Κίνα: 233 παιδάκια νηπιαγωγείου δηλητηριάστηκαν με μόλυβδο
Από αυτά τα παιδιά, 201 νοσηλεύονται. Τα παιδιά πήγαιναν σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην πόλη Τιανσούι της Γκανσού, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2022 και είχε 251 μαθητές, μετέδωσε το CCTV.
Το
Τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης Jimu και The Cover, επικαλούμενα γονείς, ανέφεραν ότι στα συμπτώματα που εμφάνισαν τα παιδιά περιλαμβάνονται στομαχόπονος, πόνος στα πόδια, απώλεια όρεξης και απώλεια μαλλιών.
Σύμφωνα με το CCTV, οι αρχές εξακολουθούν να διενεργούν έρευνες στο προσωπικό του νηπιαγωγείου, περιλαμβανομένου του διευθυντή και του νομικού εκπροσώπου του, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ένας διευθυντής τέθηκε υπό κράτηση μαζί με επτά άλλα πρόσωπα ενώ δύο άλλα αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση εν αναμονή της δίκης.
Το Reuters δεν ήταν σε θέση να καθορίσει λεπτομέρειες για τα στοιχεία επικοινωνίας του σχολείου ούτε να διακριβώσει με ανεξάρτητο τρόπο τις πληροφορίες.
Ένας γονέας δήλωσε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι ορισμένοι από τους μαθητές είχαν εμφανίσει πόνους στο στομάχι και ναυτία και ότι κάποιων παιδιών μαύρισαν τα δόντια. Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι τα δείγματα που συλλέχθηκαν από κέικ χουρμάδων και λουκανικοπιτάκια καλαμποκιού περιείχαν περισσότερες από 2.000 φορές τη μέγιστη επιτρεπόμενη ποσότητα μολύβδου στα τρόφιμα.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η σχολική διύθυνση είχε επιτρέψει στο προσωπικό της κουζίνας να προετοιμάζει φαγητό χρησιμοποιώντας χρωστικές ουσίες αγορασμένες διαδικτυακά. Αυτές αργότερα διαπιστώθηκε ότι περιείχαν μόλυβδο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ίδιου δικτύου, η συσκευασία που περιείχε τις χρωστικές έφερε σαφή ένδειξη ότι δεν πρέπει να καταναλώνονται.
“Το περιστατικό έχει προκαλέσει σωματική και ψυχική βλάβη στα παιδιά και στους γονείς του νηπιαγωγείου Πεϊξίν και λυπούμαστε όλοι. Θα διδαχτούμε σημαντικά μαθήματα”, μετέδωσε το δίκτυο επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Κίνα έχει βιώσει πολλά διατροφικά σκάνδαλα.
Η ασφάλεια των τροφίμων έχει βελτιωθεί στη χώρα έπειτα από μια σειρά σκανδάλων, περιλαμβανομένου εκείνου του 2008 με βρεφικό γάλα που περιείχε μελαμίνη, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο έξι βρεφών υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αυστηροποιήσει τους κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα που δημοσιεύθηκε πέρυσι, η οποία αποκάλυψε ότι μαγειρικό λάδι είχε χυθεί σε δοχεία που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά καυσίμων, προκαλώντας οργή στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι έλεγχοι από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές που διεξήχθησαν το 2022 διαπίστωσαν ότι τα ζητήματα ασφαλείας ήταν συχνότερα στη βιομηχανία της τροφοδοσίας και των αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με ρεπορτάζ των κρατικών μέσων ενημέρωσης.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πρόταση γάμου... τρόμου στο Βόλο: Τους έβγαλαν 3 από το ΙΧ - Δείτε το σκηνικό
- Η πρώτη τρανς γυναίκα πρόεδρος ελληνικού κόμματος - Ποια είναι η Ηλέκτρα Ρώμη Δόχτση
- Το ΕΚΠΑ κορυφαίο Πανεπιστήμιο σε Ελλάδα και Κύπρο – Ανακοινώθηκαν οι διεθνείς κατατάξεις Times Higher Education Impact Rankings 2025 και US News Global University Ranking 2025-2026
- Καλλιθέα: 48χρονος αστυνομικός ο νεκρός σε τροχαίο
- Δολοφονία Πολωνού καθηγητή: Στο Ανθρωποκτονιών κατέθεσαν η μητέρα και ο αδελφός του
- Ο Δημήτρης Καπουράνης γίνεται… «Το θαύμα» στον Alpha!
- Εδώ είναι το 99,999% του συνόλου του χρυσού - Το μεγαλύτερο κοίτασμα στον κόσμο ανακαλύφθηκε
- Ασφυκτιά η Κρήτη από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές – Χιλιάδες έφθασαν μέσα σε λίγες ημέρες
- Στόχος κινεζικών λέιζερ γερμανικό αεροσκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Κουρέτας «καρφώνει» τον Αυγενάκη – «Άνοιξε τον ΟΣΔΕ για τρεις μέρες, πρέπει να ελέγξει ο Εισαγγελέας ποιοι πήραν χρήματα»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Real.gr
- Καλλιθέα: 48χρονος αστυνομικός ο νεκρός σε τροχαίο
- Κίνα: 233 παιδάκια νηπιαγωγείου δηλητηριάστηκαν με μόλυβδο
- Δυο σπουδαίοι Έλληνες δημιουργοί στον Πόρο
- Αστυνομικός βρήκε γεράκι στη ΓΑΔΑ – «Καλά που μας το φέρατε»
- Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση συμπλοκής μεταξύ νεαρών
- Αναστάτωση στον Άρειο Πάγο: Τούρκος αυτοτραυματίστηκε στον λαιμό όταν απορρίφθηκε το αίτημά του να μην εκδοθεί
- Επίθεση στο Eternity C στην Ερυθρά: Νεκρά δύο μέλη του πληρώματος
- Λάρισα: Ένοχος για δωροληψία καρδιοχειρουργός του νοσοκομείου – Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο, χωρίς ελαφρυντικά
- ΔΕΔΔΗΕ: Δεν θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες διακοπές κατά τη διάρκεια του καύσωνα
- Δίκη για Κυριακή Γρίβα: «Έβλεπα την αδελφή μου με μελανιές και όταν τη ρώταγα μου έδειχνε τον κατηγορούμενο»

- Τελευταία Νέα Real.gr
- Κίνα: 233 παιδάκια νηπιαγωγείου δηλητηριάστηκαν με μόλυβδο
- Δίκη για Κυριακή Γρίβα: «Έβλεπα την αδελφή μου με μελανιές και όταν τη ρώταγα μου έδειχνε τον κατηγορούμενο»
- Πάλι μαζί Katy Perry και Orlando Bloom; Οι κοινές διακοπές μετά τον χωρισμό
- Αναστάτωση στον Άρειο Πάγο: Τούρκος αυτοτραυματίστηκε στον λαιμό όταν απορρίφθηκε το αίτημά του να μην εκδοθεί
- Κιλκίς: Έκρυβε σε αποθήκη πάνω από δέκα κιλά χασίς
- Επίθεση στο Eternity C στην Ερυθρά: Νεκρά δύο μέλη του πληρώματος
- 6 καλοκαιρινά παπούτσια που θα αναβαθμίζουν εύκολα κάθε σύνολο
- Οι ημιτελικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με αμέτρητες αγορές από το Πάμε Στοίχημα
- Χαλκιδική – λούνα παρκ: Στο εδώλιο 4 κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 19χρονου
- Πανελλαδικές Εξετάσεις: Από σήμερα έως τις 17 Ιουλίου η συμπλήρωση Μηχανογραφικού – Βασικές πληροφορίες
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θερινές εκπτώσεις 2025: Ποια η επόμενη Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα
- Πανικός στον Άρειο Πάγο: Στο άκουσμα απόφασης Τούρκος πήγε να κόψει τον λαιμό του
- Ξάνθη: Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος των δύο 16χρονων - Τα ιατροδικαστικά ευρήματα
- Βάσεις 2025: Στις 25 Ιουλίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα Πανεπιστήμια
- Το Βερολίνο κατηγορεί τον κινεζικό στρατό ότι στόχευσε γερμανικό αεροσκάφος με λέιζερ
- Μείωση των εισαγωγών και ελαφρά κάμψη στις εξαγωγές τον Μάιο
- 1Γ/2025 ΑΣΕΠ - Η απόλυτη εισαγωγή στις δοκιμασίες επαγωγικού συλλογισμού
- Ηλέκτρα Ρώμη Δόχτση: Η πρώτη τρανς πρόεδρος ελληνικού κόμματος παλεύει για τη δικαιοσύνη και την οικονομία