Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα για τις καταγγελίες Κουσελά

Ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, διέταξε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τους ισχυρισμούς του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, περί λίστας φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη, που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί.

Χθες Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένταση μεταξύ του κ. Κουσελά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου,

για το θέμα της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Βενιζέλος αντέδρασε στην ερώτηση Κουσελά για το ποια μέτρα έχουν ληφθεί για μεγαλοφειλέτες, ρωτώντας τον τι έκανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε αυτό το σημείο, ο κ.  Κουσελάς υποστήριξε, ότι έφυγε από την κυβέρνηση γιατί ενώ είχε στα χέρια του λίστα με 3.800 οφειλέτες του Δημοσίου για ποσά άνω του 1.000.000 ευρώ για τον καθένα, άμεσα εισπράξιμα, γεγονός που είχε θέσει υπόψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, δεν κατέστη δυνατόν να τους «χτυπήσει».

Ο κ. Πεπόνης ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, με εντολή να εξεταστεί το θέμα που έθεσε ο κ. Κουσελάς και να εντοπιστεί αν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα