Μήνυμα για τήρηση των δεσμεύσεων έστειλαν στην Αθήνα Μόντι και Ολάντ

Θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά…

Kοινό μήνυμα για τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έστειλαν στην Ελλάδα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, κατά τη διάρκεια κοινών τους δηλώσεων, έπειτα από συνάντηση που είχαν.

Ο κ. Ολάντ επανέλαβε πως στις εκλογές οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν,

επισημαίνοντας πως ο ελληνικός λαός έχει το σεβασμό του. Αναγνωρίζοντας πως έχουν καταβληθεί «τεράστιες προσπάθειες», πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να δείξει εκ νέου προσήλωση στο ευρώ και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της Ελλάδας. Η Ευρώπη από τη μεριά της είναι ανάγκη να κάνει ό,τι χρειάζεται».

Διευκρίνισε πως η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την ανάπτυξη στην Ελλάδα μέσω της αποδέσμευσης κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ένωσης.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κ. Μόντι, ο οποίος σημείωσε πως σε τρεις μέρες στην Ελλάδα διεξάγονται βουλευτικές εκλογές και «η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει στο ευρώ και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της».

«Ο ελληνικός λαός κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, που σε άλλες καταστάσεις θα χρειάζονταν μια γενιά. Η ΕΕ και οι χώρες της ευρωζώνης δείχνουν και έδειξαν αλληλεγγύη. Οι δύο χώρες μας προσφέρουν το 40% της στήριξης στην Ελλάδα. Η συνέχεια της εφαρμογής από μέρους της Ελλάδας των δομικών μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι η καλύτερη εγγύηση για την παραμονή της στη ζώνη του ευρώ» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα