Τουρκία – Συρία επί ποδός πολέμου;

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το τι ακριβώς έχει συμβεί με το τουρκικό μαχητικό F4 που, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, χάθηκε από τα ραντάρ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση στην Άγκυρα, με τη συμμετοχή του επικεφαλής του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η Συρία κατέρριψε

το τουρκικό αεροσκάφος και θα ακολουθήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να εξακριβωθούν οι λεπτομέρειες του συμβάντος. Επιπλέον, προσθέτει ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων πιλότων συνεχίζονται.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας μετέδωσαν ότι ο στρατός παραδέχτηκε πως χτύπησε το τουρκικό αεροσκάφος πάνω από τα χωρικά ύδατα της χώρας.

Νωρίτερα, η τουρκική εφημερίδα Χαμπέρτουρκ ανέφερε, επικαλούμενη τον κ. Ερντογάν, ότι οι δύο πιλότοι του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους είναι ζωντανοί, αν και το αεροσκάφος συνετρίβη, καθώς και ότι η Συρία παραδέχθηκε πως κατέρριψε το αεροσκάφος κατά λάθος και ζήτησε συγγνώμη.

Στη συνέχεια ακολούθησαν άλλες πληροφορίες της τουρκικής τηλεόρασης, σύμφωνα με τις οποίες ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν μπορεί να πει αν το αεροσκάφος συντρίβη ή καταρρίφθηκε, ενώ επισήμανε πως δεν έχει σίγουρες πληροφορίες για συγγνώμη από πλευράς Συρίας. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, οι έρευνες για τους πιλότους του F4 συνεχίζονται, ενώ δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι οι πιλότοι κρατούνται στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα