Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις σε εργαζόμενους των ΜΜΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών τους οργάνων. Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και τεχνικοί διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις, που δέχθηκαν συνάδερφοί τους από αστυνομικούς των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των δύο συλλαλητηρίων που έγιναν χθες και προχθές στην πλατεία Συντάγματος, σε ένδειξη τιμής στον 77χρονο αυτόχειρα Δημήτρη Χριστούλα.

Το απόγευμα της Τετάρτης χτυπήθηκε η δημοσιογράφος Ρένα

Μανιού και το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος, ο οποίος υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και αναμένεται να χειρουργηθεί.

Αυτονόητη χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής την υποχρέωση της Πολιτείας να διαλευκάνει πλήρως τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριου Λώλου, στα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο Σύνταγμα, ενώ εκφράζει παράλληλα και τη λύπη της κυβέρνησης. «Εκ μέρους του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης, θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μας για τον τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριου Λώλου. Ευχόμαστε τελικά όλα να πάνε καλά. Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας ως Πολιτεία, να προχωρήσουμε σε πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών τραυματισμού του και την άμεση απόδοση ευθυνών» σημειώνει κ κ. Καψής.

Την επίθεση των ΜΑΤ καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, σημειώνοντας ότι «στοχοποιείται η ενημέρωση», καθώς και η ΠΟΕΣΥ, που κάνει λόγο για προσπάθεια «φίμωσης της ελευθεροτυπίας». Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει «τη νέα βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση από τους άνδρες των ΜΑΤ ενάντια σε συναδέλφους που κάλυπταν τόσο τη χθεσινή [Τετάρτη] συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όσο και τη σημερινή [Πέμπτη] με θύμα αυτή τη φορά και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ένωσής μας Μάριο Λώλο, που εισήχθηκε ήδη σε Νοσοκομείο «με κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πλήξη με γκλομπ, (κάταγμα-εμπίεσμα κρανίου), το οποίο χρήζει χειρουργικής παρέμβασης»».

«Επισημαίνουμε το γεγονός ότι για πολλοστή φορά στοχοποιείται η ενημέρωση, παρά τις διαβεβαιώσεις του (τ.) αρμόδιου Υπουργού Προστασίας (;) του Πολίτη προς τους εκπροσώπους της ΕΦΕ στη συνάντησή μας τον περασμένο Ιούλιο, επ ευκαιρία αντίστοιχων γεγονότων, πως «η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι προσηλωμένη στη προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων και αντιμετωπίζει το λειτούργημα της ενημέρωσης των πολιτών με την ευαισθησία που του αρμόζει και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτό να ασκείται ελεύθερα και απρόσκοπτα», και σε πλήρη αντίθεση με αυτές» σημειώνει η ΕΦΕ.

«Οι συστηματικές και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ενάντια στους λειτουργούς του τύπου, την ώρα της δουλειάς τους, που καταπατούν ακόμη και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, κάθε άλλο παρά τυχαίες μπορούν να θεωρηθούν, ακόμα και ο πλέον καλόπιστος θα μπορούσε να συμπεράνει πως ασκούνται συνειδητά από διάφορα κέντρα για τη φίμωση τη

Keywords
Τυχαία Θέματα