Κουβέλης: Δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες

Την ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση μετά της εκλογές της 17ης Ιουνίου, ώστε η χώρα να διαπραγματευτεί και να απαγκιστρωθεί από το μνημόνιο τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην

Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.


Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους ο κ.Κουβέλης έστειλε μήνυμα λέγοντας ότι «Η ψήφος σας στη  ΔΗΜΑΡ σίγουρα θα πιάσει τόπο. Δώστε την χωρίς δισταγμό».

«Η ΔΗΜΑΡ σηκώνει την  σημαία του τρίτου πόλου και δίνει  διέξοδο στους πολίτες που  αρνούνται να παγιδευτούν στην καρικατούρα  του δικομματισμού που προσπαθούν να στήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης και κάλεσε «όλους τους πολίτες που εμφορούνται από τις ιδέες του αριστερού ευρωπαϊσμού, που πιστεύουν στην ανάγκη προοδευτικών μεταρρυθμίσεων να έρθουν δίπλα μας, να μας δώσουν δύναμη και να πάρουν δύναμη και θάρρος από την αποφασιστικότητα μας».

Ο κ.Κουβέλης λέγοντας ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου θα συνεχίζεται, πρότεινε μεταξύ άλλων:

Περικοπές των δημοσίων δαπανών με στόχο μείωση 4 δισ. ευρώ που αφορούν σε αμυντικές δαπάνες, νοσοκομειακή και φαρμακευτική δαπάνη που βρίσκεται σε «μαύρη τρύπα» και δεν αφορά στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω των νέων συστημάτων ελέγχου των δημοσίων δαπανών και των διαγωνισμών, με στόχο μείωση κατά 2 δισ. ευρώ του ποσού των δημόσιων προμηθειών.

Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που υπολογίζεται στο 30% του ΑΕΠ με στόχο να συλληφθεί το 1/3 και να προστεθούν στα έσοδα 6 δισ. Ευρώ.
Επιμήκυνση μέχρι το 2017 του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.
Κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την μείωση των κατώτατων μισθών που συμπαρέσυρε όλες τις αμοιβές προς τα κάτω και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας.

Και κατέληξε λέγοντας: «Δεν θα επιτρέψουμε  να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες κατά σειρά εκλογές», τονίζοντας ότι για να διαπραγματευτεί η  χώρα και να προχωρήσει στη σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο πρέπει να έχει κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα