Η Διεθνής Οικονομική Επισκόπηση το λέει… σταράτα: «Μόνο κίνητρο για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, η πτώση των ποσοστών τους»!

«Η λήψη νέων μέτρων λιτότητας, ύψους 11,6 δισ. ευρώ, τον Ιούνιο, θα δοκιμάσει σοβαρά το νέο σχηματισμό».

Αμφίβολης διάρκειας θα είναι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ενότητας από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τη Διεθνή Οικονομική Επισκόπηση (IFR), καθώς η λήψη νέων μέτρων λιτότητας, ύψους 11,6 δισ. ευρώ, τον Ιούνιο, θα δοκιμάσει σοβαρά το νέο σχηματισμό.

Εάν

σχηματιστεί κυβέρνηση, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην σταθερότητα και τη βιωσιμότητα του νέου σχήματος. Το κατά πόσον θα αντέξει στο χρόνο, θα φανεί σχετικά γρήγορα, δεδομένου ότι θα είναι δύσκολο να ψηφιστούν από τη Βουλή τα νέα μέτρα λιτότητας, καθώς η δημοτικότητα των τριών παρατάξεων βαίνει συνεχώς μειούμενη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτιναχθεί στο 23,8% εις βάρος των υπόλοιπων κομμάτων.

Παρότι η κυβέρνηση ενότητας με αυτή τη σύνθεση θα συγκεντρώνει 168 έδρες, τα πράγματα θα γίνουν περίπλοκα, όταν θα ασκείται σε αυτήν σκληρή αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά και από βουλευτές της ίδιας της κυβέρνησης ενότητας.

Το πιο ισχυρό κίνητρο για να σχηματίσουν κυβέρνηση οι τρεις παρατάξεις, είναι η πτώση της δημοτικότητάς τους, η οποία θα αποδειχθεί έμπρακτα σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών τον Ιούνιο, καταλήγει η IFR.

Keywords
Τυχαία Θέματα