Ford Explorer: «Αντίδοτο» στη βενζίνη
H Ford είναι µία από τις πρώτες αυτοκινητοβιοµηχανίες που επένδυσαν στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Το αµιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer
Σε µια εποχή στην οποία οι τιµές των καυσίµων διαρκώς αυξάνονται, τα αµιγώς ηλεκτρικά επιβατικά µοντέλα Ford Explorer, Capri, Mustang Mach-E και Puma Gen-E, αποτελούν το ιδανικό «αντίδοτο». Ειδικότερα το Ford Explorer, χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης διαδραµατίζει σηµαντικό ρόλο στη συνολικά κορυφαία αποδοτικότητά του.
Κατανάλωση
Η έκδοση εκτεταµένης χωρητικότητας εξασφαλίζει αυτονοµία έως 602 χλµ., µε κατανάλωση 15,8 kWh/100 χλµ., που µεταφράζεται σε µετακίνηση µε κόστος µόλις 3,2 ευρώ/100 χλµ. Η αναβαθµισµένη έκδοση του Explorer είναι σχεδιασµένη για ταξίδια αναψυχής και εξοπλισµένη ώστε να ανταποκρίνεται τόσο στις καθηµερινές απαιτήσεις, όσο και στις ανάγκες που προκύπτουν στις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Οι εκδόσεις Standard Range καθίστανται τώρα ακόµα πιο αποδοτικές, χάρη σε µια νέα µπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) και έναν βελτιωµένο ηλεκτροκινητήρα, που αντίστοιχα αναβαθµίζουν την αυτονοµία µε µια πλήρη φόρτιση και την αποδιδόµενη ροπή για ταχύτερη επιτάχυνση.
Τα ήδη προηγµένα συστήµατα υποβοήθησης οδηγού έχουν διευρυνθεί ακόµα περισσότερο, παρέχοντας στους οδηγούς αναβαθµισµένη υποστήριξη. Το Intelligent Adaptive Cruise Control τώρα υποστηρίζει και τη λειτουργία Traffic Light Recognition, η οποία επιτρέπει στο όχηµα να επιβραδύνει ή ακόµα και να σταµατά αυτόµατα στην περίπτωση που το σύστηµα ανιχνεύσει κόκκινο ή πορτοκαλί φανάρι µπροστά. Το νέο Reversing Assist υποστηρίζει τους οδηγούς σε απαιτητικές συνθήκες, όπως η κίνηση σε στενούς δρόµους. Καταγράφει αυτόµατα την πορεία του οχήµατος σε απόσταση έως και 50 µέτρα ελέγχοντας το τιµόνι καθ’ όλη τη διάρκεια ενός ελιγµού οπισθοπορείας. Αυτό σηµαίνει ότι οι οδηγοί χρειάζεται να χειρίζονται µόνο το φρένο και το γκάζι, ενώ παρακολουθούν τον δρόµο πίσω τους. Το νέο Trained Park Assist υποστηρίζει τους οδηγούς κατά τη διάρκεια απαιτητικών ελιγµών στάθµευσης. Εχοντας «εκπαιδευτεί» από παρόµοιες ενέργειες στάθµευσης που έχουν πραγµατοποιηθεί στο παρελθόν, αναλαµβάνει αυτόµατα τον έλεγχο του οχήµατος φροντίζοντας για την επιτάχυνση, το φρενάρισµα και την αλλαγή πορείας, ώστε να αναπαράγει µε ακρίβεια τον ελιγµό και να σταθµεύει το Explorer στην επιθυµητή θέση. Το σύστηµα µπορεί να αναλάβει τα εν λόγω καθήκοντα για έως και 50 µέτρα και να αποθηκεύσει έως και πέντε διαφορετικά σενάρια στάθµευσης.
Το σύστηµα Driver State Assist χρησιµοποιεί την κάµερα που είναι στραµµένη προς τον οδηγό και τα συστήµατα Lane Keep Assist για να παρακολουθεί την προσοχή του τελευταίου και τις κινήσεις του στο τιµόνι. Εάν δεν ανιχνευθεί καµία κίνηση, το σύστηµα µπορεί να ενεργοποιήσει τα φρένα για να ειδοποιήσει τον οδηγό. Εάν εξακολουθεί να µην ανιχνεύει καµία ενέργεια από τον οδηγό, µπορεί να ενεργοποιήσει τα alarm, να φρενάρει το όχηµα µε ελεγχόµενο τρόπο, να ξεκλειδώσει τις πόρτες και να καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης – κάτι ιδιαίτερα σηµαντικό σε περίπτωση ιατρικού επεισοδίου του οδηγού.
Στάνταρ σύστηµα οδήγησης µε ένα πεντάλ (One-Pedal Drive) για ακόµα πιο άνετη και ευχάριστη οδήγηση στην πόλη.
Τροφοδοσία συσκευών
Το σύστηµα Pro Power Onboard προσφέρει τη δυνατότητα τροφοδοσίας συσκευών όταν βρίσκεστε µακριά από το σπίτι, µέσω της προσθήκης µιας πρίζας στο πορτµπαγκάζ ή ενός αντάπτορα που συνδέεται στη θύρα φόρτισης. Αυτό το σύστηµα µπορεί να παρέχει συνδυαστική συνολική ισχύ έως και 2,3 kW, αντλώντας ενέργεια από την µπαταρία υψηλής τάσης του Explorer. Το σύστηµα ενηµέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC Move έχει επίσης αναβαθµιστεί µε µια ανασχεδιασµένη διεπαφή που εξασφαλίζει µεγαλύτερη σαφήνεια και ευκολία χρήσης. Εξωτερικά, το Explorer Collection διαθέτει το αποκλειστικό χρώµα Cactus Grey, καθώς και Satin Black ζάντες αλουµινίου 20 ιντσών νέας σχεδίασης. Στο εσωτερικό, έχει ως κύριο χρώµα το Black Onyx, που δηµιουργεί αντίθεση µε το πορτοκαλί που διακοσµεί τα πλαϊνά των καθισµάτων, το κάτω µέρος της µπάρας ήχου και τις ζώνες ασφαλείας. Με τη νέα µπαταρία LFP, το Explorer Standard Range προσφέρει αυξηµένη κατά περισσότερο από 17% αυτονοµία σε σχέση µε το παρελθόν, η οποία φτάνει τώρα έως και τα 444 χλµ. ∆ιαθέτει έναν αναβαθµισµένο ηλεκτροκινητήρα, µε αυξηµένη ισχύ στους 190 ίππους και ροπή στα 350 Nm. Επιτάχυνση 0-100 χλµ./ώρα σε 8’’. Ταυτόχρονα, το Explorer συνεχίζει να διατίθεται στις εκδόσεις Extended Range, µε κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς, και κορυφαία αυτονοµία έως και 602 χλµ. Η νέα έκδοση Explorer Collection είναι ήδη διαθέσιµη για παραγγελία. Από 32.900 ευρώ, χρηµατοδότηση µε προνοµιακό επιτόκιο 0,9% ή µέσω Ford Lease από 342 ευρώ τον µήνα. Οκτώ χρόνια εγγύηση Ford Protect για την µπαταρία υψηλής τάσης.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νικολέττα Ράλλη: "Έχουμε χωρίσει, αλλά μένουμε μαζί" - Τα δάκρυα για τον πατέρα της
- ΠΑΣΟΚ για παραίτηση Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει την υπόθεση κάτω από το χαλί
- Ραγδαίες εξελίξεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος - Παραιτήθηκε ο γγ, Ευθύμιος Μπακογιάννης
- Ποιος είναι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος - Αναλαμβάνει Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
- Q VIOLINS
- Μαθήματα Γυναικείας Ενδυνάμωσης: Κατερίνα Μαλακατέ
- Σε περιδίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζει Τσίπρα - Δεν κατεβαίνει στις εκλογές
- Εργαζόμενοι της ΕΡ: Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι της τοξικότητας στους τελικούς της GBL
- Ποια είναι η Μαριλένα Σούκουλη που αναλαμβάνει νέα Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το βιογραφικό της
- Ανασχηματισμός: Γιατί δεν μετακινήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Real.gr
- Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Αντίθετη στην κατάργηση δικαστηρίων και στην αναθεώρηση του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας
- Ford Explorer: «Αντίδοτο» στη βενζίνη
- Συνέδριο «Ελλάδα 2030» – Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα προσφέρει πολιτική και θεσμική σταθερότητα και αξιοπιστία
- Συνέδριο «Ελλάδα 2030»: Υποδομές – Ανάπτυξη, Ανθεκτικότητα και Διεθνείς Προοπτικές
- Έμπολα: Στα 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ουγκάντα, εκ των οποίων 2 θάνατοι
- Ν. Σαλάμ: Το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει τον Λίβανο σχεδόν 3.500 φορές μετά την έναρξη της εκεχειρίας
- Συνέδριο «Ελλάδα 2030» – Nissan Caspi: Οικονομία, ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, πρωτογενής παραγωγή
- Συνέδριο «Ελλάδα 2030»: Στο επίκεντρο η ενεργειακή ασφάλεια
- Μίνι ανασχηματισμός: Κώτσηρας στο Μεταφορών, Μαρκόπουλος στο ΥΠΟΙΚ, Σούκουλη στο Περιβάλλοντος, Χατζηβασιλείου στο ΥΠΕΞ
- Νικολέττα Ράλλη: «Με τον Μιχάλη έχουμε χωρίσει αλλά μένουμε μαζί»
- Τελευταία Νέα Real.gr
- Ford Explorer: «Αντίδοτο» στη βενζίνη
- Ιωάννα Μαλέσκου: Απαντά για την προσωπική της ζωή – «Συγγνώμη αν σας το χαλάω…»
- Έμπολα: Στα 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ουγκάντα, εκ των οποίων 2 θάνατοι
- Συνέδριο «Ελλάδα 2030» – Nissan Caspi: Οικονομία, ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, πρωτογενής παραγωγή
- Οι ειδικοί προειδοποιούν: Το άτμισμα καταστρέφει αθόρυβα τους πνεύμονες των νέων
- Ν. Σαλάμ: Το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει τον Λίβανο σχεδόν 3.500 φορές μετά την έναρξη της εκεχειρίας
- Μίνι ανασχηματισμός: Κώτσηρας στο Μεταφορών, Μαρκόπουλος στο ΥΠΟΙΚ, Σούκουλη στο Περιβάλλοντος, Χατζηβασιλείου στο ΥΠΕΞ
- Νικολέττα Ράλλη: «Με τον Μιχάλη έχουμε χωρίσει αλλά μένουμε μαζί»
- Συνέδριο «Ελλάδα 2030» – Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα προσφέρει πολιτική και θεσμική σταθερότητα και αξιοπιστία
- Συνέδριο «Ελλάδα 2030»: Υποδομές – Ανάπτυξη, Ανθεκτικότητα και Διεθνείς Προοπτικές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η αξιολόγηση στελεχών της ΕΛΑΣ, ο Στέφανος και τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, και η ενόχληση Δούκα
- Σδούκου για πιθανό νέο κόμμα Σαμαρά: "Θα επηρεαστούν όσοι είναι δεξιότερα από εμάς" - "Θα πλήξει την ίδια του την παρακαταθήκη"
- Κλείνουν οι εκκρεμότητες: Στο Υπουργικό τα ραδιόφωνα, ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις περιφερειακές άδειες
- Μαριλένα Σούκουλη: Ποια είναι η πολιτικός μηχανικός που αναλαμβάνει υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
- Το Ιράν σταματά τις επιθέσεις στο Ισραήλ - "Αν επιτεθούν στον Λίβανο, θα απαντήσουμε πιο σκληρά"
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 25,2% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Απρίλιο
- Συναγερμός στις φυλακές Χανίων: Αποπειράθηκαν να περάσουν με drone σουγιά, κινητά και λάμες (Εικόνες)
- Σπουδαία καταγραφή: Μεγάλος λευκός καρχαρίας εντοπίστηκε στα νερά της Μεσογείου για πρώτη φορά (Βίντεο)
- Σπιτικό παγωτό καϊμάκι με μαστίχα και βύσσινο - Σαν από παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο
- “Είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, γι’ αυτό τον είχα ξηλώσει από την πολεοδομία”, λέει ο δήμαρχος Κηφισιάς για τον κουνιάδο του Ευθύμιου Μπακογιάννη



