Περιμένοντας τον ΣΥΡΙΖΑ – Ύστατη προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας

Αύριο στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα είναι η τελευταία ευκαιρία για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μετά το ναυάγιο των διερευνητικών εντολών.

To κλίμα ουσιαστικά παραπέμπει σε μία στάση αναμονής των τριών πολιτικών αρχηγών που έχουν πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών (Σαμαράς, Βενιζέλος,

Κουβέλης) έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δρομολογηθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης που θα αποτρέψει την νέα προσφυγή στις κάλπες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου το Σάββατο, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά συμφωνούν στην ανάγκη και τη δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με χρονικό ορίζοντα διετίας και στόχους την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την υπέρβαση του μνημονίου.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωση έκανε λόγο για μία προσπάθεια συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής.

«Είναι όμως αδιανόητο και πρωτάκουστο να θέτουν ως προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ που ως γνωστόν αντιμάχεται την άδικη και καταστροφική πολιτική του μνημονίου και κατέθεσε με σαφήνεια πριν και μετά τις εκλογές την δική του εναλλακτική προγραμματική πρόταση.

Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό και ας προχωρήσουν. Τα αριθμητικά δεδομένα τους το επιτρέπουν. Θα κριθούν και αυτοί και εμείς» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα