Κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο στο δρόμο για το νέο αρχηγό και την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ

Συνεδριάζει σήμερα, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο την προετοιμασία της Εθνικής Συνδιάσκεψης, το επόμενο Σαββατοκύριακο, και του Εθνικού Συμβουλίου, στο οποίο θα ανακοινωθούν επισήμως οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος.

Χθες, την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε επισήμως ο κ. Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας ότι σκοπεύει να αναδείξει το ΠΑΣΟΚ

«σε ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς, ανοιχτό και πολυσυλλεκτικό».

Την ίδια ώρα, συνεργάτες του παραιτηθέντος υπουργού Προστασίας του Πολίτη χαρακτήριζαν «άνανδρη» την επίθεση που δέχθηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, με αφορμή τη συγγενική του σχέση με τον κ. Παπουτσή. Οι ίδιοι παράγοντες σημείωναν ότι οι εσωκομματικές εκλογές δεν είναι ευθύνη του γραμματέα του Κινήματος.

Επίσης, ο κ. Παπουτσής τάσσεται υπέρ της επιστροφής των βουλευτών που έχουν διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα το ΠΑΣΟΚ, με το επιχείρημα ότι «δεν μπορεί να ποινικοποιείται η αγωνία των ανθρώπων».

Υπέρ της επιστροφής όλων των διαγραμμένων τάχθηκε και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, διαμηνύοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει ενωτικά σε εκλογές.

Εν τω μεταξύ, αποστάσεις από τις υποψηφιότητες Βενιζέλου και Παπουτσή εξακολουθούν να διατηρούν οι κ.κ. Ραγκούσης και Πάγκαλος, καθώς και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η ίδια η υπουργός Παιδείας έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθεί σχετικά, ενώ σε ανάλογη κίνηση αναμένεται να προβεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, τον οποίο διάφορα στελέχη πιέζουν να θέσει υποψηφιότητα. Το ενδεχόμενο μιας τρίτης υποψηφιότητας σχολίασε θετικά ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Από την πλευρά τους, με κοινή δήλωσή τους επτά αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ζητούν εκλογή προέδρου από συνέδριο και όχι από τη βάση. Η δήλωση υπογράφεται από τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη και Ανάπτυξης, Σωκράτη Ξυνίδη, καθώς και τους υφυπουργούς Δικαιοσύνης Γιώργο Πεταλωτή, Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, Ανάπτυξης Θάνο Μωραΐτη, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα και Υγείας Μάρκο Μπόλαρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα