Σαμαράς: Χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση

Την ανάγκη ισχυρής πολιτικής βούλησης όλων των χωρών της ΕΕ «για να πάμε μπροστά, αλλιώς θα συνεχίσουμε σημειωτόν ή με βήματα πίσω», εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο έγινε δεκτός το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, που διήρκεσε 45 λεπτά, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «είναι κρίσιμες οι στιγμές όχι μόνο για πατρίδα μας, αλλά και για ολόκληρο

το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ένα οικοδόμημα το οποίο για να είναι στέρεο πρέπει  να βασίζεται στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης που είναι απαραίτητη για να υπάρχει κοινωνική συνοχή στις χώρες – μέλη».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι αναγκαία  προϋπόθεση για να υπάρξει ανάπτυξη στην Ευρωζώνη είναι η κάθε χώρα να είναι ανταγωνιστική στην οικονομία της και συμπλήρωσε: «Η ανταγωνιστικότητα της δικής μας οικονομίας αποτελεί σαφέστατα δικό μας στόχο για την επίτευξη των ευρύτερων δημοσιονομικών μας στόχων που έχουμε ως χώρα αναλάβει. Η ΝΔ ως γνωστόν αγωνίζεται για μια πολιτική που είναι απέναντι στην ύφεση και απέναντι στην ανεργία ώστε να υπάρξει πιο γρήγορα ανάκαμψη στον τόπο , ανάκαμψη αναγκαία που σήμερα την αναγνωρίζουν οι πάντες και θα έλεγα ότι υπάρχουν πλέον και κορυφαίες φωνές στην Ευρώπη ιδιαίτερα τελευταία που συμφωνούν με την κατεύθυνση αυτή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που επισκέφθηκε τον Κάρολο Παπούλια ενόψει της συμμετοχής του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σημείωσε: «Από την Ευρώπη υπάρχει μεγάλη δυστοκία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί πολύ νωρίτερα.

Ο κ. Σαμαράς στις Βρυξέλλες αναμένεται να επαναλάβει πως χρειάζεται ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η χώρα για να καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα