Μάκης Βορίδης: «Ουδέποτε απαίτησε η Τρόικα άναρχη απελευθέρωση των ταξί»

Ο υπουργός Υποδομών αποκαλύπτει ότι, πολλά από τα μέτρα ανορθολογικού χαρακτήρα, που αποδίδονται στην Τρόικα, είναι στην πραγματικότητα προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

«Η Τρόικα ουδέποτε υποστήριξε την άναρχη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί» υπογράμμισε σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης.

«Τον

Ιούνιο το ζήτημα των ταξί δεν υπήρχε πουθενά στο μνημόνιο. Προσετέθη μία παράγραφος, που αφορά τα ταξί, στην 5η επικαιροποίηση, στις 30/10/2011» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι στο νόμο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων προβλέπεται πως «μπορούν να επαναφερθούν περιορισμοί για λόγους δημοσίου συμφέροντος, όπως είναι η διασφάλιση του εύρυθμου της κυκλοφορίας και των συγκοινωνιών».

Ο κ. Βορίδης τόνισε ακόμη ότι «υπάρχουν επαχθείς πολιτικές, που πρέπει να γίνουν, γιατί αυτή είναι η κατάσταση στην οικονομία». Συμπλήρωσε όμως με νόημα ότι «κάποιοι έχουν ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις που, επειδή δεν πείθουν την κοινωνία και το Κοινοβούλιο, τις αποδίδουν στην Τρόικα».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι «πολλά μέτρα ανορθολογικού χαρακτήρα δεν είναι επιλογές της Τρόικας, αλλά προτάσεις της ελληνικής πλευράς».

Keywords
Τυχαία Θέματα