Θα επισκεφθεί τον Εφραίμ στη φυλακή ο Αρχιεπίσκοπος

Έμπρακτη συμπαράσταση των ιεραρχών στον προφυλακισμένο ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου

Τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ θα επισκεφθεί στο κελί του, στον Κορυδαλλό, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που συζητούσε επί δύο ημέρες το θέμα, αποφάσισε τελικά να εκδώσει επισήμως ανακοινωθέν συμπαράστασης στον ηγούμενο.

Στην απόφασή της, η Σύνοδος επισημαίνει το χρόνο κατά τον οποίο προφυλακίσθηκε

ο Εφραίμ, δηλαδή μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων και προσθέτει ότι παραβιάστηκαν τα ιερά θέσμια του Όρους. Επισημαίνεται ακόμη και η «μη τήρηση των εκ του αυτοδιοικήτου του Αγίου Όρους απορρεόντων καταστατικών όρων».

Και η σχετική απόφαση συνεχίζει: «Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου».

Οι συνοδικοί ιεράρχες επισημαίνουν μεν ότι σέβονται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και δεν παρεμβαίνουν, ωστόσο αφήνουν αιχμές, λέγοντας ότι «κατά καιρούς υπήρξαν ρωγμές ως προς την ορθότητα αυτών».

Η ανακοίνωση συνεχίζει εκφράζοντας, μαζί με το λαό, όπως τονίζει, τη συμπάθεια των μελών της Ιεράς Συνόδου προς τον ηγούμενο, συγχρόνως δε, εκφράζει την ευχή και την ελπίδα, όπως λέει, να επανεξετασθεί σύντομα το ενδεχόμενο αποφυλάκισής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα