«Βόμβα» Κουρουμπλή εκθέτει τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ!

Ο Ανδρέας Γεωργίου φέρεται να ζήτησε τη μεσολάβηση του Πολ Τόμσεν, για να απαλλαγεί ουσιαστικά από την παρουσία ορισμένων μελών της Αρχής.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, ότι ο νυν πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, έστειλε e-mail

προς τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, που μιλούσε για δυστοκία στη συνεργασία του με τα μέλη του ΔΣ και ζητούσε από τον τελευταίο να μεσολαβήσει, προκειμένου να αλλάξει ο νόμος που διέπει τη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ και να προβεί σε συγκεκριμένες προτάσεις, εστιάζοντας στο ρόλο του προέδρου.

Στο mail φέρεται να γράφεται: «Η προτεινόμενη τροποποίηση πρέπει να ψηφιστεί όπως είναι το συντομότερο δυνατόν, γιατί κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Υπάρχει κίνδυνος η προτεινόμενη τροποποίηση (εφόσον η κυβέρνηση την προωθήσει) να αλλάξει, για λόγους συμβιβασμού, και σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική, πράγμα για το οποίο δεν έχουμε το περιθώριο».

Ο κ. Κουρουμπλής μάλιστα ζήτησε την παραίτηση του κ. Γεωργίου, λέγοντας: «Επειδή τον κ. Γεωργίου τον διόρισε η ελληνική Βουλή και όχι ο κ. Τόμσεν, επειδή είναι δημόσιος λειτουργός της Ελλάδας και όχι της Τρόικας, ζητώ να παρέμβει ο πρόεδρος της Βουλής προκειμένου να απομακρυνθεί τώρα από επικεφαλής της Αρχής».

Ο κ. Γεωργίου αρκέστηκε στο να απαντήσει, λέγοντας ότι «πρόκειται για προϊόν υποκλοπής» και, ως εκ τούτου, δεν θέλησε να σχολιάσει. Η απάντησή του αυτή, ωστόσο, δεν διέψευσε την ύπαρξη του επίμαχου mail…

Keywords
Τυχαία Θέματα