Ο Μιχαλολιάκος σαμποτάρει την ανάπτυξη στο λινάνι του Πειραιά, αντιδρώντας στα έργα του ΟΛΠ

Ο γαλπάζιος δήμαρχος σαμποτάρει την προσπάθεια του προέδρου του ΟΛΠ Γιώργου Ανωμερίτη για σημαντικά έργα στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ αναμένονται επενδύσεις – με κοινοτικά και ιδιωτικά κεφάλαια – ύψους 1 δις ευρώ.   Η αντίδραση του δημάρχου επικεντρώνεται στην κατασκευή από τον ΟΛΠ

ενός πρωτοποριακού συγκοινωνιακού μέσου, του monorail, εντός του λιμανιού, που θα διευκολύνεται η μετακίνηση των ταξιδιωτών.

Ο Γιώργος Ανωμερίτης

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

Όλα τα είχε αυτή την περίοδο ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, οι πικραμένοι δήμαρχοι, που έχουν διάθεση για αντιπολιτευτικές κορώνες του έλειπαν. Οι συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου μόνο αποπληξία δεν έπαθαν όταν προ ημερών δέχθηκαν μία σκληρή, όσο και πρωτοφανή επιστολή από τον δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για τα έργα του ΕΣΠΑ στην πόλη.
Η αντίδραση του κ. Μιχαλολιάκου επικεντρώνεται στην κατασκευή από τον ΟΛΠ ενός πρωτοποριακού συγκοινωνιακού μέσου, του monorail, εντός του λιμανιού, προκειμένου να διευκολύνεται η μετακίνηση των ταξιδιωτών, σε μία αχανή έκταση και να συνδέονται τα σημεία απόπλου με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, λεωφορεία κλπ).
Το monorail είναι ένα ελαφρύ υπερυψωμένο τραμ, που επελέγη από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να αναπτυχθεί άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς, χωρίς να προκαλεί τεράστια προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στις εξόδους και εισόδους του λιμανιού.

Εντός του λιμανιού μετακινούνται ετησίως περί τα είκοσι εκατομμύρια άνθρωποι, αναγκαζόμενοι πολλές φορές να περπατήσουν και χιλιόμετρα, σέρνοντας τις βαλίτσες τους, για να φτάσουν στο σημείο, που θέλουν. Σε πρώτη φάση η διπλή γραμμή του monorail θα έχει μήκος 5 χιλιόμετρα με προοπτική επέκτασης προς το νότιο τμήμα του λιμανιού, στο νέο terminal κρουαζιερόπλοιων.
Η ιδέα ενός μεταφορικού μέσου, που δεν θα επιβαρύνει τη λειτουργία του λιμανιού, αλλά θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ταξιδιωτών και επισκεπτών έπεσε στο τραπέζι εδώ και πολλά χρόνια και άρχισε να διαμορφώνεται σε πράξη από το 2002, με σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης Σημίτη, στις οποίες έδωσαν συνέχεια και ώθηση και αρμόδιοι υπουργοί της ΝΔ, που αποδέχθηκαν την ανάγκη κατασκευής του monorail!
Πρόκειται δηλαδή για ένα «υπερ-ώριμο» έργο, με όλες τις απαιτούμενες μελέτες ολοκληρωμένες, με εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, σχεδόν ολοκληρωμένο το σχετικό διαγωνισμό, άρα  στην τελική ευθεία για την έναρξη της κατασκευής.
Για τον κ. Μιχαλολιάκο όμως δεν φτάνουν όλα αυτά. Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τον κ. Παπαδήμο πρόκειται για «αιφνιδιαστική ανακοίνωση» ενός «πανάκριβου» έργου, που «πλήττει τη φυσιογνωμία της πόλης»! Η γαλάζια δημοτική αρχή φαίνεται να ενοχλείται από το γεγονός ότι η γραμμή κατασκευάζεται σε ύψος σχεδόν έξι μέτρων, όταν τα δεκάδες πλοία που βρίσκονται κάθε στιγμή στο λιμάνι ξεπερ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Keywords
Τυχαία Θέματα