Βενιζέλος κατά Σαμαρά, «αριστερής δημαγωγίας» και ΣΕΒ

Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Ίλιον

Αν θέλουμε για την Ελλάδα προοπτική και ασφάλεια, πολιτική πλατφόρμα ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο και κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά, τότε η λύση είναι ισχυρό ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

σε ομιλία του στο δημαρχείο Ιλίου.

Ταυτόχρονα, άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απέναντί του ένα κεντροδεξιό μέτωπο, αλλά «το μέτωπο της καθαρής δεξιάς» και υποστήριξε ότι πρόκειται για «συσπείρωση ακραίων στοιχείων που επανέρχονται στην κοίτη τους στο όνομα μιας μικροπαραταξιακής επιδίωξης».

Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και το κόμμα του ότι προσπαθεί με άγχος να λύσει προβλήματα εσωτερικών συσχετισμών χωρίς αυτοκριτική, συγκεκριμένη πρόταση και αξιοπιστία στην Ευρώπη.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο ΠΑΣΟΚ ανοίγει και μέτωπο απέναντι σε κάθε εκδοχή της δημαγωγίας και ανευθυνότητας, είτε είναι δεξιά είτε ακροδεξιά, αλλά και απέναντι στην αριστερή εκδοχή της δημαγωγίας.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι έδωσε αγώνες με τον πρώην υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη και τον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης.

Τέλος διατύπωσε αιχμές κατά του προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, λέγοντας ότι δεν θέλει «κανέναν μεγαλοεργοδότη ή επιχειρηματία να κάνει τον έξυπνο» και εξήγησε ότι κανένας νόμος δεν επιβάλλει στους εκπροσώπους ενός εργοδοτικού κλάδου να αλλάξει τους όρους των συμβάσεων που ίσχυαν έως τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα