματοποιεί και η Κάρπαθος, την οποία η Aarhus Charter προσθέτει για πρώτη φορά στο πρόγραμμά της, με απευθείας πτήσεις από το Ορχους. Την ίδια ώρα, η SkyUp εντάσσει τη Ρόδο στο θερινό πρόγραμμα τακτικών πτήσεών της για το 2027, με νέα σύνδεση από το Κισινάου.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Προπονητής στην Τσεχία έγινε viral για τη «μάχη» να μην ρίξει ούτε βλέμμα στο ντεκολτέ δημοσιογράφου: «Απόλυτος σεβασμός για τον αυτοέλεγχο» του γράφουν
- Ολυμπιακός: «Καλούμε τους φιλάθλους μας να φύγουν από τη Μασσαλία και όσοι δεν ταξίδεψαν να μην κάνουν το ταξίδι»
- Με καρκίνο στον πνεύμονα διαγνώστηκε ο Πάπας Λέων, αφαιρέθηκε μέρος του δεξιού λοβού
- «Έφυγες στην αγκαλιά μου» – Το σπαρακτικό μήνυμα της Δώρας Τσαμπάζη για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη
- Νέα εξέλιξη στο μυστήριο της Αμέλια Έρχαρτ: Κατασπαράχθηκε από γιγαντιαίους κάβουρες;
- Ελευσίνα: Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στον 32χρονο αντιφασίστα
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι στο περιαστικό δάσος - Βρήκαν για θήραμα αγριογούρουνα και αδέσποτα
- Μικροί χώροι: ποια έπιπλα αξίζουν πραγματικά τον χώρο που καταλαμβάνουν
- «Η καρδιά μου έχει σπάσει»: Θρήνος για την αυτοκτονία του 34χρονου RJ Mitte της σειράς Breaking Bad
- ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Παλινωδία των γαλλικών αρχών, να φύγουν οι φίλαθλοί μας απ’ τη Μασσαλία»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Real.gr
- ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Παλινωδία των γαλλικών αρχών, να φύγουν οι φίλαθλοί μας απ’ τη Μασσαλία»
- Champions League: «Κάζο» της Μπάγερν, 2/2 Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ – Δείτε γκολ και highlights
- Euroleague: Η ανατροπή της χρονιάς, Βαλένθια-Ολυμπιακός 97-102 στην παράταση
- Euroleague: Ασταμάτητος και στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός, 72-55 την Παρτιζάν
- Τουριστικός μαγνήτης η Ελλάδα
- Selma Blair: Συνελήφθη μετά από επεισόδιο σε πτήση – Τι υποστηρίζει η πλευρά της
- Τελευταία Νέα Real.gr
- Τουριστικός μαγνήτης η Ελλάδα
- Euroleague: Η ανατροπή της χρονιάς, Βαλένθια-Ολυμπιακός 97-102 στην παράταση
- Champions League: «Κάζο» της Μπάγερν, 2/2 Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ – Δείτε γκολ και highlights
- ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Παλινωδία των γαλλικών αρχών, να φύγουν οι φίλαθλοί μας απ’ τη Μασσαλία»
- Euroleague: Ασταμάτητος και στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός, 72-55 την Παρτιζάν
- Selma Blair: Συνελήφθη μετά από επεισόδιο σε πτήση – Τι υποστηρίζει η πλευρά της
- Κλέλια Ανδριολάτου: Το ξέφρενο πάρτι γενεθλίων σε μπαλκόνι με θέα την Ακρόπολη
- Αποπομπή Γκίλφοϊλ: Η πίεση στον Λευκό Οίκο, οι αποστάσεις Τραμπ και οι καταγγελίες – Aντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα
- Sean «Diddy» Combs: Στο νοσοκομείο έπειτα από τραυματισμό στο κεφάλι
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Οι 11 μήνες της Γκίλφοϊλ στην Αθήνα -Από τις επιτυχίες για τον Κάθετο Διάδρομο, την κοσμική ζωή έως τα αρνητικά δημοσιεύματα στη WSJ
- Αργεί ακόμη η συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ
- Καιρός: «Κόκκινος συναγερμός» για έντονα φαινόμενα - Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων: Η Ελλάδα να λάβει ρόλο «Νότιου Πυλώνα» της ευρωπαϊκής αμυντικής ναυπηγικής
- Παρτιζάν – Παναθηναϊκός: Η άμυνα που τρομάζει και ο ηγετικός Χέιζ Ντέιβις
- Κοντά στα 107 δολάρια το Brent, στα 87 ευρώ το φυσικό αέριο εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή
- Τι φοράμε όταν βρέχει; 4 κομψοί συνδυασμοί που σώζουν το καθημερινό ντύσιμο
- Ελληνικές σειρές που κατέκτησαν το εξωτερικό: Από τη «Μεγάλη Χίμαιρα» και το «Παιδί» στο «Νησί»
- Ιστορικοί σεισμοί στον Ατλαντικό – Ειδικός προειδοποιεί «κάτι πολύ μεγάλο» στις ΗΠΑ σύντομα
- Διακοπές νερού την Τετάρτη (14/10) στην Αττική - Δείτε τις περιοχές



