Μαζί στη Θράκη
Το Μαζί για το Παιδί, συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά της Θράκης και τη σχολική χρονιά 2024–2025 υλοποίησε παρεμβάσεις σε 56 δημόσια σχολεία και 4 δημόσιες μονάδες υγείας, καθώς και δράσεις για την προαγωγή της ψυχικής υγείας.
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος
Εκπαίδευση
Μέσω του προγράμματος, το Μαζί για το Παιδί πραγματοποίησε παρεμβάσεις σε 56 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις περιοχές Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου, Μύκης, Κομοτηνής, Ιάσμου και Αλεξανδρούπολης, υποστηρίζοντας 6.494 μαθητές, 841 εκπαιδευτικούς με περισσότερα από 19.000 τεμάχια εξοπλισμού και εκπαιδευτικού υλικού.
Ο εξοπλισμός που προσφέρθηκε ανταποκρίθηκε στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε σχολικής μονάδας, έπειτα από επίσκεψη και αξιολόγηση αιτημάτων από την ομάδα του Μαζί για το Παιδί και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.
Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν 16 αίθουσες διερευνητικής μάθησης–STEM, ενισχύθηκαν 22 βιβλιοθήκες και γωνιές φιλαναγνωσίας, εκσυγχρονίστηκαν 6 εργαστήρια πληροφορικής, 5 εργαστήρια φυσικών επιστημών, μια αίθουσα ρομποτικής, ένα τμήμα υποδοχής, ενώ αναβαθμίστηκαν 25 σχολικές αίθουσες και μια αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης.
Μέσα από τις παρεμβάσεις του προγράμματος, ενισχύθηκαν η συνεργασία, η δημιουργικότητα, η καινοτομία, ο ψηφιακός αλφαβητισμός και η επαφή με τις νέες επιστήμες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων ζωής των μαθητών και μαθητριών.
Οι παρεμβάσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν και την ειδική αγωγή με την αναβάθμιση ενός τμήματος ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Τοξοτών, τον εξοπλισμό 2 ειδικών σχολείων, στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Σμίνθης, και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Εχίνου με προσαρμοσμένο εκπαιδευτικό υλικό και με εργαλεία ανάπτυξης καθημερινών και κινητικών δεξιοτήτων. Επιπλέον, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Εχίνου δημιουργήθηκε αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης.
Άθληση & Παιχνίδι
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο παιχνίδι και στην άθληση αναβαθμίζοντας εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μέσω της δωρεάς υλικού ψυχοκινητικής αγωγής και παιχνιδιών σε 30 σχολεία. Παράλληλα, εκσυγχρονίστηκε ένα σχολικό γυμναστήριο στο 4o & 6o Γυμνάσιο Ξάνθης.
Οι παρεμβάσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν με τη γενναιόδωρη στήριξη των: Trafigura Foundation & Trafigura Maritime Ventures, ΔΕΗ, Skroutz, Τράπεζα Πειραιώς και της κυρίας Κυβέλης Αλεξίου.
Υγεία και Ψυχική Υγεία
Το Μαζί για το Παιδί στήριξε με δωρεές ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και τα Κέντρα Υγείας Εχίνου, Αβδήρων και Σταυρούπολης, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας σε 2.500 παιδιά από 101 οικισμούς. Μέσα από αυτές τις παρεμβάσεις, ενισχύονται οι υποδομές υγείας της τοπικής κοινότητας, διασφαλίζοντας την πρόσβαση κάθε παιδιού και της οικογένειάς του σε ποιοτική και αποτελεσματική φροντίδα.
Η ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων υλοποιήθηκε χάρη στη συμβολή των: Trafigura Foundation & Trafigura Maritime Ventures και PRODEA Investments.
Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ψυχικής υγείας, η επιστημονική ομάδα του Μαζί για το Παιδί υλοποίησε, δια ζώσης και διαδικτυακά, 17 δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια, στα οποία συμμετείχαν 725 γονείς. Στόχος ήταν η ενδυνάμωση και η υποστήριξη γονέων και εκπαιδευτικών της Θράκης σε θέματα πρόληψης και ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών. Τα σεμινάρια κάλυψαν ποικίλες θεματικές, όπως: εφηβεία, διαχείριση θυμού, αυτοεκτίμηση, αδελφική σχέση, άγχος – αναγνώριση και διαχείριση, επικοινωνία στην οικογένεια.
Παράλληλα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία ομιλία του Επιστημονικού Διευθυντή του Μαζί για το Παιδί, Aργύρη Στριγγάρη, MD, PhD, FRCPsych Καθηγητή Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του University College London (UCL) με θέμα «Άγχος & Θυμός στην Εφηβεία», την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές στην Κομοτηνή.
Τέλος, διενεργήθηκε από την επιστημονική ομάδα του Μαζί για το Παιδί διαδικτυακή επιμόρφωση 98 σχολικών κοινωνικών λειτουργών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο θέμα «Εφηβεία και Προκλήσεις».
Η διεξαγωγή των δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικών σεμιναρίων έγινε με την συμβολή της Eurobank, ΔΕΗ και Trafigura Foundation & Trafigura Maritime Ventures.
Όπως δήλωσε η κυρία Τατιάνα Μουλούλη, Υπεύθυνη Προγράμματος «Μαζί στις Ακριτικές»: «Η Θράκη είναι για εμάς κάτι πολύ περισσότερο από ένας προορισμός. Εδώ και έξι χρόνια βρισκόμαστε σταθερά δίπλα στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς της περιοχής, και η σχέση αυτή έχει γίνει ένα σημαντικό κομμάτι της καρδιάς του Μαζί για το Παιδί. Βλέπουμε σχολεία να αλλάζουν, τάξεις να ζωντανεύουν και εκπαιδευτικές κοινότητες να ενισχύονται με νέες δυνατότητες και εργαλεία. Κάθε φορά που επιστρέφουμε, επιβεβαιώνεται η πεποίθησή μας ότι όλα τα παιδιά αξίζουν ένα περιβάλλον που εμπνέει, υποστηρίζει και τους δίνει χώρο να αναπτυχθούν. Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, που στέκονται πολύτιμοι συνοδοιπόροι σε αυτή τη διαδρομή προσφοράς και ουσιαστικής αλλαγής.»
Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πανελλαδικές 2025: Ο Ιωακείμ Καλόγηρος θριάμβευσε, συγκεντρώνοντας 19.160 μόρια
- Τέλος στις «κρυφές» χρεώσεις για τις χειραποσκευές στα αεροπλάνα: Τι θα μπορείτε να έχετε πλέον μαζί σας στην καμπίνα επιβατών
- Πανελλήνιες 2025: Το 50% έγραψε κάτω από τη βάση σε Μαθηματικά, Φυσική, Ιστορία και Αρχαία
- Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι Ηγουμενίτσας - Bίντεο
- Αυστηρό μήνυμα Βρυξελλών σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη
- Ιταλία: Ναυαγοσώστης αυτοκτόνησε επειδή δεν κατάφερε να σώσει 4χρονο
- Βύρωνας: Επεισόδιο μεταξύ γειτόνων – Ανδρας δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι
- ΦΥΚ στα φαρμακεία: Ποια φάρμακα αφορά, ποια η διαδικασία
- Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανασχέσει την προέλαση των Ρώσων στρατιωτών στη Σούμι
- Ο μυστηριώδεις ραδιοπαλμοί που «είδε» η ΑΝΙΤΑ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Real.gr
- Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανασχέσει την προέλαση των Ρώσων στρατιωτών στη Σούμι
- Η Attica Group με σταθερότητα και συνέπεια στηρίζει για 6η συνεχόμενη χρονιά τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού
- Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: Τι αλλάζει στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και των εθισμών
- Χίος: Στο νοσοκομείο με συμπτώματα αφυδάτωσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού – Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις
- Μαζί στη Θράκη
- Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας – BINTEO
- Η ΙΟΝ Α.Ε. ανακοινώνει τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας Προμηθειών
- Μητσοτάκης: Να σταλεί σαφές μήνυμα στη Λιβύη για συνεργασία στο μεταναστευτικό – Θα ζητήσω να υπάρξουν ρητές αναφορές για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο
- Η Τουρκία υποστηρίζει τον στόχο του ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες στο 5% του ΑΕΠ – Σχεδιάζει αντιαεροπορική ασπίδα
- Οι ιρανικές υπηρεσίες Πληροφοριών παραμένουν σε ύψιστο συναγερμό
- Τελευταία Νέα Real.gr
- Μαζί στη Θράκη
- Σδούκου: Προτεραιότητά μας η πλήρης εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Πλεύρης στον Realfm 97,8 για ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπάρχει ένα σύστημα που η δικογραφία το χαρακτηρίζει «εγκληματική οργάνωση» – Αυτό δεν αφορά υπουργούς
- Μιλάτε στο τηλέφωνο από το αριστερό αυτί; Όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας – BINTEO
- Οι ιρανικές υπηρεσίες Πληροφοριών παραμένουν σε ύψιστο συναγερμό
- Ο Δ. Μαύρος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου (26/6/2025)
- Ο Χρ. Γιαννούλης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου (26/6/2025)
- Η Τουρκία υποστηρίζει τον στόχο του ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες στο 5% του ΑΕΠ – Σχεδιάζει αντιαεροπορική ασπίδα
- Ο Θ. Πλεύρης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου (26/6/2025)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έκρηξη 115% στις κυβερνοεπιθέσεις με κακόβουλα λογισμικά που το μιμούνται
- Ο Άαρον Σόρκιν ετοιμάζει το σίκουελ του «The Social Network»
- Βγήκαν τα ορεκτικά! Πάρτε μια πρώτη γεύση «Ακρόπολις» με τα οn board πλάνα από το shakedown (video)
- Χαμενεΐ: «Συγχαρητήρια για τη νίκη μας απέναντι στο Ισραήλ»
- Παλαιό Φάληρο:Τοποθέτηση νέων στεγάστρων σε σχολικές μονάδες
- Αιγαίο ώρα μηδέν- Κατάσταση πολιορκίας: Ένα πολεμικό βιβλίο θρίλερ για την διπλωματική ισορροπία Ελλάδας -Τουρκίας
- Σκυλακάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Υπάρχει πρόοδος στη μείωση της ανεξέλεγκτης διάθεσης των απορριμμάτων, έχουμε θεσμοθετήσει νέο σύστημα
- Ζαχαράκη για αποτελέσματα Πανελληνίων: "Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους - Γινόμαστε οι ρίζες για να μπορέσετε να ανοίξετε τα φτερά σας"
- Θριάσια 2025: Με Klavdia και "παρέλαση" αστέρων το φεστιβάλ στον Ασπρόπυργο



