ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική από 01.07.2025 η λειτουργία του Ψηφιακού Πελατολογίου Οχημάτων
Τίθεται σήμερα σε λειτουργία το Ψηφιακό Πελατολόγιο, το νέο ψηφιακό εργαλείο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ξεκινώντας από τους κλάδους, που σχετίζονται με τα οχήματα.
Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ορίζεται η
Σε συνδυασμό με την τήρηση των ηλεκτρονικών βιβλίων (myDATA) και την ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης αποθεμάτων (ψηφιακό δελτίο αποστολής), το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της φορολογικής συμμόρφωσης, τη διενέργεια ελεγκτικών επαληθεύσεων, την υποβοήθηση των επιτόπιων ελέγχων και την εξαγωγή δεικτών εύρους συναλλακτικής δραστηριότητας ανά κλάδο και τοποθεσία.
Υπόχρεες για την τήρηση του Ψηφιακού Πελατολογίου Οχημάτων είναι οι εξής κατηγορίες επιχειρήσεων:
συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτωνφανοποιείαεπιχειρήσεις με αντικείμενο την τοποθέτηση συναγερμών, ηχοσυστημάτων και οργάνων σε οχήματαχώροι στάθμευσηςπλυντήρια αυτοκινήτωνεπιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών (δίτροχων, τρίτροχων, τετράτροχων), μοτοποδηλάτων, επιβατικών οχημάτων που προορίζονται για επαγγελματική ή προσωπική χρήση, επαγγελματικών οχημάτων, γεωργικών και λοιπών αυτοκινούμενων μηχανημάτων.Εξαιρούνται από την υποχρέωση τήρησης Ψηφιακού Πελατολογίου Οχημάτων:
οι επιχειρήσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing)οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με συστήματα αυτοεξυπηρέτησης, εφόσον τα παραστατικά αξίας εκδίδονται άμεσα με την ολοκλήρωση της υπηρεσίαςοι εργασίες που απαιτούνται για την κίνηση και παράδοση των καινούριων αυτοκινήτων στον αγοραστή, οι οποίες πραγματοποιούνται από τα συνεργεία των επιχειρήσεων πώλησης καινούριων αυτοκινήτων (π.χ. αποκήρωση)η εκμίσθωση θέσεων στάθμευσης από ιδιοκτήτες περιφραγμένων οικοπέδων, εφόσον η εκμίσθωση έχει συγκεκριμένη κάθε φορά χρονική διάρκεια, δεν συνοδεύεται από υπηρεσίες φύλαξης ή άλλες υπηρεσίες (π.χ. παρκαδόρος, γραφείο, τηλέφωνο) και ο κάτοχος του οχήματος διαθέτει αυτοτελή δυνατότητα εισόδου και εξόδουη επισκευή ή συντήρηση μερών ή εξαρτημάτων οχημάτων, εφόσον αυτά εισάγονται στην εγκατάσταση της επιχείρησης αυτοτελώς, αποσπασμένα από το όχημα που φέρει την πινακίδα κυκλοφορίας (π.χ. μηχανή οχήματος, αναμεικτήρας μεταφοράς σκυροδέματος)η χρήση ιδιόκτητου χώρου στάθμευσης επιχειρήσεων για την φιλοξενία/εξυπηρέτηση πελατών τους, με ή χωρίς αντάλλαγμαη παροχή υπηρεσιών κινητού συνεργείου και η επισκευή οχημάτων στον τόπο που εμφανίστηκε η βλάβη (ή σε άλλο σημείο που υποδείχθηκε).Έως 30/6/2025, η τήρηση του Ψηφιακού Πελατολογίου είναι προαιρετική, ενώ από 1/7/2025, γίνεται υποχρεωτική.
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή: Εφαρμογές > Επιχειρήσεις > Ψηφιακό Πελατολόγιο.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της ΑΑΔΕ στο (+30) 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 7:30 – 17:00.
Παράλληλα, στο YouTube κανάλι της ΑΑΔΕ, οι υπόχρεοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ειδικά εκπαιδευτικά video για τη σωστή χρήση της εφαρμογής.
Όπως δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής: «Σε συνδυασμό με την τήρηση των ηλεκτρονικών βιβλίων (myDATA) και την ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης αποθεμάτων (ψηφιακό δελτίο αποστολής), το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της φορολογικής συμμόρφωσης, τη διενέργεια ελεγκτικών επαληθεύσεων, την υποβοήθηση των επιτόπιων ελέγχων και την εξαγωγή δεικτών εύρους συναλλακτικής δραστηριότητας ανά κλάδο και τοποθεσία.
Η ανάπτυξή του αποτέλεσε αντικείμενο μακράς διαβούλευσης και στενής συνεργασίας με την επιχειρηματική κοινότητα. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι απλή και φιλική προς τον χρήστη, ελαχιστοποιώντας τις λειτουργικές προσαρμογές από τις επιχειρήσεις».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Φορολογικές δηλώσεις: Τι θα συμβεί αν δεν μπεις στο Taxisnet μέχρι τις 24 Απριλίου
- 13χρονη παγιδεύτηκε στο σπίτι παιδόφιλου που γνώρισε στο TikTok – Το κόλπο που σκέφτηκε για να τον συλλάβουν
- Μήνυση Απατσίδη σε Κουσουλό - Αυτοβούλως στο Α.Τ. Κορωπίου ο δημοσιογράφος
- Μετρό: Ακινητοποιήθηκε συρμός στο Μέγαρο Μουσικής
- «Μητσοτάκη κούκλος είσαι από κοντά» – Οι στιγμές του πρωθυπουργού στην Αγία Βαρβάρα με πολίτες και… τη Λάρα της ΕΛ.ΑΣ.
- Σαντορίνη: Θανάσιμος τραυματισμός 59χρονης εργαζόμενης σε τουριστικό κατάλυμα – Συνελήφθη ο υπεύθυνος της επιχείρησης
- Τι κερδίζει η Ελλάδα με τους πυραύλους Exocet – Πάει και για τέταρτη Belharra
- Θρίλερ με την εξαφάνιση της 30χρονης νοσηλεύτριας – «Μου είπε ότι θα κάνει κακό στον εαυτό της»
- Κύπρος: 35χρονος μαχαίρωσε δύο γυναίκες σε φαρμακείο στην Πάφο και παραδόθηκε
- Ακίνητα: Απλησίαστα τα ενοίκια για 7 στους 10 – Οι μισοί δεν μπορούν να αγοράσουν
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Real.gr
- Από τα AI Gigafactories και την Καινοτομία στην Ανάγκη για Ταλέντο: Η Ευρώπη σε Τροχιά Τεχνητής Νοημοσύνης
- Ουγγαρία: Ψηφίζεται σήμερα ο νόμος που θα απαγορεύει τις συγκεντρώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
- Φρίντριχ Μερτς: Υπέρ της παράδοσης του πυραυλικού συστήματος Taurus στην Ουκρανία
- Χαλκίδα: Συνελήφθη o οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε με τον Προαστιακό
- Δανάη Μπάρκα: Η απάντησή της για το τηλεοπτικό της μέλλον
- Ο ΕΟΠΥΥ «ακρωτηριάζει» τους ασθενείς με διαβήτη
- BBC: Η εξωφρενική πρόταση που είχε ο Σαλάχ από τη Σαουδική Αραβία
- Festival Μεταχειρισμένων Citroën: Η ευκαιρία που δεν πρέπει χάσετε!
- ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική από 01.07.2025 η λειτουργία του Ψηφιακού Πελατολογίου Οχημάτων
- Ολυμπιακός: Στο top 30 των σκόρερ ο Ελ Κααμπί

- Τελευταία Νέα Real.gr
- ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική από 01.07.2025 η λειτουργία του Ψηφιακού Πελατολογίου Οχημάτων
- Φρίντριχ Μερτς: Υπέρ της παράδοσης του πυραυλικού συστήματος Taurus στην Ουκρανία
- Δανάη Μπάρκα: Η απάντησή της για το τηλεοπτικό της μέλλον
- Χαλκίδα: Συνελήφθη o οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε με τον Προαστιακό
- Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα στην Αλίμου – Κατεχάκη
- BBC: Η εξωφρενική πρόταση που είχε ο Σαλάχ από τη Σαουδική Αραβία
- Ο ΕΟΠΥΥ «ακρωτηριάζει» τους ασθενείς με διαβήτη
- Μετρό: Ακινητοποιήθηκε συρμός στον σταθμό «Μέγαρο Μουσικής» – Ο λόγος
- Εξαφάνιση 30χρονης νοσηλεύτριας: «Μου είπε ότι θα κάνει κακό στον εαυτό της»
- Ολυμπιακός: Στο top 30 των σκόρερ ο Ελ Κααμπί
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Δεν έπεσαν οι μπάρες»: Τι καταγγέλλει ο οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε με το τρένο
- Εύβοια: Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε με τρένο
- Βαθύ Αυλίδας: Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε με αμαξοστοιχία του Προαστιακού
- Σούμι: Η στιγμή της φονικής επίθεσης
- «Ψυχροπολεμικό κλίμα» στις σχέσεις ΕΕ και ΗΠΑ: Με καρτοκινητά και λάπτοπ ασφαλείας αξιωματούχοι της Κομισιόν λόγω φόβου κατασκοπείας
- Honda: Εκπτώσεις από 500 έως 3.910 ευρώ
- Οικογενειακή υπόθεση το pre-game show του Πάμε Στοίχημα football party by Gazzetta με Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και Mc Daddy
- Με ημιαυτόματο οφσάιντ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Super League και το Κύπελλο Ελλάδας
- Έκρηξη στην Hellenic Train: Στο «μικροσκόπιο» οι κάμερες ασφαλείας – Πολύτιμο στοιχείο η μοτοσικλέτα των δραστών