Ζητά αυτοδυναμία και επιτίθεται στην Αριστερά και τα δεξιά «κομματίδια» ο Σαμαράς

Ο πρόεδρος της ΝΔ προσδιορίζει τις εθνικές εκλογές στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου, το αργότερο.

Επίθεση στην Αριστερά, την οποία κατηγόρησε ότι, μένοντας εκτός εξουσίας, είναι καταδικασμένη στην ανευθυνότητα και «δεν θέλει να αλλάξει τίποτα, θέλει να βουλιάξει ο τόπος και να κερδοσκοπεί στην απελπισία του κόσμου», αλλά και στους μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς του κεντροδεξιού χώρου («κομματίδια» τα χαρακτήρισε), που «στόχο έχουν

να κόψουν την αυτοδυναμία από τη ΝΔ», εξαπέλυσε ο  Αντώνης Σαμαράς κατά την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, την οποία παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Δημήτρη Κοτταρίδη, εγκαινιάζοντας «ανεπισήμως» την προεκλογική περίοδο για τις εθνικές κάλπες, τις οποίες προσδιόρισε στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου «το αργότερο».

Ο κ. Σαμαράς απέρριψε τη συγκυβέρνηση που ζητά το ΠΑΣΟΚ, «για να σωθεί το ίδιο», όπως είπε, προέταξε την «εθνική συνεννόηση με όλους» («όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα θελήσω να αγκαλιάσω το σύνολο του κόσμου. Ζητώ αυτοδυναμία, για να μην είμαι εξαρτημένος από κάποιο άλλο κόμμα» τόνισε), αλλά επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, καθώς κάποιος πρέπει να έχει την ευθύνη και λυμένα τα χέρια, για να παράξει έργο. «Έχω υποχρέωση να γίνω πρωθυπουργός, για να κάνω κάτι καλό για τον τόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Δίνοντας εξηγήσεις για την αλλαγή στάσης της ΝΔ αναφορικά με την ψήφιση του μνημονίου, ο κ. Σαμαράς δήλωσε «αρχιτέκτονας του αντιμνημονιακού αγώνα», διευκρινίζοντας ότι το κόμμα του αγωνίστηκε για μια σύμβαση που δεν έχει σχέση με το πρώτο μνημόνιο, το οποίο η ΝΔ είχε καταψηφίσει, καθώς εκείνο δεν προέβλεπε «κούρεμα» του χρέους ούτε μετάθεση της αποπληρωμής για το μέλλον, ενώ το τελευταίο συνοδευόταν επιπλέον από την απειλή εξόδου της χώρας από το ευρώ.

«Η πολιτική μου δεν άλλαξε, απλά επαληθεύτηκε. Ήμουν ο πρώτος που έλεγε ότι το πρώτο μνημόνιο είναι καταστροφικό. Η Ελλάδα έφτασε στον γκρεμό και δεν μπορούσα να μην την τραβήξω. Κάναμε αυτό που θα έκανε ο κάθε Έλληνας. Δεν άφησα να κατρακυλήσει ο τόπος μου στο θάνατο της οικονομίας και είμαι περήφανος γι’ αυτό» είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει, όπως έχει δεσμευτεί, στη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για την απόδοση ευθυνών για το πώς η Ελλάδα οδηγήθηκε στο μνημόνιο.

Υπενθύμισε δε πως ο ίδιος «τσακώθηκε» με τους Ευρωπαίους για την ανάγκη προώθησης αναπτυξιακών μέτρων και τελικά δικαιώθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα