Κυβερνητικές παλινωδίες για τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις…

Τις διαφήμισε, τις εξήγγειλε, τις έφερε στο… κατώφλι του υπουργικού συμβουλίου, ωστόσο, τελικά, ο νέος υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, φαίνεται πως «ανέκρουσε πρύμναν» όσον αφορά στις αλλαγές των πανελλαδικών εξετάσεων, παραπέμποντας το θέμα όχι στις ελληνικές καλένδες, αλλά… στην επόμενη κυβέρνηση! Για άλλη μια φορά, λοιπόν, οι μαθητές γίνονται «πειραματόζωα»…

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας μάλιστα ετοίμαζαν τη Δευτέρα το νομοσχέδιο για

το νέο Λύκειο και το εξεταστικό σύστημα, ώστε να το καταθέσουν, αλλά τελικά αυτό δεν έφτασε στο υπουργικό συμβούλιο.

Στο παρασκήνιο, συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, αλλά και πολιτικά πρόσωπα, δήλωναν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα φοβήθηκαν ενδεχόμενες αντιδράσεις εν όψει των εκλογών και πιθανά «μέτωπα», τα οποία δεν ήθελαν να ανοίξουν σε προεκλογική περίοδο, μολονότι υπήρξε πολιτική συναίνεση για το θέμα.

Έτσι, για μια ακόμη φορά, χιλιάδες μαθητές της Α’ Λυκείου, αλλά και της Γ’ Γυμνασίου βρίσκονται στον «αέρα», καθώς δεν γνωρίζουν αν θα ισχύσουν οι ήδη γνωστές αλλαγές τον ερχόμενο χρόνο, που θα φοιτούν στη Β’ τάξη του Λυκείου ή στην Α’ τάξη, αντίστοιχα. Αν, δηλαδή, η νέα κυβέρνηση θα υιοθετήσει τα σχέδια, που εκπονήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, ή θα αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν χωρίς καμία αλλαγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα