Πιθανός ένας ανασχηματισμός μετά το «οκ» των πολιτικών αρχηγών στον Παπαδήμο

Το πράσινο φως για ανασχηματισμό φέρονται να έδωσαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συναίνεση ωστόσο σε θέματα της διαπραγμάτευσης

με την Τρόικα, καθώς και επί του πλαισίου λειτουργίας της κυβέρνησης, αλλά και του χρόνου των εκλογών, θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συνάντηση…

Η ΝΔ επιμένει για κάλπες πριν από το Πάσχα, τονίζοντας, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, ότι, «αν αλλάζαμε το πλαίσιο της πολιτικής συμφωνίας, τότε θα ήμασταν αναξιόπιστοι και στις μεταξύ μας σχέσεις, αλλά και απέναντι στον ελληνικό λαό».

Η ΝΔ εκτιμά ότι, αν το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) εξελιχθεί ομαλά, όπως υπολογίζεται, τότε οι εκλογές μπορούν να γίνουν πριν από το Πάσχα. Ο κ. Σαμαράς πάντως αρνήθηκε και την πρόταση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε αλλαγή εκλογικού νόμου και καθιέρωση λίστας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού άφησε την Παρασκευή, με δηλώσεις του στο Ράδιο 9, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής. «Ασφαλώς θα αντικατασταθεί κάποιος, εάν δεν ακολουθεί το βηματισμό της κυβέρνησης, αλλά σε μία κυβέρνηση δύο μηνών, δεν είναι αυτή η προτεραιότητα» είπε ο κ. Καψής, επιβεβαιώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι το θέμα τέθηκε στη συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Συζητήθηκαν σίγουρα όλα τα ζητήματα που απασχολούν την πολιτική μας ζωή» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα του PSI, ο κ. Καψής τόνισε πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε καλό κλίμα, εκφράζοντας την ελπίδα να ολοκληρωθεί, ώστε, όπως είπε, «να κερδίσουμε 100 δισ. ευρώ χρέους και λιγότερους τόκους κάθε χρόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα