Στις φλόγες η Αχαΐα

Μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα Αργυρά Αχαΐας δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή, δυσκολεύουν κατά πολύ το έργο της κατάσβεσης. Το πύρινο μέτωπο, εκτός από την κοινότητα Αργυρά, απειλεί επίσης τις κοινότητες Σελλά και Πλατάνι, που βρίσκονται βόρεια του Ρίου.

Στην περιοχή επιχειρούν 21 οχήματα της Πυροσβεστικής, 44 πυροσβέστες, 27 άτομα πεζοπόρο, ενώ έχει δοθεί εντολή να κατευθυνθούν εκεί 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Επίσης, σε ετοιμότητα βρίσκεται

η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ώστε, αν παραστεί ανάγκη, να εκκενωθούν κατοικημένες περιοχές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το Πλατάνι προς τα Σελλά και τα Αργυρά, ώστε να διευκολύνονται τα οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Σελλά, ενώ εικάζεται ότι όλα ξεκίνησαν από αμέλεια κάποιου που βρισκόταν στο πανηγύρι που είχε στηθεί στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, το οποίο γιόρταζε χτες.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στην περιοχή Σφηνάρι Κισσάμου Χανίων. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα , 10 άτομα πεζοπόρο και 1 ελικόπτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα