Μητέρα 19χρονης: «Είναι αδίστακτοι και αμετανόητοι»
«Τόσα χρόνια δεν έχουν ζητήσει μια συγγνώμη από την κόρη μου. Θέλω να μπουν και οι δύο στη φυλακή για το κακό που της έκαναν». Λίγες ημέρες απομένουν έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση της 19χρονης «Ιωάννας», που έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εμπορίας ανθρώπων.
Μιλώντας στη Realnews, η μητέρα του θύματος ζητά την καταδίκη
Καταδικαστική για τους δύο κατηγορουμένους ήταν η πρόταση του εισαγγελέα, που την περασμένη Τρίτη τους παρομοίασε με «αιλουροειδή» και το θύμα τους με ένα «αδύναμο ζώο που το κυνηγούν μέχρι θανάτου». Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας τόνισε ότι η «η 19χρονη ήταν ένα πείραμα σε μια κοινωνική ζούγκλα και οι κατηγορούμενοι την οδήγησαν με τις πράξεις τους στην εξόντωσή της». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη, ο «Ντάνιελ» εκμεταλλεύτηκε πρώτος την «Ιωάννα» και την εξέδιδε σε πελάτες. Οταν εκείνη διέκοψε μαζί του και γνώρισε τον αστυνομικό, ο τελευταίος όχι μόνο δεν την υποστήριξε, αλλά φέρεται να την κακοποίησε ακόμη περισσότερο, συστήνοντάς την και σε άλλους πελάτες.
Εκμεταλλεύτηκε την ψυχή της αλλά και τη «νοητική ανωριμότητα» της κοπέλας, όπως διεγνώσθη από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ). Ο αστυνομικός φέρεται να έβαλε τη 19χρονη και στον χώρο της ερωτικής βιομηχανίας, καθώς πρωταγωνίστησε σε δύο ταινίες για ενηλίκους για τις οποίες εισέπραξε 2.000 ευρώ.
Οι ταινίες αυτές παρουσιάστηκαν ως πειστήρια από την υπεράσπιση, η οποία ισχυρίστηκε ότι γυρίστηκαν με απόφαση και θέληση της ενήλικης γυναίκας. Την περασμένη Παρασκευή αγόρευσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για τους δύο κατηγορουμένους.
Επέστρεψε στην Αστυνομία
Στον πρώτο βαθμό ο αστυνομικός καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5,5 ετών για εμπορία ανθρώπων και αθωώθηκε για την κατηγορία του βιασμού, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Μάλιστα επέστρεψε στην υπηρεσία του στο Μεταγωγών. Εκμεταλλεύτηκε το «παραθυράκι» του νόμου, καθώς είχαν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια από την πρώτη καταδίκη, χωρίς να ακολουθήσει αμετάκλητη απόφαση. Μόλις έγινε γνωστή η επιστροφή του, με απόφαση του Αρχηγείου τέθηκε και πάλι σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης στο Εφετείο.
Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ο αποκαλούμενος «Ντάνιελ» καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων και διακίνηση ναρκωτικών.
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2021. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 39χρονο συνάδελφό τους έπειτα από καταγγελία της 19χρονης, η οποία υποστήριξε ότι την κρατούσε με σωματική και ψυχολογική βία σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη. Οι πελάτες έκλειναν ραντεβού με την κοπέλα, που είχε το ψευδώνυμο «Ιωάννα», μέσω αγγελιών με αισθησιακές φωτογραφίες και βίντεο που ήταν αναρτημένες σε «ροζ» ιστοσελίδες.
«Ο αστυνομικός μού είπε ότι θα πηγαίνω σε ραντεβού με διάφορα άτομα, με τα οποία θα ερχόμαστε σε συνουσία και από τα χρήματα που θα δίνουν ως αντάλλαγμα, τα οποία ήταν συνήθως 160 ευρώ, εγώ θα έπαιρνα τα 80. Ομως, μόνο τις πρώτες δύο φορές μου έδωσε 50 ευρώ και τις υπόλοιπες έπαιρνε όλα τα λεφτά που μου έδιναν οι πελάτες», είχε πει στην κατάθεσή της η 19χρονη.
Από την πλευρά του, ο αστυνομικός αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν εξέδιδε τη 19χρονη, αλλά της ζητούσε να αφήσει πίσω το αμαρτωλό παρελθόν της. «Μου είπε ότι από την ηλικία των 16 ετών δούλευε ως συνοδός… Με κατηγορεί εκδικητικά και έχει πει ψέματα, γιατί εγώ της ζήτησα να σταματήσει τη δουλειά, καθώς δεν δεχόμουν να εκδίδεται και να γυρίζει ερωτικές ταινίες», είπε στην απολογία του.
Οπως ισχυρίστηκε, η κοπέλα έφυγε από το διαμέρισμα επειδή τσακώθηκαν. «Ηταν νευρική και τσακωθήκαμε και εγώ της έριξα μια σφαλιάρα. Με έβρισε, άνοιξε την πόρτα και έφυγε από το σπίτι μου, λέγοντας “τι έκανες; Θα δεις, ρε μ…”», έχει καταθέσει, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή.
34
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ξέσπασε ο Ρονάλντο: «Ελευθερώστε τον Μέσι από αυτό το ποδοσφαιρικό τσίρκο»
- Ανοίγει η πύλη της κόλασης: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μπουν στον πόλεμο!
- Διπολική διαταραχή: Τα βασικά σημάδια – Πώς θα καταλάβετε έναν διπολικό
- Ο εφοπλιστής και το κύκλωμα των πλαστογράφων
- Ισραήλ: Τη διακοπή της λειτουργίας των διυλιστηρίων στη Χάιφα μετά την ιρανική επίθεση, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία
- Πείτε αντίο στις κράμπες των ποδιών: 8 βιταμίνες που κάθε ηλικιωμένος χρειάζεται για ισχυρότερα πόδια
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Τρίτη 17 Ιουνίου
- Tα ζώδια για την Τρίτη 17 Ιουνίου 2025
- Τι φοβάται η Ρωσία από τον πόλεμο του Ισραήλ με το Ιράν
- Ερντογάν: «Κανείς δεν τολμά να μας κάνει το μάγκα»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Real.gr
- Ο εφοπλιστής και το κύκλωμα των πλαστογράφων
- Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ αποχωρεί από τη G7 και επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον
- Τραμπ: Νομίζω θα υπογραφτεί συμφωνία με το Ιράν για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 11 τραυματίες σε αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
- Εντείνεται η σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν – Επέστρεψε εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον ο Τραμπ
- Ουκρανία: Ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε και άλλα 16 άτομα τραυματίστηκαν σε επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
- Υπάλληλοι καθαριότητας δήμου Αθηναίων: «Φοβόμαστε για τη ζωή μας»
- Γερμανία: Η Αναλένα Μπέρμποκ αποχωρεί από τη Βουλή ενόψει ανάληψης της προεδρίας στη ΓΣ του ΟΗΕ
- Ισραήλ: Διακόπηκε η λειτουργία στα διυλιστήρια στη Χάιφα μετά την ιρανική επίθεση
- Στενό του Ορμούζ: Συναγερμός στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για ναυτιλιακό περιστατικό

- Τελευταία Νέα Real.gr
- Μητέρα 19χρονης: «Είναι αδίστακτοι και αμετανόητοι»
- Ο εφοπλιστής και το κύκλωμα των πλαστογράφων
- Υπάλληλοι καθαριότητας δήμου Αθηναίων: «Φοβόμαστε για τη ζωή μας»
- Φίλιππος Βαρβέρης – Εβίτα Μιχαλοπούλου: Πλώρη για γάμο
- Μελία Κράιλινγκ – Νίκος Καλαντζόπουλος: Δύο χρόνια μαζί
- Η Κίνα καλεί τους υπηκόους της να φύγουν από το Ισραήλ «το συντομότερο»
- Στενό του Ορμούζ: Συναγερμός στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για ναυτιλιακό περιστατικό
- Ουκρανία: Ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε και άλλα 16 άτομα τραυματίστηκαν σε επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
- Γερμανία: Η Αναλένα Μπέρμποκ αποχωρεί από τη Βουλή ενόψει ανάληψης της προεδρίας στη ΓΣ του ΟΗΕ
- Ρωσία: Αναχαιτίστηκαν δύο ουκρανικά drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα – Σε εξέλιξη επιδρομή στο Κίεβο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και η διαχείριση των συνεπειών
- Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου: Μέτρα τώρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων
- Σήμερα η έκτακτη τηλεδιάσκεψη την ΥΠΕΞ της ΕΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- 24ωρη απεργία σε σιδηρόδρομο – προαστιακό. Αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων
- Καιρός: Αίθριος με την θερμοκρασία στους 32 βαθμούς Κελσίου - Τοπικές βροχές στα ορεινά
- Κυβέρνηση: Το βλέμμα στις εκλογές του 2027 και οι αιχμές από τα… δεξιά
- Μπαβαρουάζ με έτοιμο παγωτό σοκολάτα
- Βαριές «καμπάνες» για παράνομη διακίνηση αγαθών
- Μεσανατολικό χάος – Από τα πυρηνικά του Ιράν, στα σχέδια του Ισραήλ για καθεστωτική αλλαγή στην Τεχεράνη
- Συνταγή: Στριφτόνι με πέστο βασιλικού, ντομάτας και αμύγδαλα