«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο

Ανεβαίνουν οι τόνοι της προεκλογικής αντιπαράθεσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δέχεται τα πυρά τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα στο κόμμα της Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας πως οι θέσεις του οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρέωσε

στον ΣΥΡΙΖΑ την προσφυγή σε νέες εκλογές, ενώ παράλληλα πρότεινε συγκρότηση κυβέρνησης, με κορμό την «υπεύθυνη Κεντροαριστερά», μετά τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του απάντησε, καταγγέλλοντας «βρώμικο πόλεμο» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζοντας πως «η συμμετοχή στο ευρώ κινδυνεύει από τις χρεοκοπημένες πολιτικές του Μνημονίου».

Μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του «ολοφάνερη αλαζονεία» και «απίστευτη σύγχυση». «Έδειξαν ήδη το πραγματικό τους πρόσωπο, επιδιώκουν να τα σπάσουμε με την Ευρώπη, δεν έχουν σχέδιο και αυτά που λένε καθημερινά, οδηγούν σε πολύ χειρότερα από αυτά που ζούμε ήδη» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς «δείχνοντας» το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «υπάρχει και ο φόβος τους για τον ίδιο τους τον εαυτό», συμπληρώνοντας πως «απέκτησαν ξαφνικά δύναμη που δεν την περίμεναν και τρόμαξαν». «Τρόμαξαν και οι ίδιοι από την ευθύνη μιας πιθανής διακυβέρνησης, είναι ανέτοιμοι και ανίκανοι να κυβερνήσουν» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, τη σιγουριά ότι, παρά τους εκβιασμούς και τις βρώμικες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός δεν θα καμφθεί και θα ολοκληρώσει το βήμα που έκανε στις 6 Μαΐου, δίνοντας εντολή για κυβέρνηση της Αριστεράς, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επέστρεψε τα πυρά που δέχθηκε νωρίτερα από τον πρόεδρο της ΝΔ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής». «Εφιάλτη ζει τώρα ο ελληνικός λαός, εξαιτίας και των δικών σας διαρκών επιλογών να στηρίξετε τις πολιτικές του Μνημονίου» απάντησε στα περί «εφιάλτη αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ», τα οποία υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Καυστική μάλιστα ήταν η απάντησή του στην αναφορά του κ. Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέτοιμος και ανίκανος να κυβερνήσει: «Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στη μεγάλη υπευθυνότητα και στις μεγάλες ικανότητες του κ. Σαμαρά. Τις έχει γνωρίσει ο λαός, όταν ο κ. Σαμαράς ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του προέδρου της ΝΔ, υπενθύμισε ότι ο κ. Σαμαράς έχει υπογράψει και εγγυηθεί προσωπικά το μνημόνιο και τώρα «προσπαθεί να συμπήξει μέτωπο των μνημονιακών δυνάμεων, με την πιο σκληρή εκπρόσωπο του νεοφιλευθερισμού, την κυρία Μπακογιάννη, και τον πρώτο και μόνιμο εταίρο του Μνημονίου, τον κ. Καρατζαφέρη».

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του Συνασπισμού, Γιάννης Μηλιός, κατήγγειλε συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δικές του δηλώσεις. Όπως ανέφερε, «το οικονομικό και πολιτικό κατεσ

Keywords
Τυχαία Θέματα