Σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο ο Σαμαράς

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο μετά την επιτυχή επέμβαση αποκατάστασης αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, στην οποία υπεβλήθη.

Ο κ. Σαμαράς δε θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης. Όπως ανακοίνωσε πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, η Ελλάδα

θα εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπεία. «Ο πρωθυπουργός, μετά τη ρητή απαγόρευση του θεράποντος ιατρού, καθηγητή κ. Θεοδοσιάδη να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου, ορίζει ως επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν: ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζαννιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας».

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λουξεμβούργο, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος θα παραμείνει στην Αθήνα για να προεδρεύσει σε ειδική διϋπουργική σύσκεψη για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συνεχής είναι η βελτίωση και της υγείας του Υπουργού Οικονομικών Βασίλη Ράπανου, η ορκωμοσία του οποίου αναβλήθηκε την Παρασκευή λόγω του επεισοδίου με την υγεία του, ενώ παραμένει ακόμη άγνωστο πότε θα ορκιστεί, αφού και αυτός θα πρέπει να περιορίσει τις μετακινήσεις του.

Οι θεράποντες ιατροί του κ. Ράπανου πάντως, εκτιμούν ότι η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί, ενώ τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις και πιθανότατα αναμένεται να λάβει εξιτήριο το απόγευμα ή το αργότερο την Τρίτη το πρωί. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τον Βασίλη Ράπανο, για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας τους και να τους ευχηθεί ταχεία ανάρρωση είχε ο Φώτης Κουβέλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα