Για πρόοδο στις συνομιλίες με την Τρόικα μιλά το υπουργείο Οικονομικών

Συνάντηση με Βενιζέλο αργά το βράδυ της Παρασκευής, συνέχεια το Σάββατο…

Πρόοδος σημειώθηκε στη σύσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της Τρόικας, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Παράγοντες του υπουργείου ανέφεραν ακόμη πως ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του Μνημονίου για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική

για τη διετία 2011-2012, επισημαίνοντας πως οι συνομιλίες «θα συνεχιστούν και αύριο (σ.σ. Σάββατο) με τον ίδιο ρυθμό».

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν, εξέφρασε την ελπίδα ότι η αξιολόγηση της Τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σύντομα και μάλιστα θα είναι θετική, διευκρινίζοντας πάντως ότι οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

«Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο, αλλά παραμένουν ακόμα προς συζήτηση κάποια σημαντικά θέματα» δήλωσε ο Τόμσεν σε δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. «Ελπίζουμε πως θα καταλήξουμε σύντομα σε συμφωνία, αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμα εκεί» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε, επικαλούμενο τους επιθεωρητές, πως οι συνομιλίες της κυβέρνησης με την Τρόικα συνεχίζονται και πως δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία με καμία πλευρά.

Εξάλλου, πηγές από την Τρόικα ανέφεραν στο πρακτορείο ότι οι συνομιλίες δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα