«Πυρετός» στο Μαξίμου: Βλέπει τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός

Στις 5 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, την ώρα που συνεχίζονται οι κρίσιμες συνομιλίες για το PSI, αλλά και οι σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Σήμερα

είναι μία ακόμη δύσκολη μέρα. Προσέρχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου για την ανάγκη δύο διαπραγματεύσεων. Μία με την Τρόικα και μία με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, για να δούμε εάν και πόσο μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος, αυτό το οποίο έχουμε μπροστά μας. Η προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή δεν μας ενθαρρύνει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, εν όψει της συνάντησης.

Η κυβέρνηση θα έχει σήμερα νέες συνομιλίες με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF). Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, στη χθεσινή συνάντηση σημειώθηκε «μεγάλη πρόοδος». Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο.

Όπως διευκρίνισαν οι πηγές, μετά τη συνάντηση του Τσαρλς Νταλάρα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, η πρόοδος αφορά τεχνικά, νομικά και άλλα ζητήματα.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν πως πρέπει να γίνει πολλή δουλειά, «γιατί έχουμε ταυτόχρονα τη διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα. Είναι όλα πάρα πολύ πυκνά, δύσκολα και κρίσιμα. Αισιοδοξία υπάρχει, γιατί πρέπει να ζήσει η χώρα και να προστατέψουμε τους πολίτες γιατί έχουν υποστεί πολλά».

Για σημαντικά σημεία συναντίληψης επί τεχνικών και νομικών ζητημάτων κάνει λόγο στη δική του ανακοίνωση το IIF.

Aισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας για το PSI εντός των επόμενων ημερών δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον επικεφαλής των τραπεζιτών.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, τόνισε παράλληλα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα για τη νέα σύμβαση το αργότερο έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα