Πλαστά αμερικανικά ομόλογα 6 τρισ. κατασχέθηκαν στην Ελβετία

Στην κατάσχεση πλαστών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ αξίας 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων προχώρησαν οι ιταλικές Αρχές, ενώ συνέλαβαν οκτώ άτομα με κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα.

Oι πλαστοί ομολογιακοί τίτλοι έχουν υποτιθέμενη ημερομηνία έκδοσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) το 1934, και κατασχέθηκαν

από μια ελβετική επενδυτική εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη τον Ιανουάριο.

Τα ομόλογα, που αντιστοιχούν στο ένα τρίτο του αμερικανικού χρέους είχαν μεταφερθεί το 2007 από το Χονγκ Κονγκ στη Ζυρίχη, όπου μεταφέρθηκαν στην επενδυτική εταιρεία, αναφέρουν οι ιταλικές Αρχές.

Οι οκτώ συλληφθέντες κατηγορούνται για έκδοση πλαστών ομολόγων, παραποίηση πιστωτικών καρτών, και τοκογλυφία στις ιταλικές περιοχές της Λομβαρδίας, του Πεδεμοντίου, του Λατίου και της Μπαζιλικάτα, ανέφερε η αστυνομία.

Για την επιχείρηση της αστυνομίας δόθηκε έγκριση από την εισαγγελία της Ποτέντζα στη νότια Ιταλία, και ήταν το αποτέλεσμα ερευνών ενός έτους από τον εισαγγελέα της ιταλικής πόλης σε συνεργασία με τις ελβετικές αρχές.

Το 2009, η ιταλική οικονομική αστυνομία είχε κατάσχει πλαστά αμερικανικά ομόλογα αξίας 742 δισ. δολαρίων στην πόλη Κιάσο κοντά στη μεθόριο με την Ελβετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλαστά, Ελβετία,plasta, elvetia