Οκτακομματική Βουλή και σε νέα δημοσκόπηση – «Ψαλιδίζει» το ποσοστό της ΝΔ ο Καμμένος

Mια νέα δημοσκόπηση -αυτή της εταιρείας Alco- δημοσιεύεται, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η αυτοδυναμία παραμένει ανέφικτος στόχος για τη ΝΔ,

καθώς μαζί τα δύο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν το 32% της προτίμησης των ψηφοφόρων, ενώ τρίτο κόμμα καταγράφονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του newsit.gr από τις 17 έως τις 19 Απριλίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ είναι σαφώς πρώτο κόμμα, όμως η αυτοδυναμία φαίνεται να είναι πολύ μακριά. Σε σχέση μάλιστα με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του ίδιου site, πριν από 20 ημέρες, χάνει και ένα μικρό μέρος του ποσοστού της στην πρόθεση ψήφου.

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει καθηλωμένο σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Γενικότερα, οι απώλειες συνεχίζονται για όλα τα παραδοσιακά κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, που βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς ποσοστό.

Εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι και η απώλεια ποσοστού για τον Φώτη Κουβέλη και τη Δημοκρατική Αριστερά. Στην προ εικοσαημέρου δημοσκόπηση ήταν στο 7,2%, ενώ πλέον πέφτει στο 6,6%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου συνεχίζουν ανοδικά και δείχνουν να «αφαιρούν» κι άλλη δύναμη από τη ΝΔ. Από το 7,2% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση, τώρα είναι στο 8,3%. Ταυτόχρονα, η Χρυσή Αυγή αύξησε το ποσοστό της και από το 2,7%, «εκτινάχθηκε» στο 3,9%.

Ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη ούτε χάνει ούτε κερδίζει. Παρά τη φθορά που υπέστη εξαιτίας της συμμετοχής του στο κυβερνητικό σχήμα, δείχνει να καταφέρνει να μπει στη Βουλή και έχει περιθώρια συσπείρωσης.

Σημαντικό είναι επίσης το εύρημα πως η αποχή μειώνεται ακόμα περισσότερο -από το 10% στο 7,8%.

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

ΠΑΣΟΚ 13,3%

ΝΔ 18,5%

ΚΚΕ 7%

ΛΑΟΣ 3%

ΣΥΡΙΖΑ 7,9%

ΔΗΣΥ 2,3%

ΔΗΜΑΡ 6,6%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,7%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 8,3%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3,9%

ΔΡΑΣΗ 1,2%

Keywords
Τυχαία Θέματα