Περί τις 240.000 η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Οι επόμενες κινήσεις Βενιζέλου

Σε περίπου 240.000 αναμένεται να ανέλθει τελικά η συμμετοχή στη διαδικασία για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, η οποία αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, στο 75,91% των εκλογικών κέντρων που καταμετρήθηκαν, ψήφισαν 180.714, εκ των

οποίων οι 175.887 ψήφισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο (ποσοστό 97,33%).

Καταμετρήθηκαν επίσης 3.653 λευκά και 1.174 άκυρα ψηφοδέλτια.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην ανάδειξη του νέου προέδρου κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικός από την Ιπποκράτους, ενώ ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «συγκινητικά» επίπεδα προσέλευσης. Σύμφωνα με το νέο πρόεδρο του Κινήματος, «τα μέλη και οι φίλοι ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ». Πράγματι, στο κάλεσμα του κ. Βενιζέλου ανταποκρίθηκαν και στελέχη που διαγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο της επιστροφής τους.

Μεταξύ άλλων, στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ πήγαν η Β. Παπανδρέου, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, η Μ. Αποστολάκη, ο Κ. Λαλιώτης, ο Χρ. Βερελής (ψήφισε στην Κύπρο), καθώς και οι κ.κ. Λιάνης, Παραστατίδης, Αράπογλου, Ρομπόπουλος, Αθανασιάδης, Κατσούρας, Λαφαζάνης, Βαρβαρίγος, Στασινός κλπ.

Αντίθετα, σταθεροί στη θέση τους παρέμειναν οι Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Φλωρίδης και Έκτωρας Νασιώκας, οι οποίοι δεν ψήφισαν την Κυριακή.

Για νέα αφετηρία έκανε λόγο, από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ψηφοφορία που επικύρωσε την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος. «Επανιδρύθηκε σήμερα μία σχέση εμπιστοσύνης για το νέο ξεκίνημα της παράταξης» είπε, χαρακτηρίζοντας την εκλογική διαδικασία «επιτυχή άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας».

«Με την εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής συμμετοχή τους, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν απλά να αναδείξουν και να στηρίξουν το νέο πρόεδρο του Κινήματος. Ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ότι δεν έχασε την ψυχή του, πως είναι εφικτός ο στόχος μας για νίκη στις εκλογές, για πρωτιά, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας «συγκινητικά» τα επίπεδα προσέλευσης.

Δεν έλειψε η αυτοκριτική: «Έχουμε, και έχω και προσωπικά, πλήρη συνείδηση των λαθών, καθυστερήσεων και παραλείψεων», καθώς και για πράγματα που, όπως είπε, «ειπώθηκαν και δεν έγιναν, και για πράγματα που έγιναν, χωρίς να έχουν ειπωθεί».

Ο κ. Βενιζέλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις 12:00, ενώ θα έχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στις 13:00.

Στις 15:00 στα γραφεία της Ιπποκράτους ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραδώσει τη σκυτάλη στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Το βράδυ της Κυριακής ο απερχόμενος και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είχαν συνάντηση στην Ιπποκράτους.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να παραιτηθεί α

Keywords
Τυχαία Θέματα