Στην… επιτυχημένη συνταγή αφαίμαξης των μισθωτών επιμένει η Κομισιόν!

Περαιτέρω μείωση των μισθών κατά 15% στον ιδιωτικό τομέα για το διάστημα 2012-2014 θα ζητήσει από τη χώρα μας, με την έκθεση της, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, που φέρεται να έχει στην κατοχή της έγγραφο της σχετικής έκθεσης, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει «επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2013 και το 2014, για να φέρει το χρέος στο βιώσιμο

στόχο του 117% του ΑΕΠ το 2020»!

Σε κάθε περίπτωση, «η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπρόσθετα κεφάλαια, αν εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής που συμφωνήθηκε», όπως τουλάχιστον αναμένεται να ανακοινώσει, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι ιθύνοντες της Κομισιόν θεωρούν πως το ισχύον σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα μπορεί να προσφέρει επαρκή στήριξη στη χώρα και να την βοηθήσει να διαχειριστεί την κρίση χρέους.

Όσον αφορά στην πολιτική εσωτερικής υποτίμησης, η Κομισιόν τονίζει ότι είναι «απαραίτητη για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας» και σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει «ένα χρονοδιάγραμμα για την εξέταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για το σύστημα προσδιορισμού των μισθών μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2012».

Στην έκθεση αναφέρεται μάλιστα ότι, «αν οι Έλληνες πολίτες και οι θεσμοί ενστερνιστούν τις προαπαιτούμενες πράξεις που αναγνώρισε σήμερα η Επιτροπή, θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε την Ελλάδα και να κάνουμε ουσιαστική διαφορά στις ζωές των πολιτών της».

Keywords
Τυχαία Θέματα