Τσαρλς Νταλάρα: Έκκληση στους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη νέα σύμβαση

Έκκληση προς τους Έλληνες βουλευτές να υπερψηφίσουν το νέο πακέτο μέτρων απευθύνει ο επικεφαλής του IIF στις διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» Τσαρλς Νταλάρα με συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή.

Ο κ.Νταλάρα  τονίζει πως η απομείωση του χρέους θα σηκώσει «ένα σημαντικό βάρος από την πλάτη του ελληνικού λαού», » που αντιστοιχεί, όπως λέει, «σε πάνω από το μισό εισόδημα κάθε Έλληνα πολίτη στη διάρκεια ενός εξαμήνου».
Η

συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο σε εισροή σημαντικών κεφαλαίων, σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και την «δημιουργία μίας νέας ανταγωνιστικής Ελλάδας».
Ταυτόχρονα, επικρίνει όσους σκιαγραφούν μια υπερβολικά αρνητική εικόνα για την Ελλάδα, δηλώνει ότι εάν ληφθεί υπόψη η ύφεση, η χώρα έχει πετύχει μέσα σε δύο χρόνια μια πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή, και εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το «κούρεμα» του χρέους το οποίο θα φτάσει κοντά στο 70%.
Ο Τσ.Νταλάρα εκτιμά επίσης πως είναι εφικτή η έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών για το PSI, τονίζοντας πως η πλευρά του IIF είναι «αφοσιωμένη στον εθελοντικό χαρακτήρα» της συμφωνίας για τις ζημιές στα ελληνικά ομόλογα.

Keywords
Τυχαία Θέματα