Ονομαστική ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2012 τα μεσάνυχτα της Τρίτης

Θα προηγηθούν οι ομιλίες του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των πολιτικών αρχηγών.

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τρίτης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2012 στην Ολομέλεια της Βουλής. Θα προηγηθούν οι ομιλίες του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου

και των πολιτικών αρχηγών.

Στις χθεσινές τους τοποθετήσεις, υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου υπογράμμισαν την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και διοχέτευσης ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός εθνικού μετώπου και ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με το λαό.

«Η κυβέρνηση θα έχει επιτελέσει έργο, αν στο διάστημα αυτό δημιουργήσει μια βάση, που θα επιτρέψει στο μέλλον να δούμε μια Ελλάδα με ισχυρή παραγωγική βάση» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι μονοθεματική, επισημαίνοντας ότι οι ανάγκες της Ελλάδας είναι τόσες, που δεν επιτρέπουν να αναστείλουμε τις δράσεις μας για μερικούς μήνες.

Δριμύ κατηγορώ εναντίον όσων «έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, προκειμένου να ανασταλούν οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη ο τόπος, για να στείλει το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να παράξει πλεονάσματα», απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη στάση αυτή σε μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου, μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και δυνάμεις μέσα στην κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα