Το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης αναδεικνύει ο πρωθυπουργός – Επίσκεψη και ομιλίες στον ΕΟΠΥΥ Πεύκης και στα ΚΕΠΑ Γαλατσίου

08:02 6/6/2025 - Πηγή: Real.gr
Η κατ΄οίκον αποστολή των ΦΥΚ, η μείωση των χρόνων έκδοσης πιστοποιητικών και η ενίσχυση των υποδομών των ΚΕΠΑ στο επίκεντρο των σημερινών επισκέψεων του Πρωθυπουργού

Στο κοινωνικό της πρόσωπο ποντάρει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που επιφυλάσσει ο μήνας Ιούνιος ο οποίος προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα θερμός σε πολιτικό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός δεν επέλεξε τυχαία να επισκεφθεί χθες τη Μαγνησία, έχοντας δίπλα του την ηγεσία του υπουργείου υγείας, προκειμένου να δει από κοντά τους νέους, αναβαθμισμένους

χώρους του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου. Ένα έργο που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ποντάρει στην «έξωθεν καλή μαρτυρία», των πολιτών, των κατοίκων που γνωρίζουν την κατάσταση που βρισκόταν το Κέντρο Υγείας και το πως έγινε, κάτι που επισήμανε και ίδιος κατά την διάρκεια της ομιλίας του:

«Αυτό το οποίο είδαμε σήμερα νομίζω ότι μιλάει από μόνο του. Οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμένα σε τι κατάσταση ήταν το Κέντρο Υγείας πριν από έναν χρόνο και νομίζω ότι βλέπουν τώρα ότι έχουν στη διάθεσή τους ένα Κέντρο Υγείας “κόσμημα”, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και με όλες τις θέσεις καλυμμένες ή σε διαδικασία κάλυψης. Και νομίζω ότι είναι και η καλύτερη απόδειξη του τρόπου με τον οποίο, τελικά, αξιοποιούνται οι ευρωπαϊκοί πόροι, ειδικά οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, προς όφελος όλων των πολιτών», τόνισε με έμφαση.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στη δέσμευσή του για αναβάθμιση των υποδομών και του ιατρικού εξοπλισμού σε 160 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα, επίσης με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι επισκέψεις του πρωθυπουργού συνεχίζονται με επίκεντρο την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς σήμερα στις 10:00 το πρωί θα μιλήσει στην παρουσίαση της νέας υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ για την αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον και αμέσως μετά, στις 11:00 θα επισκεφθεί, μαζί με την αρμόδια Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως, το ΚΕΠΑ Γαλατσίου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, στο χώρο των πρώην Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με νέα μηχανήματα και νέες δυνατότητες, το οποίο θα δώσει την αφορμή στον κ. Μητσοτάκη να μιλήσει για τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη μείωση των ανισοτήτων και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Κομμάτι αυτής της στρατηγικής είναι ο εκσυγχρονισμός των ΚΕΠΑ, ώστε σταδιακά να γίνει εφικτή η μείωση των χρόνων έκδοσης πιστοποιητικών και η ενίσχυση των υποδομών. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι μέσα σε ένα μόλις χρόνο, οι εκκρεμότητες στα ΚΕΠΑ μειώθηκαν από τις 30.000 που ήταν πέρυσι τέτοιες μέρες, στις 9.000 πλέον σήμερα. Παράλληλα, ένα ακόμα νέο ΚΕΠΑ προετοιμάζεται να λειτουργήσει στο χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Οσον αφορά στην κατ΄οίκον αποστολή φαρμάκων, το πιλοτικό πρόγραμμα φαίνεται να έχει λειτουργήσει με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να περάσει στο επόμενο στάδιο

Αυτό που θα αναφέρει ο πρωθυπουργός είναι πως πλέον οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να βάλει τέλος στην ταλαιπωρίας των χρόνιων ασθενών έξω από τα  δημόσια φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Η κατ’ οίκον διανομή των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, των ΦΥΚ, που σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου και όσοι ασφαλισμένοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν αίτηση μέσω του ΕΟΠΥΥ για να ωφεληθούν από τη νέα δυνατότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξειδικευμένη στη διακίνηση φαρμάκων εταιρεία, έχει υπογράψει σύμβαση για την διανομή 120.000 συνταγογραφημένων φαρμάκων, όσες δηλαδή εκτελούνται σήμερα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ κάθε μήνα. Ο αριθμός των φαρμάκων που θα διακινηθούν εξαρτάται από την πρόθεση των ασθενών, δηλαδή πόσοι θα θελήσουν να αξιοποιήσουν την κατ’ οίκον αποστολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
– Επίσκεψη, ΕΟΠΥΥ Πεύκης, ΚΕΠΑ Γαλατσίου,– episkepsi, eopyy pefkis, kepa galatsiou