Μικροεπεισόδια στην απογευματινή διαδήλωση στο Σύνταγμα

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ της Κυριακής στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία αριστερών οργανώσεων, σωματείων και δίκτυο συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

φωτογραφία αρχείου

Το πρωί είχε προηγηθεί το πανεργατικό συλλαλητήριο από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Μία προσαγωγή έγινε και στο Σύνταγμα, όταν

επικράτησε ένταση με διαδηλωτές, που πέταξαν πέτρες στα ΜΑΤ. Λίγο μετά τις 20:30 σημειώθηκαν οδομαχίες στην Αμαλίας και η ένταση μεταφέρθηκε εν συνεχεία στην Πανεπιστημίου.

Αντιδρώντας, οι συγκεντρωμένοι νεαροί άρχισαν να πετούν μικροαντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Αργότερα ο κύριος όγκος των διαδηλωτών υποχώρησε προς την οδό Πανεπιστημίου, ενώ κάποιοι πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία επί της λεωφόρου Αμαλίας.

 Σε τουλάχιστον 60 προληπτικές προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, κυρίως σε Εξάρχεια και Μοναστηράκι.

Κλειστός είναι από τις 15.30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Λίγο πριν τις 16.00 έκλεισαν και οι σταθμοί στο Μοναστηράκι, το Πανεπιστήμιο και τον Ευαγγελισμό. Κλειστή είναι και η λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή.

Το μεσημέρι, αντιπροσωπεία Βορειοηπειρωτών κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με την ευκαιρία της επετείου ανακήρυξης της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου το 1914. Μικρή ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να φθάσει στο μνημείο, αλλά απωθήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα