Ναρκω-δέματα με κούριερ: Εισάγουν ναρκωτικά μέσω ταχυδρομείου
«Πονοκέφαλο» προκαλεί στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών το νέο εφεύρημα των εμπόρων, οι οποίοι διακινούν ποσότητες ναρκωτικών μέσω δεμάτων με ταχυδρομικές αποστολές.
Η δημοσιοποίηση από το Τμήμα Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ελεγχόμενης παράδοσης δέματος που περιείχε 2,5 κιλά κάνναβης σε 38χρονο παραλήπτη έχει προκαλέσει
Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, μια τέτοια αντίστοιχη επιχείρηση στην Αττική γίνεται σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση!
Οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του ελληνικού FBI έχουν αντιληφθεί εδώ και καιρό τη νέα πρακτική των εμπόρων ναρκωτικών και πραγματοποιούν ειδικές δράσεις στις εταιρείες ταχυμεταφορών, ώστε να ελέγχονται δέματα που προέρχονται από «ύποπτες» χώρες, με ύποπτους παραλήπτες.
Οπως αποκαλύπτει στην «R» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών, τα ναρκωτικά εισάγονται στην Ελλάδα μέσω ταχυδρομείων, ειδικά μετά την περίοδο της πανδημίας.
«Τα τελευταία πέντε χρόνια, μετά την καραντίνα και την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών αγορών, αυξήθηκε και το εμπόριο ναρκωτικών μέσω διαδικτύου. Δεν περνά εβδομάδα που να μη γίνει έστω και μία σύλληψη μετά από ελεγχόμενη παράδοση ύποπτου δέματος σε παραλήπτη. Αυτό δείχνει και τη συχνότητα με την οποία πραγματοποιούνται αυτές οι παραγγελίες», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.
Πλήθος ιστοσελίδων
Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα εμφανίσει στον χρήστη πλήθος ιστοσελίδων που διαθέτουν και διαφημίζουν ναρκωτικά όλων των ειδών. Ο καθένας μπορεί να παραγγείλει, ενώ τα ποσά ξεκινούν από τα 20 ευρώ και ανέρχονται ακόμα και σε μερικές χιλιάδες ευρώ για μεγαλύτερες ποσότητες.
Οι αποστολές γίνονται τόσο από ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, όσο και από ασιατικές, όπως η Ταϊλάνδη. Παράλληλα, η ίδια πρακτική διακίνησης ναρκωτικών καταγράφεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, με το πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα έντονο στη Γαλλία και στο Βέλγιο.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν κάθε μήνα μόνο στην Αθήνα περίπου τέσσερις συλλήψεις ατόμων που έχουν παραγγείλει ποσότητες ναρκωτικών από διαδικτυακά σούπερ μάρκετ.
Ωστόσο, και στην υπόλοιπη Ελλάδα καταγράφονται ανάλογα περιστατικά. Μόλις την περασμένη Παρασκευή, από την Αστυνομία της Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ο εντοπισμός ενός 30χρονου, ο οποίος συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε από υπαίθρια θυρίδα εταιρείας ταχυμεταφορών ένα δέμα από την Καβάλα με ενάμισι κιλό χασίς ποιότητας Skunk.
Ο αποστολέας ήταν άγνωστος, καθώς το δέμα θα παραδιδόταν σε θυρίδα, την οποία ο παραλήπτης θα άνοιγε με κωδικό. Για τον λόγο αυτόν οι αστυνομικοί περίμεναν με υπομονή αθέατοι στο σημείο ώστε να διαπιστώσουν ποιος θα προσέλθει στη συγκεκριμένη θυρίδα.
Επίσης πριν από δύο εβδομάδες με αποκλειστικό ρεπορτάζ η «R» αποκάλυψε ότι σε διάφορα δημόσια σημεία της Αθήνας, όπως σε παγκάκια και πλατείες, έχουν τοποθετηθεί αυτοκόλλητα με QR Code.
Σκανάροντας το QR Code, οι χρήστες οδηγούνται σε έναν διαδικτυακό τιμοκατάλογο κάθε είδους ναρκωτικών, ενώ περιλαμβάνονται στον ιστότοπο ακόμα και συμβουλές για το πώς θα χρησιμοποιείται η κάθε ουσία.
Τα ναρκωτικά στέλνονται ταχυδρομικά από χώρες του εξωτερικού και παραδίδονται μέσω κούριερ.
«Τυφλώνουν» τα μηχανήματα
Τα δέματα με τα ναρκωτικά έρχονται από το εξωτερικό αεροπορικώς. Συνήθως είναι ειδικά συσκευασμένα, ώστε να «τυφλώνουν» τα μηχανήματα με ακτίνες X ray.
Συγκεκριμένα, οι ναρκέμποροι τυλίγουν εσωτερικά του δέματος τα ναρκωτικά με αλουμινόχαρτο ή το ειδικό υλικό που χρησιμοποιούν στα νοσοκομεία για την υποθερμία, ενώ ρίχνουν καφέ ώστε να παραπλανούν τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.
Πλέον οι αστυνομικοί έχουν αντιληφθεί και αυτό το κόλπο των διαδικτυακών εμπόρων ναρκωτικών και, όταν οι ακτίνες «τυφλώνονται», τότε οι ενδείξεις για παράνομες ουσίες ενισχύονται, με αποτέλεσμα το δέμα να ερευνάται ενδελεχώς και να στήνεται η παγίδα στον παραλήπτη του.
36
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πιλότος συνοψίζει σε δυο λέξεις τι συμβαίνει όταν δεν βάζετε στο κινητό τη λειτουργία πτήσης
- Νίκος Γαλανός: Το πάθος του με τα χαρτιά – «Σταμάτησα γιατί έπρεπε να πουλήσω το αμάξι μου για να ξεχρεώσω»
- FM Gerapetritis in New York for UN Security Council meetings
- Μπιλ Γκέιτς: Αυτά τα τρία επαγγέλματα είναι ασφαλή από την τεχνητή νοημοσύνη
- Το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά
- Στο «στόχαστρο» οι ασφαλιστικές μετά τις καταγγελιες για την Εθνική Ασφαλιστική – Απέσυρε τις αλλαγές η εταιρεία
- Ο μόνος άντρας που δε λύγισε μπροστά στην Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αρνήθηκε την πρόταση γάμου της για τα μάτια της “φίλης” της
- Φρίκη στη Λάρισα: Τα ντοκουμέντα που «καίνε» τη μητέρα για τη βάρβαρη κακοποίηση παιδιών
- Σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης για… κληρονόμους
- «Σιωπή των αμνών» για την μεταστάθμευση F-16 στη Ρουμανία! Θέμα νομιμότητας της αποστολής χωρίς έγκριση της Βουλής
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Real.gr
- Τελεσίγραφο ΗΠΑ στο Ισραήλ: «Σταματήστε τον πόλεμο ή σας εγκαταλείπουμε» – Βρετανία, Γαλλία, Καναδάς απειλούν με κυρώσεις
- Κρεμλίνο: Δεν μπορεί να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για τη σύνταξη κοινού κειμένου ειρήνης Ρωσίας-Ουκρανίας
- Η ΕΕ θα χορηγήσει μακροοικονομική βοήθεια 4 δισ. ευρώ στην Αίγυπτο
- Washington Post: 5 εκατ. δολάρια αποζημίωση στην οικογένεια γυναίκας που σκότωσε αστυνομικός κατά την έφοδο στο Καπιτώλιο
- Βαράν: «Ο Αντσελότι θα βγάλει τη Βραζιλία από την αγωνιστική κρίση της»
- Γιατροί Χωρίς Σύνορα – Γιατροί του Κόσμου: Ελάχιστη η ανθρωπιστική βοήθεια που άρχισε να εισέρχεται στη Γάζα
- ΗΠΑ – Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με άνοδο
- Τραμπ: Η διάγνωση για τον καρκίνο του Μπάιντεν ήταν γνωστή πολύ καιρό
- Ζελένσκι: Προς όφελος του Πούτιν ενδεχόμενη αποχώρηση των ΗΠΑ από τις προσπάθειες τερματισμού του πολέμου
- Κλαυδία: Η ανάρτησή της για την Γενοκτονία των Ποντίων

- Τελευταία Νέα Real.gr
- Ναρκω-δέματα με κούριερ: Εισάγουν ναρκωτικά μέσω ταχυδρομείου
- H «μάχη» των αιγιαλών: Οι καταγγελίες για τις παραλίες έβγαλαν λαβράκια
- Ευθύμης Κουλούρης – Κάλλια Γαργανουράκη: Ερχεται ο πελαργός!
- ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επέτρεψε στον Τραμπ να προχωρήσει στην απέλαση 350.000 υπηκόων Βενεζουέλας
- Η ΕΕ θα χορηγήσει μακροοικονομική βοήθεια 4 δισ. ευρώ στην Αίγυπτο
- FeCHA: To 9o Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας
- Βαράν: «Ο Αντσελότι θα βγάλει τη Βραζιλία από την αγωνιστική κρίση της»
- ΗΠΑ: Επαναπατρίστηκε ομάδα μεταναστών που συμφώνησε να εγκαταλείψει τη χώρα οικειοθελώς
- Η Shamsia Hassani δίνει φωνή στις γυναίκες του Αφγανιστάν μέσα από μια υπέροχη έκθεση στο Λονδίνο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η τροπολογία υπέρ της διαφθοράς και η αμηχανία για την Προανακριτική
- Σπετσοφάι δια χειρός Γιώργου Τσούλη
- Ο διαγωνισμός για το στρατόπεδο Γκόνου
- Προς δημιουργία γραφείων κλινικών μελετών στα μεγάλα νοσοκομεία
- Η Ρουμανία, η έκπληξη του Νίκουσορ Νταν και οι ανοιχτές προκλήσεις της Ευρώπης
- Συνταγή: Σπιτική πίτσα ταψιού
- Οι χρονικές συμπτώσεις του Ιουνίου, ο Τσίπρας και το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
- Το γραφείο του Εμανουέλ Μακρόν «πνίγεται» σε Perrier – Πιθανή η εμπλοκή στο σκάνδαλο της Nestlé
- ΕΕ – Βρετανία: Συμφωνία à la fish and chips – Η σημασία και οι πρώτες αντιδράσεις